1295
De voordelen van raamfolie
Gepubliceerd: 31-05-2022

Je ziet steeds vaker dat mensen en bedrijven kiezen voor raamfolie. Dit is niet voor niets, het brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Als je wil weten wat deze voordelen zijn lees dan snel verder.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is veel meer dan alleen decoratie materiaal voor je ramen. Er zijn verschillende varianten, namelijk zonwerende raamfolie, decoratieve raamfolie en veiligheidsfolie. Ieder van deze folie heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie houdt UV straling en warmte tegen, beschermt het interieur en zorgt voor besparing op de energie en op de airco kosten. Bijkomend voordeel is dat zonwerende folie de warmte op de ramen tot wel 79% kan verminderen.

Decoratieve raamfolie

Decoratieve raamfolies worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om de huisstijl te laten zien of voor privacy doeleinden zodat niet iedereen bij je naar binnen kan kijken. Ook wordt het gebruikt voor advertenties en gevelrenovaties

Decoratieve raamfolies zijn er in verschillende kleuren, designs en toepassingen. Hierbij kunt u denken aan uw huisstijl, privacyfolie of gevelbekleding. Een raamfolie geeft het gebouw ineens weer een hele nieuwe uitstraling. Ook is er een raamfolie die bedrukt of bedrukt kan worden in alles wat jij wil. Beschouw de fotoprint op je ramen bijvoorbeeld als reclame.

Veiligheidsfolie

Zoals de naam al verraadt, wordt veiligheidsfolie vaak gebruikt om de veiligheid te waarborgen. Beveiligingsfolie is een heldere raamfolie die wordt aangebracht op ramen in huizen of gebouwen. Beveiligingsfolie verstevigt het raam en houdt scherven en scherven bij elkaar als het raam breekt. Het glas breekt als het valt, maar de lijmlaag houdt de stukjes bij elkaar zodat gevaarlijke scherven en scherven niet door de kamer vliegen. Bij dit type raamfolie is gewoon glas in feite veiligheidsglas. De beveiligingsfolie bestaat uit een polyester folie die op het betreffende raam is gelijmd. Dankzij de onbreekbare folie blijft het glas bij elkaar en valt het niet uiteen in duizenden stukjes. Dit type raamfolie wordt het meest gebruikt in kinderdagverblijven of scholen en het is belangrijk om spaarzaam om te gaan met glas.

Aanbrengen raamfolie

Raamfolie kan je op steeds meer plekken online bestellen. Het aanbrengen van raamfolie is niet zo gemakkelijk als je wellicht zou denken. Om het echt goed aan te pakken kan je dit het beste laten doen door een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van raamfolie. Zij weten precies hoe ze raamfolie recht en zonder bubbels aan kunnen brengen op je ramen. Als je het toch liever zelf doet, houd er dan rekening mee dat je de ramen heel goed schoonmaakt. Wanneer het niet goed schoon is wordt het onmogelijk om de raamfolie goed aan te brengen. Vervolgens is het zaak dat je de folie op maat snijdt. Hierna kan je het aan gaan brengen. Vervolgens kan je de randjes gaan afwerken voor een mooi resultaat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide