1673
Decoreren kun je leren
Gepubliceerd: 21-07-2020 Laatste update: 11-06-2023

Vind je het ook zo lastig om leuke en passende decoratie te vinden voor jouw woning? Maak je geen zorgen! Decoreren kun je leren. De eerste stap is om te bepalen wat jouw stijl is. Hou je van een rustieke stijl? Of vind je modern en strak juist mooi? Zorg ervoor dat je een duidelijke visie hebt van wat je wilt bereiken. Het is belangrijk om eerst te kijken naar het gewenste behang, de vloer en meubelen. Het belangrijk dat je je decoratie hier op aanpast en niet andersom.

 

Inspiratie

Voor inspiratie zijn websites als Pinterest ideaal. Hier zijn veel creatieve decoraties te vinden die je zelf kunt maken. Heb je geen zin om zelf iets in elkaar te flansen? Gebruik de prachtige foto’s die te vinden zijn dan als inspiratie voor de nieuwe decoratie die je aanschaft. We denken vaak dat het kiezen van een specifieke kleur die overal in jouw interieur terugkomt rust creëert. Toch kun je beter kiezen voor een pallet aan kleuren. Dit maakt het ook meteen makkelijker voor jou om passende decoratie te vinden. En zo kun je er alsnog voor zorgen dat alles een mooi geheel vormt.

inspiratiebrochures1.png

Kostenplaatje decoreren

Decoratie hoeft in het algemeen niet veel geld te kosten. In tweedehands winkels zijn vaak hele leuke en originele decoraties te vinden, voor maar weinig geld. Vroeger was de manier van decoreren veelal gebaseerd op symmetrie. Twee gelijke voorwerpen werden vaak gekozen. Tegenwoordig is het juist helemaal hip om allemaal losse voorwerpen samen te voegen tot een mooi geheel. Zorg er wel voor dat het gehele plaatje rustig oogt. Je wilt namelijk niet thuiskomen in een warboel van verschillende decoraties. In sommige gevallen geldt; less is more.

Het belangrijkste is dat jij tevreden bent met het eindresultaat. We raden je dan ook aan om veel te experimenteren om erachter te komen wat nou echt jouw stijl is. Zoek je nog iets leuks voor aan de muur? Neem dan een kijkje bij Your Decoration. Veel plezier!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide