370
Maak je huis gezellig na de feestdagen
Gepubliceerd: 22-12-2023

Je huis weer gezellig maken na de feestdagen? Lees dan onze handige tips! Waar we het liefst ons huis zo vroeg mogelijk in kerstsferen willen brengen, zo snel willen we alles ook weer de deur uit hebben op het moment dat het allemaal achter de rug is.

Waar we officieel de kerstboom tot 3 koningen op 6 januari moeten laten staan, zien we dat de meesten op 2 januari beginnen met het afbreken van alles en de normale accessoires weer tevoorschijn halen om het huis weer gezellig te maken na de feestdagen. Want laten we eerlijk zijn, als de kerstboom en andere kerstversiering de deur uit is, dan voelt het huis ontzettend saai en kaal aan. Tijd om hier verandering in te brengen dus! Shop daarom nu jouw nieuwe woonaccessoires bij knuslifestyle.nl en maak je huis weer gezellig na de feestdagen.

Ruim je kerstversiering op

Voordat je kunt beginnen met het weer gezellig maken van je huis, is het eerst zaak om de versiering allemaal op te ruimen. Let hierbij wel goed op dat je dit op een rustige manier doet, zodat je volgend jaar alles weer van zolder kunt halen. Rol de lampen op op een stuk karton en doe ook de kerstballen weer netjes terug in de doos waar je ze ook uit hebt gehaald. Niet alleen is dit een stuk makkelijk om het georganiseerd te houden, maar je voorkomt ook dat het kapot gaat.

inspiratiebrochures1.png

Koop nieuwe woonaccessoires

Nu alle kerstversieringen naar zolder zijn, is het tijd voor het aanschaffen van nieuwe woonaccessoires. Kijk wel even goed wat je wilt, aangezien de kans groot is dat je nog een hoop accessoires hebt die je misschien weer kunt gebruiken.  Denk hierbij aan kussens, zachte plaids en mooie vaasjes met bloemen. Door wat nieuwe accenten toe te voegen, krijgt je huis meteen een frisse uitstraling. Ideaal dus voor wanneer je het nieuwe jaar wilt beginnen met een nieuwe look in je huis!

Vervang de kerstverlichting voor sfeerverlichting

Sfeerverlichting is natuurlijk ontzettend belangrijk om een gezellige sfeer in je huis te creëren. Na de feestdagen kun je de kerstverlichting vervangen door allerlei andere vormen van verlichting. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle kaarsen, tafellampen of een mooie staande lamp. Met warme en zachte verlichting, zorg je direct voor een heel andere look en feel.

Van kerstboom naar kamerplant

Mis je na het opruimen van je kerstboom wat groen in huis? Dan is een nieuwe kamerplant de perfecte manier op niet alleen de leegte op te vullen, maar ook direct te zorgen dat het (weer) wat gezelliger wordt. Planten zijn namelijk niet alleen vanuit praktisch oogpunt goed voor het zuiveren van de lucht in huis, maar ook gezellig. Vooral als je houdt van groen, is een plant een aanrader.

Deel je huis opnieuw in

Na de feestdagen is het ook een goed moment om de indeling van je meubels eens onder de loep te nemen. Misschien staat dat ene stoeltje beter op een andere plek of wil je de opstelling van je bank veranderen. Door je ruimte opnieuw in te delen, geef je jezelf de kans om met een frisse blik naar je interieur te kijken en kun je je huis weer helemaal naar jouw smaak maken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide