Je zithoek leuk maken? Soms zie je niet meer hoe je het moet doen, omdat je je woonkamer nét iets te goed kent. Daarom hebben we een aantal tips waar je je zithoek leuker mee kunt maken.

Stay@home-tijd is een beleving die momenteel totaal anders aanvoelt dan een aantal weken geleden. In een tijd waarin veel mensen verplicht thuis moeten blijven, wordt het huis opeens een plek met meer functionaliteit dan we gewend zijn.  Thuis wordt klaslokaal, werkplek, extra opslagplek, indoorgym... 

Met stickers kan je een interieur op vele manieren een boost geven. Laat bijvoorbeeld stickers drukken voor op een muur, deur, raam, vloer of zelf meubels. Er zijn oneindig veel opties om stickers te maken. Je kunt stickers maken en drukken van een eigen foto, ontwerp of tekst. Het grote voordeel van stickers bestellen, is dat ze super snel te monteren zijn.

Het is een gekke tijd en we brengen nu (of we dat nu willen of niet) meer tijd thuis door dan normaal. Voor sommigen is dat een zegen, voor anderen even een hele omschakeling. Of je nu gewoon door moet werken of plotseling zeeën van tijd over hebt: wij zetten zeven handige tips op een rijtje om de tijd die je thuis doorbrengt zo gezellig, praktisch en gezond door te komen. Zoals Churchill al eens zei: “Never waste a good crisis!

Of je nou gaat verhuizen of gewoon toe bent aan verandering in je woning: frisse interieur inspiratie is altijd welkom! Hele dagen krijg je nieuwe ideeën naar je toegeworpen. Maar als je eindelijk écht een inspiratie boost kunt gebruiken, lijkt het nergens meer te vinden. Herkenbaar?Voor iedereen die op dit punt is vastgelopen, hebben we een handig lijstje gemaakt. Hieronder lees je allerlei verschillende manieren om weer wooninspiratie op te doen.

Het is niet voor iedereen even makkelijk om het interieur stijlvol in te richten. Afhankelijk van je smaak, kan dat namelijk behoorlijk duur uitvallen. Zeker als je houdt van een luxueus interieur, kan dat behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Dan moet je bijvoorbeeld kunst aanschaffen om op te hangen in je huis. Gelukkig zijn er tal van hacks, die je interieur een luxe uitstraling kunnen geven zonder dat het enorm veel geld hoeft te kosten. Een aantal van die low-budget interieurtips zetten we voor je op een rij.

Glas staat prachtig in je interieur. Het doorzichtige laat je woning groter lijken, het staat chique en het isoleert. Maar: glas is ook kwetsbaar, kan snel splinteren en is erg zwaar. Een goede, veilige vervanging voor glas in je huis is plexiglas. Van een douchedeur tot de bescherming van je balkon, van een mooie schuifdeur tot een televisiekast: met het veelzijdige plexiglas kun je van alles doen. Aan deze kunststofsoort kleven ook heel wat voordelen ten opzichte van glas, terwijl het qua uiterlijk erg op elkaar lijkt. Wij vertellen je alles wat je moet weten over plexiglas in huis.

Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Kies dan voor een ronde tafel. Een ronde tafel komt vaak niet als eerst in je gedachten voor als je denkt aan een eettafel. Vaak wordt er gekozen voor een vierkante of rechthoekige vorm, maar tegenwoordig is de ronde eettafel steedsmeer terug te vinden in het interieur. Een ronde tafel is een echte eyecatcher in jouw interieur en heeft vele voordelen.

Je hebt dan misschien wel een kleine woning; dit betekent niet dat je woning qua sfeer onder hoeft te doen voor grotere woningen. Een uitdaging wordt dit misschien wel, want je kunt je kamer(s) misschien niet zo indelen als je zou willen, of hebt geen ruimte voor de meubels en items die je graag in huis zou halen. Met deze tips zorg je toch voor extra sfeer in je woning.