1883
IKEA en de World Surf League lanceren surfcollectie KÅSEBERGA
Gepubliceerd: 04-05-2022

Samen met de World Surf League (WSL) - een organisatie die surfers sinds 1976 vertegenwoordigt en samenbrengt - lanceert IKEA de KÅSEBERGA surfcollectie. Surfers uit verschillende landen hielpen mee aan de totstandkoming van deze sportieve en functionele collectie die past bij een levensstijl waarin de oceaan centraal staat. KÅSEBERGA bestaat uit producten voor surfers en strandliefhebbers, zoals een tas om je na het surfen in om te kleden, een strandstoeltje en een draagbare barbecue. De collectie ligt vanaf nu in alle IKEA winkels.

Door en voor surfers

Meer dan 3.500 surfers uit Brazilië, Japan, Zweden en Hawaï - onder wie voormalig profsurfers Rob Machado en Kassia Meador - zijn betrokken geweest bij het ontwerpproces. Zij hebben hun persoonlijke voorkeuren voor materiaal en design gedeeld en prototypes getest. Op die manier is de KÅSEBERGA collectie perfect afgestemd op mensen die een actief leven leiden rondom de oceaan. Het behoud van schone oceanen speelt daarbij een grote rol - de producten zijn onder andere gemaakt van gerecycled afval uit de oceaan en hernieuwbare materialen, zoals katoen, hout en bamboe.

ikea-KaSEBERGA-59_kopiëren.jpg

Surfplank en wetsuits

De collectie bestaat onder andere uit een handige surftas die is geïnspireerd op de iconische FRAKTA tas - al een favoriet onder surfers vanwege de waterbestendigheid. De tas is groot genoeg om je staand in om te kleden en heeft - naast extra inzetstukken - een dubbele bodem en een aparte ruimte voor natte wetsuits. Berg bij thuiskomst je surfplank en andere attributen op in het houten ophangbord aan de muur. Ook het balansboard - waarmee je je stabiliteit voor op het water oefent - speelt optimaal in op de behoeften van surfers. Neem je spullen de volgende dag gemakkelijk weer mee naar het strand in de zomerse rugzak met verschillende vakken.

ikea-KaSEBERGA-11_kopiëren.jpg

Must-haves voor op het strand

De collectie is er voor iedereen die wil genieten van een zomer op het strand: kleurrijke handdoeken, zonnehoedjes en een zonnescherm. Zittend in de strandstoel - gemaakt van acaciahout - kijk je in alle rust naar de surfers op het water. KÅSEBERGA bevat ook een houten handsurfplank voor bodysurfers - mensen die met hun lichaam over de golven surfen. De handsurfplank bevordert het drijfvermogen en maakt het mogelijk om met je handen te sturen.

Afval opruimen

Bereid na een lange dag op het strand een uitgebreid diner op de draagbare barbecue. Etenswaren kun je meenemen en vers houden in de koelmand van bamboe. In de collectie zit ook een tas - gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan - om afval in te verzamelen. De structuur van de tas maakt het mogelijk om meekomend zand en water door te laten. Met dit product willen IKEA en de World Surf League mensen aanmoedigen om strand en oceaan schoon te houden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide