1469
Jaag de winter weg en kies voor lente in huis
Gepubliceerd: 21-01-2020

Wanneer de kerstboom het huis verlaat en de buren hun lichtjes weer uit de klimop in de voortuin halen weet je: “de donkere dagen van januari rijgen zich weer aaneen als parels aan een snoer.” Zorg dat de winterdip geen grip krijgt op uw stemming en tref alvast voorbereidingen voor de lente.

 

Met koud en druilerig weer lijkt het alsof het voorjaar nog lang niet inzicht is. Pak de winter bij de lurven en maak plaats voor ons favoriete seizoen: de lente! Het seizoen waarin we tijdens donkere dagen massaal naar uitkijken. Zwengel de behoefte op puin te ruimen en schoon te maken weer aan en tackle de klusjes die blijven liggen. Het pad naar een fris en lenteklaar huis bereikt u door de volgende stappen:

inspiratiebrochures1.png

Kerstboom eruit, kamerplant erin
Omdat de kerstboom eigenlijk best gezellig stond en u wat licht in de duisternis mist, is het een optie om een lichte kamerplant in huis te halen. Zet deze op de plek van de kerstboom en kies een mooie pot uit waarin de plant mag komen te staan.

Schaf horren aan
Als de lente aanklopt en de insecten wakker worden uit hun winterslaap, wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Houd deze vliegende plaaggeesten preventief op afstand door alvast een hor in het kozijn te plaatsen. Dan weet u zeker dat u zonder zorgen kunt genieten van een welkom briesje tijdens warmere dagen.

Maak het huis was zonniger
Weg met die donkere kleuren. Wachten op de lente is veel leuker met wat fleurige items in huis. Verwissel de hand- en theedoeken, kussens en vaasjes voor pastelvarianten. Dé tint voor dit seizoen!

Bos bloemen op tafel
De lente staat in het teken van bloei. Dat het buiten nog niet bloeit wil dat niet zeggen dat u binnen geen voorbereidingen mag treffen. Zet een bos bloemen op tafel en zorg voor een kleurensensatie in uw woonkamer.

Koop een geurkaars
Jaag de winter het huis uit door zo nu en dan een geurkaars met een frisse geur aan te steken. Haal typische lentegeuren als lindebloesem, hyacinten, viooltjes en tulpen in huis en ruik de lente.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide