1543
Vier tips voor de kunstliefhebber
Gepubliceerd: 26-08-2021

Als echte kunstliefhebber ben je waarschijnlijk regelmatig bezig met het bezoeken van tentoonstellingen en musea, het online bekijken van websites die kunst aanbieden of het afzoeken naar plekken waar je kunst kunt bewonderen en waar de liefhebber ervan het kan kopen. Het is natuurlijk wel een redelijk dure hobby om kunst uit te zoeken en te kopen. Wat zijn wat handige tips die je goed kunt gebruiken, zeker aan het begin? Deze lees je hier.

1: Bedenk wat de waarde is

Het ene schilderij of kunstwerk is het ander niet en hierdoor verschillen ze vaak enorm in prijs. Maar wel belangrijk is dat je weet wat een kunstwerk wel of niet mag kosten. Natuurlijk is het belangrijk om de kunstenaar te steunen en dan mag een goed kunstwerk ook zeker wel wat kosten, maar zorg dat je niet een belachelijke prijs gaat betalen voor iets wat dit niet waard is.

2: Bekijk je het online of in het echt?

Er zijn natuurlijk diverse manieren om kunst aan te schaffen, waaronder op een website of in het echt op bijvoorbeeld een tentoonstelling. Beide dingen hebben zo zijn voor- en nadelen, maar je kunt vooral zeggen dat je in het echt beter kunt beoordelen wat je van het kunstwerk vindt. Maar ja, online heb je véél meer keus en neem je wellicht ook meer de tijd om naar kunstwerken te kijken die je anders niet eens had overwogen. Wat is dan het slimste? Doe het allebei en kijk zowel online als in het echt. Zie je in het echt niks wat je aanspreekt? Dan kun je dus ook online kunst shoppen.

3: Twijfel je? Huur jouw favoriete kunstwerk

Heb je een mooi kunstwerk op het oog, maar is het toch een flink bedrag en twijfel je of je wel of niet de stap moet zetten om hem te kopen? Dan biedt kunstuitleen uitkomst voor jou. Het kunstwerk wordt bij jou thuis geleverd en voor een vast bedrag per maand kun je het kunstwerk huren. Besluit je hem na een bepaalde tijd te kopen? Dan kun je de rest van het bedrag betalen en is hij van jou. Ben je toch niet tevreden over je keuze? Dan kun je hem gewoon weer weg laten halen. Voor wat mooie kunst aan de muur is dit zeker een ideale keuze.

4: Laat je hart spreken

Bij het vinden van een voor jou geschikt kunstwerk moet je eigenlijk niet te veel nadenken, maar luisteren naar je gevoel. Heb je een kunstwerk gespot en maakt je hart een sprongetje als je ernaar kijkt? Krijg je direct een glimlach op je gezicht? Dan hoef je verder niet te redeneren waarom dit wel of niet voor jou bedoeld is, zo lang jij blij wordt van het kunstwerk is hij voor jou.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide