1364
Is de thuiswerker écht productiever?
Gepubliceerd: 16-10-2019 Laatste update: 02-09-2020

In Nederland zijn er zo’n 3,3 miljoen mensen die regelmatig thuiswerken[1], dat is 37% van de totale beroepsbevolking. En hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, beweren thuiswerkers (veel) productiever te zijn in hun eigen huis, dan op kantoor. Een prettige werkomgeving draagt daaraan bij, maar hoe creëer je deze?

 

Vergeet dat huispak maar
Het is heel verleidelijk om in je pyjama op de bank achter je laptop te kruipen. Een absolute aanrader voor een regenachtige zondag met Netflix op de achtergrond, maar niet op maandagochtend tijdens een belangrijke wekelijkse call. Ga in een actieve houding aan die keukentafel of achter dat bureau zitten en zorg dat je aangekleed bent. Dan ben je in ‘werkmodus’ in plaats van in ‘relaxmodus’. Het meest ideale is een aparte werkkamer of kantoorruimte, waar je jezelf helemaal kunt afzonderen.

Alle kantoorbenodigdheden in huis?
Zorg ervoor dat je toegang hebt tot al je (online) bestanden en dat je beschikt over de juiste kantoorartikelen en accessoires. Zit je in de creatieve sector en wil je bijvoorbeeld verschillende scenario’s uitwerken? Overweeg dan eens om een whiteboard aan te schaffen, waar je gemakkelijk al je ideeën op kwijt kan. Dankzij de uitwisbare whiteboard markers pas je gemakkelijk je aantekeningen aan. Er bestaan kleine whiteboards die niet zouden misstaan in bijvoorbeeld een keuken. Zo kan het whiteboard ook fungeren als boodschappenlijst.

Ergonomische werkplek
Net als op kantoor is het ook thuis belangrijk om voldoende te bewegen en even weg te zijn van je computer- of laptopscherm. Een korte pauze of wandeling kan zorgen voor een impuls van je creativiteit en productiviteit[2]. Voel je je bezwaard om je werkkamer te verlaten? Ga dan tekenen op je flipover, maar zorg dat je even met iets anders bezig bent dan werk. Daarnaast is het cruciaal om een goede (bureau)stoel te hebben die een ergonomische houding stimuleert. Stel je computer- of laptopscherm goed af en zorg eventueel voor een verhoging en apart toetsenbord.

Thuis productiever? Probeer het zelf!
Alles wijst erop dat dit een productieve dag wordt: je hebt gecheckt of alle bestanden geüpload zijn op Sharepoint, zodat je deze kunt bewerken. De voorraad met die fijne balpennen is gisteren aangevuld en het whiteboard is weer brandschoon en klaar voor bruisende ideeën. Op de achtergrond in je thuiskantoor klinkt een fijn muziekje uit de speakers en er zijn voldoende snacks in huis. Let’s go! 

[1]Bron: Statlinehttps://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83258NED/table?fromstatweb

[2]Bron: Emerald https://www.emeraldgrouppublishing.com/products/journals/journals.htm?id=ijwhm

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide