1417
Verantwoord een huisfeest geven: hou het vooral lekker makkelijk
Gepubliceerd: 15-01-2019

Kerst en oud en nieuw zijn alweer voorbij, maar gelukkig zijn er gedurende het hele jaar nog genoeg feestdagen om te vieren. Ook verjaardagen horen daarbij, en af en toe moet het ook kunnen om zonder reden in je huis een feestje te vieren. Gewoon omdat het kan. Een huisfeest geven is heel leuk, maar doe je het liefst zo slim en makkelijk mogelijk. Decoraties, eten en drinken, et cetera. Zó leuk allemaal, maar om ook een beetje aan het milieu te denken én bij de tijd te blijven doe je het ook nog eens duurzaam. Dat is eenvoudiger dan je denkt en is op alle fronten mogelijk!

 

Originele cadeautjes voor in huis

inspiratiebrochures1.png

Als het op cadeautjes aankomt heb je vast wel wat leuks in gedachten voor je vrienden en familie. Kleding en dingetjes voor in huis zijn altijd een leuk idee, maar wel heel erg een kwestie van smaak. Dit is vaak lastig om voor iemand uit te zoeken. Het moet immers geen verplichting voor de ontvanger worden om het in huis te zetten. De oplossing: snoep! Dat is niet iets waar je jarenlang mee blijft zitten en bijna iedereen houdt ervan. Bovendien staat een klein potje of zakje met snoepjes wel altijd leuk in iemands interieur, bijvoorbeeld op de salontafel. Doe je er een potje bij, kan ie altijd gevuld blijven worden. Je hoeft maar te googelen of je krijgt alle ecologisch verantwoorde snoepjes en snackjes op je scherm. Écht gezond doen, maar toch iets feestelijks geven? Bij veel delicatessezaken heb je gedroogd fruit. Lekker, gezond en vaak milieuvriendelijk!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Decoratie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een feestje. Slingers, ballonnen, vlaggetjes, kaarsjes, eigenlijk kan je niet anders dan het huis te versieren en gezellig te maken. Die versieringen kun je niet biologisch produceren en 100% verantwoord maken, maar dat geeft niets! Ga er gewoon netjes mee om, dan kun je ze de volgende jaren weer gebruiken. Dat scheelt toch weer! Ook kringloopwinkels barsten van de decoratieve spulletjes. Ga er gewoon eens kijken. En kunnen je eigen versieringen nou écht niet meer en heeft de kringloop niets voor je, dan mag je heus wel eens weer wat nieuws kopen. Denk ook aan jezelf, dat is oké!

Bubbels!

Toch nog even lekker zeuren: ook champagne en andere bubbels dragen bij aan milieuvervuiling. Zowel de productie van de fles als die van de bubbels zelf. Maar wat wil je dan? Een huisfeest zonder bubbels? Dat kan écht niet. Je kunt immers moeilijk de dop van de eerste de beste fles spa rood eraf poppen. Toch zijn er bubbels waarbij bijvoorbeeld veel minder gewassenbescherming is gebruikt bij de druiven of waarbij het afvalwater van de productie wordt hergebruikt (klinkt vies, maar hier is écht wel over nagedacht). Hier zijn tal van exemplaren van te vinden. Op internet en misschien zelfs wel bij de slijterij bij je in de buurt.

Verpakken? Papieren tasjes!

Denk wel aan het milieu, maar maak het jezelf ook vooral niet te moeilijk. Bij het verpakken van je leuke cadeautjes kun je echter heel makkelijk verantwoord bezig zijn. Simpelweg door je keuze van tasjes. Zo zijn papieren tasjes 100x beter dan plastic tasjes. Er zijn al veel winkels die hier rekening mee houden. Maar je kunt ze ook zelf bestellen. Ze zijn handig om je cadeautjes in te vervoeren, maar papieren zakjes zijn ook leuk om je geschenk in te verpakken wanneer je het geeft. Het scheelt jou inpakwerk én je hoeft geen inpakpapier extra te halen. Iets leuks schenken vanuit je bedrijf? Je kunt ook papieren tasjes bedrukken! Zo wordt je logo onthouden én ben je verantwoord bezig. Nog een optie is een katoenen tas bedrukken, of gewoon zonder bedrukking aanschaffen. Katoen is een duurzaam materiaal dat ervoor zorgt dat je je tas tig keer opnieuw kunt gebruiken. Bovendien zijn ze ontzettend hip!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide