8250
IKEA geeft 5 tips voor een fijn thuis

Thuis is nu ook sportschool, kinderdagverblijf, werkplek, school, vergaderzaal en het terrasje in de zon. Dat maakt het extra belangrijk om slim met de ruimte in huis om te gaan en fijne plekken te creëren. Dat is niet altijd even makkelijk - uit eerder onderzoek* van IKEA bleek al dat bijna een kwart van de Nederlanders het moeilijk vindt om thuis privacy te ervaren. IKEA zet daarom een aantal tips op een rij om in deze periode de ruimte goed te benutten en het thuis gezellig te maken - of je nou alleen woont of juist omringd bent door veel kinderen.

PE617583.jpg

Thuis klussen
Door elke dag in huis te zijn, krijg je misschien zin om die muur of dat kastje een ander kleurtje te geven, losse planken vast te zetten of de inrichting helemaal om te gooien. Met de FIXA set heb je al het basisgereedschap in huis in een overzichtelijke opbergdoos. Ga aan de slag met een van de IVAR DIY combinaties, die je zelf kan personaliseren.

PH153596.jpg

Thuis spelen
Nu de scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn, is het even puzzelen met zo veel mensen in huis. Een duidelijk schema of dagelijkse routine kan daarbij helpen. Gelukkig is er ook wat meer tijd dan gewoonlijk om met de kinderen te spelen. Ga hutten bouwen of zet een tent op, buiten of in huis. Met de LUSTIGT collectie kunnen kinderen in gedachten verzinken met een puzzel of houten kralen, energie kwijtraken met het springtrouw met led verlichting of creatief zijn met origamipapier, een eindeloze rol tekenpapier en het schilderen van maskers. Ook kunnen ze helpen in de keuken met een veilig messensetje speciaal voor kinderen. Sluit de dag samen af met gymnastiek op de PLUFSIG mat.

PH166324.jpg

Tuinieren
Het wordt steeds beter weer, en daar zullen we vooral thuis van gaan genieten. Creëer daarom een fijn terras voor een welverdiende pauze tussen het werken door of een borrel na een lange dag binnen zitten. Geef je balkon een makeover door MÄLLSTEN vlonders neer te leggen en ruim je tuinspullen netjes op in de KOLBJÖRN kasten. Maak het af met bloemen, kruiden en planten voor een frisse en levendige sfeer.

PH163010.jpg

Thuiswerken
School en werk gaan door, ook nu de kinderen thuiszitten. Las gedurende de dag momenten in om samen te werken. Terwijl jij aan het werk bent, maken de kinderen hun huiswerk. Creëer een gezamenlijke werkplek aan de eettafel of bouw een speeltafel naast jouw werkplek. Wanneer je moet verplaatsen naar de bank is een laptopondersteuning een goede oplossing en zelfs een strijkplank kan functioneren als stabureau. Nog ergonomisch verantwoorder is de keuze voor een zit/sta-bureau.

PH150454.jpg

Thuis opruimen
Veel thuis zijn betekent vaak ook dat er behoefte is aan een opgeruimd huis en een grote schoonmaak. Reorganiseer je keuken als een pro met onder andere multifunctionele 365+ voorraadpotten en dozen. Stop de winterkleren in opbergdozen en ruim rondslingerend speelgoed handig op. IKEA heeft nu ook een gratis telefonische planservice om jouw kledingkast slim in te delen.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide