5008
Leuke slaapkamerplafond ideeën
Gepubliceerd: 24-01-2018

Wil je jouw slaapkamer een geheel nieuwe uitstraling geven? Dan kun je de muren een likje verf geven of nieuwe meubels aanschaffen, maar je kunt er ook voor kiezen het plafond te vervangen. Door een nieuw slaapkamerplafond te laten plaatsen, kun je de ruimte een hele andere uitstraling en sfeer geven.

 

Wij helpen je graag jouw slaapkamer geheel naar wens te restylen. Dit doen we door in dit artikel enkele verschillende spanplafond mogelijkheden voor je op te sommen. De ideeën in dit artikel kun je als inspiratie gebruiken om jouw slaapkamer een nieuwe look te geven.

inspiratiebrochures1.png

Een foto als plafond

fotoplafond.jpg

Vind je het leuk om naar een mooie foto te kijken als je in bed ligt? Dan laat je een foto als plafond plaatsen. Dit lijkt misschien een lastige klus, maar in feite is het niet zo moeilijk. Je laat simpelweg een spanplafond bedrukken met een afbeelding naar keuze, dit spanplafond wordt in de slaapkamer bevestigd en je bent klaar.

Je kunt een foto uit je eigen fotocollectie op het spanplafond laten drukken, maar je kunt ook een mooie foto van een professionele fotograaf op het plafond laten drukken. Denk hierbij aan een foto van wolken of een foto van een sterrenhemel. Laat je een foto van de onderkant van bomen op het plafond drukken, dan lijkt het net of je in een bos ligt te slapen. Als je omhoog kijkt, kijk je zo tussen de boomtoppen door naar de helderblauwe lucht.

Een glanzend plafond

Vind je al die matte plafonds maar saai? Dan kun je een glanzend plafond laten plaatsen in de slaapkamer. Aanbieders als Plameco hebben matte plafonds, maar er zijn ook Plameco plafonds met een subtiele of minder subtiele glans. Hang je een mooie lamp onder dit plafond, dan zie je de weerspiegeling van de lamp terug op het slaapkamerplafond. Dit ziet er bijzonder uit.

Een plafond met mooie spots

slaapkamerplafond.jpg

De meeste mensen hebben een grote hanglamp in de slaapkamer hangen, maar je kunt de ruimte ook wat meer sfeer geven door spots in het plafond te verwerken. Investeer je in een spanplafond, dan kun je helemaal zelf kiezen welke spots er in het plafond moeten komen en waar deze precies moeten komen. Een spanplafond wordt namelijk altijd op maat gemaakt.

Een plafond met versiering

slaapkamer-plafond.jpg

Houd je van klassieke plafonds met een mooi werkje? Dan kun je een plafond met versiering laten plaatsen in de slaapkamer. Denk hierbij aan een plafond met klassieke randen of een klassiek kader om de verlichting heen. Zelfs als je al een specifiek beeld hebt van de versiering voor jouw plafond, kan dit in een spanplafond ontwerp verwerkt worden.

Een gekleurd plafond

Heb je de slaapkamer vrij sober ingericht, maar wil je niet dat de ruimte te saai wordt? Dan kun je ervoor kiezen een gekleurd plafond te laten plaatsen. Een spanplafond hoef je niet te schilderen, maar zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt zelfs ingewikkelde patronen op het plafond laten drukken. Met een gekleurd plafond breng je wat meer leven in de slaapkamer, zelfs als de inrichting verder erg sober is.                     

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide