2086
Verjaardagskalender
Gepubliceerd: 14-08-2017 Laatste update: 20-07-2023

Een verjaardagskalender zien we nog steeds in veel toiletten of keukens voorbijkomen. Een verjaardagskalender is een ontzettend handig geheugensteuntje waarmee jij belangrijke verjaardagen nooit meer vergeet. Door zelf een verjaardagskalender te maken kun je deze volledig moderniseren en aanpassen aan jouw interieur. Ontzettend leuk en helemaal niet ouderwets dus! Hoe je zo’n kalender het best kunt invullen? Dat hebben wij voor je uitgezocht:

Kleuren op je verjaardagskalender
Wanneer je zelf een verjaardagskalender wilt ontwerpen is het handig eerst te bepalen waar jouw kalender komt te hangen. Hang je deze bijvoorbeeld in de wc, de gang of krijgt hij een plekje in de keuken? Zodra je dit hebt bepaald kun je jouw kalender ontwerpen om in deze ruimte te passen. Kijk goed naar welke kleuren je terugvindt in deze ruimte en welke kleuren daar goed bij zouden passen. Deze kleuren kun je vervolgens gebruiken tijdens het ontwerpen van jouw kalender! Zo weet je zeker dat jouw kalender straks mooi wordt opgenomen in het interieur van de ruimte. 

eigen-verjaardagskalender-01.png

Lettertype op de kalender
Wanneer je jouw kalender gaat ontwerpen kun je ook een lettertype kiezen. Kies een lettertype dat je aanspreekt en dat goed past bij jouw interieur. Heb je een modern huis? Kies dan bijvoorbeeld voor een strak lettertype. Heeft jouw inrichting meer een barokstijl? Dan past een handgeschreven lettertype misschien beter! Vind je een handgeschreven kalender toch iets meer karakter hebben? Vul je kalender dan met de hand in wanneer deze bij je thuis bezorgd wordt!

eigen-verjaardagskalender-03.png

Afbeeldingen kiezen
Misschien nog wel het allerleukste van een eigen gemaakte verjaardagskalender: je kunt hem personaliseren met jouw eigen foto’s! Zo zorg je er dus voor dat jouw kalender er precies zo uitziet als jij dat zou willen. Wanneer je een kalender gaat ontwerpen kun je gebruik maken van de volgende tips voor het selecteren van foto’s voor jouw kalender:

1. Gebruik eigen foto’s
Wanneer je een kalender gaat maken wordt deze het allerpersoonlijkst wanneer je deze vult met jouw eigen foto’s. Hierbij kun je denken aan landschapsfoto’s, close-ups of portretfoto’s die jij zelf hebt gemaakt! Kies ervoor om jouw agenda te vullen met natuur of personen en probeer voor foto’s te kiezen die passen bij de kleuren van jouw kalender. Ook leuk: belangrijke verjaardag in een maand? Zet de persoon in het zonnetje door een foto van hem/haar boven aan de kalender te plaatsen!

2. Gebruik gratis stockfoto’s
Heb je zelf geen leuke foto’s om je fotokalender mee te vullen? Geen probleem! Op het internet kun je heel veel sites vinden waar je gratis afbeeldingen vandaan kunt halen. Voorbeelden hiervan zijn sites als: Pixabay, Unsplash en Stocksnap. Via deze websites kun je een onderwerp kiezen waarvan jij foto’s zou willen hebben in jouw kalender. Deze kun je vervolgens gratis downloaden en in jouw fotokalender plaatsen!

3. Seizoensgebonden foto’s
Je verjaardagskalender een extra leuk tintje geven? Richt hem in met seizoensgebonden foto’s. Zo gaat jouw kalender meer leven en wordt het echt een pareltje aan jouw muur!

eigen-verjaardagskalender-02.png

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide