1133
Meer kijkplezier met handige tv ophangsystemen
Gepubliceerd: 15-09-2021 Laatste update: 25-04-2024

Onze flatscreen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit huis, gezellig met z'n allen op de bank voor de favoriete serie, film of juist gamend met vrienden. Maar hoe zorg je ervoor dat de tv gemakkelijk in het interieur past en niet teveel ruimte inneemt?

Dat is heel gemakkelijk, kies voor een tv beugel, tv vloerstandaard of en hang je tv netjes aan de muur. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten tv beugels.

Soorten tv beugels
Weinig ruimte in je huis? Dan is het plaatsen van een televisie op een tafeltje of kastje niet zo ruimtebesparend. Dan is een tv beugel die plat tegen bijvoorbeeld een lange muur kan een prettige uitkomst, de kabels werk je weg met een kabelgoot en de tv neemt geen onnodige ruimte in. Je kan ook kiezen voor een kantelbare tv beugel, de tv kan je dan iets hoger ophangen en de tv beugel kan je kantelen waardoor je altijd goed zicht hebt op de tv en het toch weinig ruimte inneemt. Als je iets zoekt wat minder ruimtebesparend moet zijn, maar vooral toegankelijk voor iedereen dan is een draai- en kantelbare tv beugel ideaal. Met deze tv beugel kan je de perfecte kijkhoek instellen doordat de tv beugel 4 draaihoeken heeft, ideaal bijvoorbeeld voor een tv in de keuken die tegelijkertijd ook naar de woonkamer gedraaid kan worden, of andersom natuurlijk. Een tv beugel die kan draaien en kantelen is ideaal maar niet als de tv binnen handbereik is voor kleine medebewoners die graag alles aan willen raken. De tv buiten bereik van de kids of kleinkinderen houden is natuurlijk een uitdaging. Echter als de tv wat hoger op de muur wordt gehangen met een draai- en kantelbare tv beugel dan is deze uitdaging ook direct weer getackeld en kan iedereen optimaal genieten van het televisie kijken.

Bijzondere beugels
Voor de echte liefhebber is er ook een tv beugel die in hoogte verstelbaar is. Deze tv beugel kan draaien, kantelen en kan dus in hoogte versteld worden. Ideaal voor de gamers en bingewatchers. Met een geïntegreerde kabelgoot kunnen de kabels ook nog eens gemakkelijk weggewerkt worden voor een strakke muur. Er is enorme veel keuze in tv beugels, zo is er namelijk ook een extra lange TV beugel van 400x400mm die in 3 hoeken gedraaid kan worden en extra stevig en stabiel is door de lange armen zou je dat wellicht niet denken maar deze tv beugel is extreem, stevig. Bedenk voordat je een beugel koopt goed wat je wensen zijn en ook in welke ruimte de tv komt te hangen.

De Vesa-maat
Nog even een paar praktische zaken op een rijtje. Waar moet je nou op letten als je een muurbeugel koopt? Let altijd op het juiste schermformaat en ook het juiste gewicht. Een muurbeugel heeft een VESA maat, net als je TV. Deze VESA-maat moet bij de tv en de beugel hetzelfde zijn. Want dan heb je de zekerheid dat de schroefgaten van beide op elkaar passen. Een beugel kan alleen bevestigd worden aan een muur van massief beton of baksteen. Een wand van gips houdt het gewicht van de tv beugel niet en dan heb je of je muur of je tv beschadigd, of allebei.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide