2854
Styling van een trap
Gepubliceerd: 21-05-2015 Laatste update: 10-06-2023

Om de uitstraling van een trap te accentueren wordt vaak gekozen voor een traploper. Een traploper is maatwerk. Ze worden altijd met de hand gemaakt. Daarmee is een traploper een visitekaartje voor uw huis.

Veiligheid en geluidsdemping
Het allerbelangrijkste is dat een trap veilig is. Door gebruik te maken van degelijke, slijtvaste materialen voorkomt u ongelukken. Let bij de aanschaf van een traploper ook op de akoestiek. Het is niet de bedoeling dat de hele buurt hoort dat er van de trap afgelopen wordt. Door vakwerk en degelijke materialen voorkomt u valpartijen en geluidsoverlast.

Geschikte materialen
Het natuurlijke materiaal sisal is goed tot een traploper te verwerken. Sisal is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Diverse weeftechnieken bepalen uw eigen stijl. Robuust of elegant, u kunt alle kanten op. Een ander bruikbaar materiaal is wol. Het is sterk en duurzaam. Het kan verfijnder geweven worden en kan beter tegen vuil. Wol is in alle kleuren te verkrijgen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor slijtvast en anti-allergeen synthetisch materiaal. Maatwerk
Het leggen van een traploper is maatwerk. De treden van de trap worden eerst voorbewerkt. Voor de duurzaamheid en akoestiek worden tredekussens aangebracht. Daarna wordt de traploper in één stuk op de trap op maat gemaakt. Vakkundig wordt de loper met de hand genaaid. Traproedes houden de loper op zijn plaats. Vooraf bepaalt u hoe u de roedes wilt laten monteren. Er zijn verschillende technieken voor de montage. Volg hierbij uw eigen stijl. Soms wil men de roedes zien, anderen zien liever dat ze blind gemonteerd worden.

De do’s en don’ts bij het kiezen van een traploper:

Do’s:
• Gebruik rubberen tredekussens voor betere akoestiek en duurzaamheid.

inspiratiebrochures1.png

• Gebruik slijtvaste materialen.

• Gebruik roedes en eindknoppen voor een eigen stijl.

• Laat u goed adviseren over de combinaties die mogelijk zijn.

Don’ts:
• Slechte montage waardoor de traploper niet veilig is.

• Halve maantjes kiezen om kosten te besparen, er zijn meer mogelijkheden, vraag om advies.

• Tredekussens van vilt nemen of het helemaal weglaten van tredekussens.

In de showroom van House of JAB in Helmond kunnen we u verschillende materialen laten zien waarmee u uw trap kunt bekleden. Wij adviseren ook over het gebruik van kleuren. Kom langs en doe inspiratie op voor uw interieur! Of kijk op onze website.

Extra styling tip: Laat de kleuren van uw traploper doorlopen in uw overloop, dat geeft een ruimtelijk effect.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide