731
Rogier heeft altijd vakantie, wil je weten hoe?
Gepubliceerd: 19-09-2022 Laatste update: 30-07-2023

Dat wij als woonplatform alleen maar vrouwen zouden hebben als volgers? Dat is echt een achterhaald beeld. Vandaag de dag weten ook de mannen ons massaal te vinden. En dat komt echt niet door dat ene artikel over dat racecircuit (Hoe gaaf was die winactie!). Deze week hebben we dan ook een lezer bereid gevonden om zijn woontip met ons te delen. Eéntje die wij heel goed kunnen gebruiken nu de donkere maanden er weer aan komen. Rogier, the floor is yours!

De woontip van de week van Rogier

‘Het is weer voorbij die mooie zomer..’ een zin waar velen nog wel eens aan terugdenken wanneer de regenachtige herfst zijn intrede doet. Natuurlijk heeft ieder seizoen iets leuks, en als interieur-liefhebber kan Rogier dan ook niet wachten totdat het oktober woonmaand is. Maar toch denkt hij op regenachtige dagen ook met weemoed terug aan die lange zomeravonden onder de Franse sterrenhemel. Toch heeft Rogier door de jaren heen een manier gevonden om dit gevoel tot uiting te brengen in zijn interieur.

Mens van de wereld

Rogier is niet een man die zijn reizen beperkt tot één favoriet vakantieland. Van het strakke Rusland tot het uitbundige Marrakech, Rogier heeft het allemaal gezien. Wanneer hij overal souvenirs had gekocht, dan was zijn huis nu net een wereldmuseum. Leuk, maar als interieur-liefhebber niet heel stylisch verantwoord. Toch is het leuk om wel een persoonlijke touch van iedere reiservaring te verwerken in je huis. Dit is tenslotte wat van een huis echt jouw thuis maakt. Hoe je íedere bestemming kunt verwerken in je interieur zonder dat het een kakofonie wordt? Rogier heeft de oplossing.

Travel light

Rogier koopt in ieder land wat hij bezoekt een fotolijstje. Dit is namelijk een product wat je echt in ieder land vindt. Dat was een voorwaarde toen Rogier hier jaren geleden mee startte. Want niet ieder land kent dezelfde gebruiken en heeft dus dezelfde producten. Maar foto’s en fotolijstjes kennen ze overal. Daarnaast moest het iets zijn wat eenvoudig in de koffer past, een fotolijstje gaat altijd wel mee!

Rogier probeert dan wel áltijd een lijstje te kopen die in de stijl van het land is. In Frankrijk een mooie brocante en barok variant, in Italië ééntje met een motief van marmer. Het is wel altijd een uitdaging, maar dat maakt de zoektocht júist zo leuk. En in het lijstje gaat natuurlijk de favoriete foto van de vakantie, zo wordt de herinnering dubbelop vastgelegd.

Om er geen villa kakelbont van te maken, hangt Rogier de foto’s op een witte wand in de hal. Hier clustert hij alle lijstjes en hangt ze strak naast elkaar. Dit zorgt ervoor dat dit pluriforme gezelschap toch eenheid uitstraalt. Ook een ruimte als het toilet is uitermate geschikt hiervoor.

Nog een laatste (geheime) tip van Rogier; mocht je met deze tip aan de slag gaan, hij kan prima met terugwerkende kracht samengesteld worden. Ga voor de vakanties van de afgelopen jaren gewoon online op zoek naar lijstje die passen bij de stijlen van jouw bezochte landen en start met de nieuwe varianten vanaf nu!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide