1174
Versier je interieur met droogbloemen
Gepubliceerd: 03-02-2021

Versier je interieur met handgemaakte droogbloemen of stuur ze als stijlvol cadeau naar een familielid of vriend. Er zijn gelegenheden waarbij droogbloemen gewoon meer betekenen en moeilijk los te laten zijn. We nemen je mee in dit artikel hoe je bloemen kunt drogen, zodat ze uiteindelijk droogbloemen zijn. Gelukkig is het uitdrogen van bloemen een eenvoudig, gemakkelijk ding dat je thuis kunt doen. En het betekent dat je al je favoriete bloemen kunt bewaren zolang je wilt!

 

Of je nu wilt decoreren met droogbloemen, ze wilt inlijsten of je huis geweldig wilt laten ruiken met potpourri, onze droogmethodes geven ze een nieuw leven!

Hoe bloemen te drogen

Om je bloemen te drogen heb je nodig: bloemen, schaar, touwtje of elastiekjes, een hanger, ongeparfumeerde haarlak.

  • Kies eerst de bloemen die u wilt drogen. Bloemen die nog maar net zijn uitgebloeid, zijn het beste om te drogen. U moet dan overtollig blad onder de bloemknop verwijderen en de stelen bijsnijden.
  • Verdeel je bloemen in kleine bosjes van 6-7 bloemen. Als je grotere bloemen zoals rozen of hortensia's wilt drogen, moeten ze er alleen voor staan. Bind elk bosje met een elastische band of een touwtje vast en hang ze ondersteboven aan de kleerhanger.
  • Om ervoor te zorgen dat de bloemen hun kleur behouden, hang je ze in een droge, donkere kamer, uit de buurt van direct zonlicht. De zolder of een kast onder de trap zou ideaal zijn!

Voordelen van droogbloemen

De voordelen van gedroogde bloemen en planten zijn eindeloos. Ten eerste hebben ze natuurlijk geen verzorging nodig, maar u hoeft zich ook geen zorgen te maken over waar u ze plaatst. Een warme, koude, zonnige of donkere plek: het maakt echt niet uit. Dat maakt gedroogde bloemen en planten perfect voor plekken waar je normaal geen planten op kunt zetten, zoals een raamloze badkamer of een vensterbank op het zuiden.

Laat de bloemen 2-3 weken staan ​​tot ze helemaal droog zijn. Als je ze verwijdert, spuit je ze in met een kleine scheut haarlak. Dit beschermt ze niet alleen, maar geeft ze ook een mooie glans.

Droogbloemen kun je ook als brievenpost cadeau sturen naar vrienden of familieleden. Verras ze met een speciaal droogbloemen post cadeau.Goed

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide