1060
Op deze manier maak jij je woning nog knusser
Gepubliceerd: 02-12-2019

Na een lange werkdag is het heerlijk om thuis te komen in een uitnodigend huis. Je interieur moet daarom een bepaalde gezelligheid uitstralen. Dat zorgt voor rust, ontspanning en een ontzettend goede sfeer. Wil jij je woning net wat knusser maken? Hier vind je een aantal goede tips om dat voor elkaar te krijgen.

 

Plaats een open haard

Niets is zo gezellig als een knisperend vuurtje in je eigen woonkamer. Maak iedere winter een succes door een open haard in je woning te plaatsen. Het is mogelijk om een haard in te bouwen, maar er zijn ook losstaande modellen verkrijgbaar. Wil je de warmte van het vuur optimaal benutten? Laat tijdens de installatie van de haard meteen je kruipruimte isoleren. Ook het isoleren van je spouwmuren is een goede manier om de hitte van het vuur binnenshuis te houden. Vraag aan een ervaren vakman hoeveel spouwmuurisolatie gaat kosten in jouw huis.

Gebruik warme kleuren

Kleuren zijn allesbepalend voor de sfeer in huis. Koele kleuren zoals blauw, grijs en groen zorgen vaak voor een killer gevoel, terwijl warme kleuren veel levendigheid creëren. Denk hierbij aan terracotta, okergeel, poederroze of beige. Iedere kleur met een rode ondertoon is perfect. Maak een statement door een accentmuur te verven, of verwerk deze kleuren vooral in je accessoires. Een paar kussens, kleden en decoratieve fotolijstjes heb je zo een plekje gegeven.

Investeer in mooie verlichting

Het licht in een kamer zet vaak de toon: is dit een plek waar gewerkt moet worden, of is het een fijne loungeplek waar ontspanning voorop staat? Een gezellige woonkamer voorzie je het liefste van zacht en warm licht. Ga dus voor lampen die een warme kleur hebben en zorg voor diffuus licht door lampenkappen te gebruiken. Het is wel handig om hier en daar een wat fellere lamp te hebben, bijvoorbeeld in een leeshoekje. Nog een paar kaarsjes erbij en de gezellige sfeer is compleet.

Speel met textiel

Textiel heeft een zachte uitstraling die je meteen associeert met rust. Gebruik dus verschillende soorten stof in je woonkamer. Ga voor een groot gebreid deken over je bank en doe hier wat stijlvolle sierkussens bij. Leg een hoogpolig tapijt onder de bank zodat je voeten altijd lekker warm blijven. Zorg ervoor dat iedere stof weer een andere textuur heeft. Zo houd je je interieur speels en knus.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide