669
De woonhack van de week; goed gemutst
Gepubliceerd: 26-08-2022

Hebben jullie ook zo’n heerlijke zomer gehad? Wij wel. We hebben genoten van lange zomeravonden waar geen einde aan leek te komen. Hier een wijntje meer en daar een terrasje extra, het leven was goed. Dat is het natuurlijk nog steeds, maar het werkelijke leven dient zich ook weer aan. Opeens moeten we weer op de klok kijken, de lunchboxen vullen en zelf de was wegwerken. Kortom, best pittig even. Daarom de woonhack van deze week; onbewust beïnvloed worden om goed gemutst door het leven te gaan.

Daar zit een luchtje aan

Zoals je ongetwijfeld weet hebben wij mensen vijf zintuigen; we horen, proeven, zien, voelen en kijken. Het één doen we iets bewuster dan het ander, maar ze zijn allemaal van invloed op onze gemoedstoestand. Om deze te verbeteren kun je natuurlijk je favoriete snoep gaan eten, maar of je hier op de lange termijn gelukkig van wordt? Mwoah… Er zijn ook andere manieren om je gemoedstoestand te verbeteren, zónder dat je het door hebt. En het fijne is, je huisgenoten profiteren mee.

Geur geeft kleur aan het leven

Een geur ruik je vaak wanneer je voor het eerste een ruimte binnenkomt, maar naar verloop van tijd ruik je deze niet meer. Je raakt eraan gewend, denk je. Toch heeft het onbewust wel invloed op je. Wanneer jij dus uren doorbrengt in een ruimte die geen fijne geur heeft, heeft dit een gevolg voor je humeur.

Hoe je dit oplost? Door dit te manipuleren. Nu heeft niet iedere geur hetzelfde effect, de één is heel oppeppend zoals pepermunt terwijl een ander antidepressief werkt zoals Jasmijn. Door zo’n geur in je interieur te gebruiken, heeft het ongemerkt een invloed op jou en je omgeving. Je kunt hiervoor elektrische diffuser kopen, maar het ook eenvoudiger aanpassen door gewoon eerst een paar geurstokjes neer te zetten. Zo kun je kijken of deze woonhack iets is wat bij jou past.

Wissel af

Een diffuser is dan wel weer handig wanneer je verschillende geuren wilt proberen. Dat deze tegenwoordig niet heel veel meer kosten, toont deze O’dor Aroma Diffuser aan. Je kunt hem per keer vullen met de olie waar jij behoefte aan hebt. Nadeel is wel dat je op zo’n moment zeer bewust bezig bent met de keuze, terwijl de kracht hem juist in het onderbewuste zit.

Kortom, deze woonhack van de redactie is echt een aanrader. Sterker nog; Wij gebruiken hem ook op de werkvloer. Want ook hier is een kleine duw in de goede richting qua stemming soms een beetje nodig. Al is dat natuurlijk héél uitzonderlijk! Ook een woonhack delen? Laat het ons weten en wie weet plaatsen we die van jou. Goed weekend!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide