1972
Spirit of Winter fair op Paleis het Loo
Gepubliceerd: 04-12-2017 Laatste update: 10-06-2023

Na Paleis Soestdijk stond één ding vast, ook Paleis het Loo kon een bezoek van ons verwachten. Ik vind het leuk om samen met Floor ons cultureel erfgoed te bezoeken. De verschillende bouw- en interieurstijlen van dichtbij aanschouwen is enorm interessant en leerzaam.

Hoe leuk is het dan om dit uitje te kunnen combineren met een bezoek aan de Spirit of Winter buitenfair bij Paleis het Loo. Afgelopen zaterdag konden we deze wens vervullen en reden we letterlijk door weer en wind naar Apeldoorn.

Sprookjesachtig
Op bestemming aangekomen kwamen we direct in een magische stemming. De witte tentjes die voor deze gelegenheid met kerstversiering waren aangekleed, vormden samen een sprookjesachtig decor. De heerlijke geur van haardhout en zoete lekkernijen begeleiden ons langs de eerste stands. Zachte kerstmuziek voedde de sfeer en gaven ons een nostalgisch gevoel.

Weer of geen weer
Onze zorgvuldig meegenomen paraplu bleek kapot te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Op zoek naar bekenden belanden we bij Flowee. Terwijl de ergste bui neerstortte, was het weerzien met deze dames uiterst gezellig. Na de laatste ontmoeting konden ze ons weer verrassen met nieuws. Naast de bekende Yoga en meditatie producten, verkopen ze nu ook prachtige houten mandala’s voor aan de muur. Ook een primeur is dat de producten van Flowee vanaf het eerste kwartaal via de webshop van Happinez te verkrijgen zijn. Gewapend met een leenparaplu vervolgende wij onze weg.

Wonenonline-Spirit-of-Winter-fair-op-Paleis-het-Loo-by-Styling-ID-paperbags.jpg

inspiratiebrochures1.png

Oh kom er eens kijken
We besluiten eerst een bezoek te brengen aan het Paleis. Totdat we de stand van T-instyle tegenkwamen. Met “oh kom er eens kijken” en “groeten van Sint en Piet” werden we direct herinnert aan de aankomst van de Sint in ons land. T-instyle volg ik al een tijdje op social media en nu hadden we ook de kans persoonlijk kennis te maken met René, de man achter deze o zo leuke lifestyle producten. Nadat Floor klaar was met fotograferen, liepen we recht op het paleis af.

Wonenonline-Spirit-of-Winter-fair-op-Paleis-het-Loo-by-Styling-ID-kamer-in-Paleis-het-Loo.jpg

Paleis het Loo
We waren natuurlijk niet de enige, die op het briljante plan gekomen was om binnen te schuilen voor de regen. Voortbewegend in een stroom van toeristen liepen we van de ene prachtige kamer in de andere. Allemaal rijk gedecoreerd met meubels en accessoires die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. Prachtig gedecoreerde stoffen, met goud belegd behang, serviezen, schilderijen bieden een overvloed aan indrukken. Je waant je echt terug in de tijd met het zicht op de 17e eeuwse baroktuin. En dan te bedenken dat gedurende mijn eerste levensjaren het Loo nog bewoond werd door Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven met hun vier zonen. Langzaam kwam de zon achter de wolken vandaan en konden wij ons bezoek aan de winterfair vervolgen.

Wonenonline-Spirit-of-Winter-fair-op-Paleis-het-Loo-by-Styling-ID-softub-spa.jpg

Trendy musthaves
In de ruim 150 stands werd je verwend met culinaire hoogstandjes tot de meest trendy lifestyle producten. Terwijl Floor de geleende paraplu netjes terugbracht, raakte ik in gesprek met de heren van Verandi. Een super aantrekkelijke Softub Spa die zij presenteerden, was me uiteraard niet ontgaan. Met mijn opmerking dat het perfect weer was voor een whirlpool, herkenden zij een kenner. En ja ik heb zeker product ervaring, maar eerlijk is eerlijk deze verplaatsbare spa had ik nog niet eerder gezien. Vooral de luxe buitenkant die is afgewerkt met Leathertex, maakt deze Softub erg luxe.

Wonenonline-Spirit-of-Winter-fair-op-Paleis-het-Loo-by-Styling-ID-Dutzie-bord.jpg

Sterren
Ook deze keer is er één stand die in onze ogen eruit sprong. Niet zo zeer in presentatie maar wel in product en het verhaal erachter. Dutzie verkoopt handgemaakte, van resthout gecreëerde borden. Voorzien van tekst of opdruk, die er met de hand ingebrand worden. Een uit de hand gelopen hobby, die na het overlijden van een dierbare, professioneel doorgezet is. Met als resultaat dat het echt stormloopt. Ook in de stand is het een komen en gaan van klanten, die zich vinden in de teksten en deze trendy houten borden kopen.

Met dit mooie verhaal in onze gedachten lopen we richting de uitgang. Spirit of Winter was meer dan we verwacht hadden. Tot volgend jaar.

23-11-2017| Nancy van der Drift | Styling ID

Beeldmateriaal: Floor de Kler namens Styling ID

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide