1121
Hoe vaak dient u marmer te onderhouden?
Gepubliceerd: 29-09-2021

Marmer onderhouden is niet iets wat u dagelijks doet. Daarom is het goed dat u weet hoe dat marmer onderhouden moet worden. Daarvoor geven we u middels dit artikel graag een aantal tips. Op deze manier kunt u uw vloer langer mooi houden en er dus ook langer van genieten!

Marmer onderhouden

Iedere marmer vloer moet onderhouden worden, te denken aan stofzuigen, dweilen en het echte onderhoud zelf, zodat de vloer langer mooi blijft. Veel kunt u gelukkig zelf doen, maar niet alles. Het is daarom goed dat u uw vloer van marmer eens laat behandelen. Bij Marmer Behandelen, uw marmer en natuursteen specialist, bent u daarvoor aan het juiste adres. Als wij uw vloer namelijk hebben behandeld, dan is een onderhoudsbeurt eens in de vijf jaar voldoende. Maar wat kunt u dan zelf allemaal doen?

 • Zelf onderhouden van de vloer is belangrijk, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het dweilen van de vloer.
 • Hoe vaak u gaat dweilen hangt af van hoe druk het is in huis, dus hoe vaak er van de vloer gebruik wordt gemaakt. Gemiddeld is eens per week of eens per twee weken voldoende. 

Belang marmer onderhouden

Marmer geeft een mooie uitstraling, maar onderhoud is belangrijk. Waarom? Dit leggen we u graag uit. Marmer is een vorm van natuursteen, maar niet de hardste variant. Hierdoor kan het minder hebben en is de kans op vlekken en krassen groter wanneer het niet goed wordt onderhouden. Een marmer vloer onderhouden bestaat uit twee manieren van reinigen:

 • Als eerste gaat u de vloer droog reinigen. Dit wil zeggen, de vloer eventueel vegen of wissen en stofzuigen zodat het zand, stof en vuil weg wordt gehaald. Een tip kan zijn om een deurmat aan te schaffen, zodat veel zand e.d. achterblijft op de deurmat.
 • Als de vloer ‘schoon’ is, dan kunt u met nat reinigen. Dit bestaat eigenlijk uit twee onderdelen:
 • U kunt wekelijks HMK P324 en HMK P323 mengen met gewoon dweilwater.
 • Grotere schoonmaak, dus het schrobben van de marmer vloer. Hiervoor kunt u de zuurvrije reiniger HMK R155 gebruiken. 

Een paar weetjes over marmer

Altijd al gedroomd van een mooie marmer vloer? Het is dan ook belangrijk dat u weet waar dat u zoal aan moet denken.

 • Mocht u een keer iets knoeien op uw marmer vloer, dan is het belangrijk dat u het direct schoonmaakt. Dit heeft ermee te maken dat marmer erg kwetsbaar is.
 • Een vloer moet genoeg tijd krijgen om te drogen. Als de vloer in de specie is gezet, moet het ongeveer 6-8 weken drogen (gemiddeld). Is de vloer in de lijm gezet dan duurt het ongeveer 3-4 weken om te drogen. Maar het aantal weken kan sterk variëren, want er spelen veel factoren een rol die invloed hebben op de droogtijd. Hierbij kunt u denken aan de weersomstandigheden en seizoensinvloeden. Als het buiten lekker weer is dan zal uw marmer vloer sneller droog zijn!
 • Heeft u vloerverwarming onder uw marmer vloer? Zorg er dan voor dat de vloerverwarming is uitgeschakeld wanneer dat u de vloer gaat behandelen. De vloer moet namelijk afkoelen tot het koud is (ventileren is ook van belang).
 • Op het moment dat uw marmer vloer recent is gelegd, en zich nog in de droogperiode bevindt, is het belangrijk dat u de vloer alleen schoonmaakt met helder lauw water.
 • Wist u dat u eenvoudig kunt kijken of de beschermlaag nog goed aanwezig is op uw marmer vloer? Dit kunt u doen door water op de vloer te sprenkelen en binnen 5-10 minuten kunt u dan kijken of dat het water niet in de steen is getrokken. Wanneer dat het water wel in de vloer is getrokken, dan moet u de vloer een betere beschermlaag bieden.

 bron : marmerbehandelen.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide