1450
DesignKaas
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 10-06-2023

Door onze columnist Wilma Korrl - Wat hebben wonen en eten met elkaar gemeen? Beide hebben te maken met een emotie. Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Wonen is een gevoel van thuis zijn, je behaaglijk en veilig voelen, helemaal jezelf kunnen zijn, en je onderscheiden met een interieur dat bij je past. Eten en voeding is anno 2010 ook een manier je te onderscheiden en om erkenning te krijgen. We geven elkaar tips waar de lekkerste restaurantjes zijn, we kennen allemaal adresjes met de beste vis, de lekkerste groente, enz.

Het is daarom ook niet vreemd dat DesignKaas te vinden is tijdens de expositie in de Moooi Gallery in Amsterdam. Op 19 maart was de succesvolle opening, er waren ongeveer 300 gasten, muziek, wijn en een gigantische zwarte kaas met een kantwerk design, die werd aangesneden door Marcel Wanders.

Marcel Wanders is één van de meest succesvolle designers die Nederland rijk is. En niet alleen in eigen land wordt zijn design bijzonder gewaardeerd. Marcel Wanders heeft al heel wat design opdrachten gedaan voor grote internationale design labels zoals B&B Italia, Bisazza, Moroso, Poliform, Flos, Boffi, Cappellini, Droog Design en natuulijk het design label Moooi, waarvan Wanders tevens mede-eigenaar is.

DesignKAAS staat voor puur Hollands; Hollandse producten, maar ook een mooi ontwerp van Dutch Design. DesignKAAS is een combinatie van 'lekkere Hollandse kaas in een mooi jasje', omdat er levensgenieters zijn die willen dat iets niet alleen lekker SMAAKT, maar ook nog eens lekker SMOELT.

De eerste collectie kazen zijn door Marinde van Leeuwen zelf ontworpen. Zij deed een Design opleiding in Rotterdam. Daar hield zij zich bezig met conceptontwikkeling, design en fotografie. Daarnaast studeerde zij Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Inspiratiebron bij de ontwerpen van DesignKAAS is alles wat oer-Hollands is. Dus Hollandse polders, Delfts blauw, tulpen en gehaakte kleedjes zijn vertaald in een eigentijds design. In de toekomst wil DesignKAAS ook graag limited edition kaascollecties uitbrengen van bekende Hollandse ontwerpers, kunstenaars, dichters of fotografen.

De DesignKAAS-jes zijn heerlijke romige Goudse babykaasjes. Ze worden met de hand gemaakt bij De Jongenhoeve in Bergambacht, een klein plaatsje in de polder onder Gouda. 's Zomers grazen daar de koeien in het groene grasland van de Krimpenerwaard en dat proef je!

De kaasjes zijn zowel voor consumenten als bedrijven te bestellen op www.designkaas.nl. Van Leeuwen: De kaasjes staan leuk op een kaasplankje, maar zijn ook heel geschikt als relatiegeschenk. Daarom is het voor bedrijven ook mogelijk naast de DesignKAAS-jes, kaas met een eigen bedrijfslogo of ontwerp te laten maken.

DesignKAAS zet zich in voor het behoud van het Hollandse landschap en het ambachtelijke bedrijf. Daarom gaat 10% van de opbrengst naar goede doelen op dit gebied, waaronder Natuurmonumenten.

De expositie van DesignKaas in Moooi-Gallery te Amsterdam is tot en met eind Mei 2010 te bezoeken.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide