2024
Je huis een feng-shui gevoel geven: 5 tips
Gepubliceerd: 11-09-2019 Laatste update: 15-10-2023

Ook wanneer je nog niet zo bekend bent met de term feng shui heb je het waarschijnlijk al een keer ervaren. Een woning waar je binnenstapt en jezelf direct helemaal thuis voelt. Alles lijkt er op zijn plek te zijn en je kunt je overal goed voelen. Dat gevoel, dat kun je krijgen door je woning feng shui in te richten. Maar op wat voor manier kun je dit eigenlijk voor elkaar krijgen? We geven je een aantal handige tips.

 1. Kijk naar jouw persoonlijkheid en je kenmerken

Onze sterrenbeelden en horoscopen zeggen veel over ons en over de inrichting die het beste bij ons zou kunnen passen. Zo heeft ieder sterrenbeeld weer baat bij andere elementen; elementen die jij weer in je woning terug kunt laten komen. Ben jij bijvoorbeeld onder invloed van het element water? Dan kun je zowel de water als de aarde elementen rijkelijk terug laten komen in je woning. Uit je sterrenbeeld kun je allerlei handige informatie halen: van kleuren tot elementen! Weet je niet welk sterrenbeeld je bent? Kijk dan even hier naar welk sterrenbeeld ben ik eigenlijk?

2. Zorg voor zachte oppervlakken

Een warme uitstraling krijg je door zachte oppervlakken te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje met fleece dekens en een aantal zachte kussens, of een mooi tapijt op de vloer. Hoewel designer items natuurlijk hartstikke mooi kunnen zijn, spelen juist de zachte oppervlakken een grote rol in het neerzetten van een echt feng shui gevoel.

3. Gebruik warm licht

Warm licht zoals kaarsen en de juiste sfeerverlichting zorgen voor een goede energie in de woning. Daarnaast kun je het warme licht op een dubbele manier toepassen. Het warme licht van kaarsjes zorgt voor sfeer en gezelligheid, en wanneer je ook nog eens een essentiële olie bij dit kaarsje brandt (denk bijvoorbeeld aan eucalyptus of lavendel) zorg je ook voor voldoende ontspanning.

4. Weerkaats het daglicht

Een belangrijk punt van feng-shui is het daglicht: en dan niet alleen het licht dat door de ramen binnenkomt. Probeer al het natuurlijk licht dat binnenkomt in alle hoeken van de woning te laten weerkaatsen. Gebruik bijvoorbeeld spiegels of spiegelende oppervlakken om donkere hoekjes te voorzien van natuurlijk daglicht.

5. Haal de natuur naar binnen

Volgens de ‘regels’ van feng-shui moet de energie overal door het huis kunnen kaatsen: en planten helpen hierbij. Niet alleen geven planten een natuurlijke en rustgevende uitstraling, ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit en een fijne energie in huis. Gebruik planten ook om ‘dode hoeken’ bijvoorbeeld bovenop de keukenkastjes te vullen met positieve energie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide