1877
Geniet op een vakantiepark in Frankrijk
Gepubliceerd: 15-12-2017 Laatste update: 10-06-2023

Het huren van een vakantiehuis in Frankrijk is altijd een goed idee, ook nu de donkere maanden zijn aangebroken. Als u altijd al eens de Dordogne of de Provence in de winter had willen bezoeken, raden we u dat zeker aan. Zowel de Dordogne als de Provence zijn prachtige regio’s met ieder een heel eigen karakter. In deze periode van het jaar geniet u volop van de rust aangezien er minder toeristen zijn. Bezienswaardigheden kunt u op uw gemak bekijken en tegelijkertijd ontdekt u hoe mooi deze regio’s zijn. Als accommodatie zou u kunnen kiezen voor een huis op een vakantiepark. Dit is een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes. Heeft u ook al zin om te gaan genieten op een vakantiepark in Frankrijk? Even ertussenuit en opladen om zo weer vol nieuwe energie er tegenaan te gaan. Kunt u niet wachten om de omgeving te verkennen? Op www.francecomfort.com hebben wij de leukste uitstapjes voor u geselecteerd. 

 

Het klimaat op uw vakantiebestemming
Frankrijk kent voor het overgrote gedeelte een gematigd zeeklimaat, gevolgd door een hooggebergteklimaat en een Middellands Zeeklimaat. Voor de regio Dordogne geldt dat dit nogal per plaats kan verschillen. Over het algemeen zijn de temperaturen in de Dordogne een graad of 6 hoger dan in Nederland. Ook regent het minder in deze tijd dan in het voorjaar. In de winter is iedere dag een heerlijke dag om buiten te zijn. In januari en februari is er kans op sneeuw. Kortom, dit zijn heerlijke weersomstandigheden om op pad te gaan in de Dordogne. De temperatuur in de Provence komt in de wintermaanden niet onder de nul graden. Het is mogelijk dat er in de kustplaatsen nog tot 150 uur zon per maand is. De Provence is in de wintermaanden zo mooi dat het bijna sprookjesachtig te noemen is.

HDLF6-K-.jpg

Activiteiten in de Dordogne
De Dordogne is een populaire regio die onder andere bekend staat om haar uitgestrekte wijngaarden, burchten, kastelen, bijzondere dorpjes en heerlijke regionale keuken. In de omgeving van elk vakantiepark in de Dordogne is van alles te zien en te beleven. Er zijn meerdere toeristische trekpleisters zoals Rocamadour (de tweede bedevaartsplaats na Lourdes) en de historische binnenstad van Sarlat. In Sarlat kunt u terecht voor overheerlijke streekproducten uit de Dordogne of voor lokale lekkernijen in één van de vele restaurantjes. Na het verkennen van de omgeving is het heerlijk terugkomen op het luxe vakantiepark in de Dordogne. ‘s Avonds maakt u een heerlijke maaltijd van de vers gekochte streekproducten in Sarlat. En als daarna u in het vakantiehuis blijft, kruipt u gezellig op de bank voor tv met Nederlandse, Engelse, Franse of Belgische zenders.

Ontdek de veelzijdige regio Provence
De Provence is één van de mooiste gebieden van Frankrijk. De vakantieparken van Francecomfort liggen dicht bij de Middellandse Zee. Een bezoek aan de Côte d’Azur mag zeker niet ontbreken tijdens uw vakantie. De Côte d’Azur staat bekend om de fjorden en populaire badplaatsen als Nice en Saint Tropez. De fjorden worden ook wel de calanques genoemd. De mooiste calanques ontdekt u tussen Marseille en Cassis. Blauwer dan in deze kreken wordt het water van de Côte d’Azur niet! Een leuke en betaalbare manier om Saint Tropez te bereiken, is via het water. Vanaf de kust zijn er diverse veerdiensten die u in naar de haven brengen en dicht bij het centrum van het dorp.

Jardin-du-Golf-.jpg

Hoe verder u vanaf de kust het binnenland inrijdt hoe bergachtiger en groener de omgeving wordt. U komt schilderachtige dorpjes tegen met karakteristieke Romeinse architectuur wat de moeite waard is om te bezoeken. Waar u ook zeker een kijkje moet nemen is bij de bekendste kloof van Europa, namelijk Gorges du Verdon. Volgens veel wandelaars is dit het mooiste wandelgebied van Europa. Ook behoort golfen tot de mogelijkheden. In deze regio bevinden zich een aantal schitterende golfresorts.

Luxe vakantiehuizen op prachtige parken
Of u nu kiest voor een vakantiepark in de Dordogne of voor een vakantiepark in de Provence, in beide regio’s valt veel te zien en te doen. Op onze mooie vakantieparken vindt u luxe en comfortabele vakantiehuizen met schitterend uitzicht over de valleien met riviertjes, kastelen en vele pittoreske Franse dorpjes. De villa’s zijn voorzien van allerlei moderne faciliteiten. Bij aankomst in uw vakantiehuis zijn de bedden al opgemaakt zodat uw vakantie direct kan beginnen. Op de parken is genoeg te doen: U vindt er een zwembad, restaurant, wifi, tennisbanen, speeltuin en een receptie met medewerkers die Nederlands en Engels spreken.

Speciale vakantiehuizen bij Francecomfort
Al onze vakantiehuizen zijn geschikt voor mindervaliden. Wilt u de hond meenemen? Dat is geen probleem. Daarnaast beschikken wij ook over huizen die geschikt zijn voor mensen met een allergie of longaandoening. De vakantiehuizen zijn meestal uitgerust met plavuizen. Zo proberen we een gezonde leefomgeving te waarborgen. Heeft u een allergie, astma of een andere longaandoening? Geef dit dan aan bij uw boeking en wij houden rekening met uw wensen. Kortom, voor iedereen die wil genieten van de Dordogne of de Provence, de mooiste regio’s van Frankrijk, is er een geschikt vakantiehuis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide