922
De voordelen van een luchtbevochtiger in je woonkamer
Gepubliceerd: 03-06-2021

Het binnenklimaat in woningen is vaak niet optimaal en dat merk je bijvoorbeeld aan droge ogen of aan gebarsten lippen net als aan een droge huid. Een te lage luchtvochtigheid kan daar de oorzaak van zijn, maar daar is wat aan te doen.

Niet alleen in je woonkamer, maar ook met een luchtbevochtiger slaapkamer, want daar breng je ook veel tijd door. De voordelen van een luchtbevochtiger zijn voor de woonkamer bovendien hetzelfde als voor je slaapkamer.

Goed voor de huid
Een luchtbevochtiger in je woonkamer heeft een positieve invloed op je huid. Bij een lage luchtvochtigheid wordt er namelijk water aan je huid onttrokken. Hierdoor ontstaat er een droge huid. Het verhogen van de luchtvochtigheid zorgt ervoor dat er geen water aan je huid wordt onttrokken, zodat je huid er beter uitziet.

Goed voor de luchtwegen
Je brengt doorgaans een groot deel van je tijd door in de woonkamer. Een droge lucht heeft een negatieve invloed op je luchtwegen, omdat je longen door de ingeademde lucht minder zuurstof opnemen. Heb je astma of allergieën waardoor je extra snel last hebt van je luchtwegen dan is dat een extra reden om een luchtbevochtiger in je woonkamer te plaatsen.

Goed voor de planten
Planten zijn net als jij ook gebaat bij een optimaal binnenklimaat in huis. Een luchtbevochtiger in de woonkamer zorgt ervoor dat je planten het beter gaan doen met een lucht die vochtiger is.

Goed voor meubels van hout en houten vloer
Overigens profiteren je meubels van hout en een houten vloer ook van een goed binnenklimaat. Een te droge lucht kan er namelijk voor zorgen dat hout krimpt. Dat is dus te voorkomen door een luchtbevochtiger in de woonkamer neer te zetten. Heb je een hele grote woonkamer, zoals in een loft dan is het mogelijk om een luchtbevochtiger grote ruimte neer te zetten. Denk bij een grote ruimte aan een oppervlak vanaf 40 vierkante meter en een hoogte van 2,5 meter als standaard plafondhoogte.

Voorkomt hoofdpijn en vermoeidheid
Als je te veel tijd doorbrengt in een ruimte waarin de lucht droog is dan bestaat de kans dat je hoofdpijn krijgt. Ook slaat vermoeidheid sneller toe. Door een luchtbevochtiger te plaatsen voorkom je dat je hoofdpijn krijgt en blijft je energie op een hoger peil. Wil je weten hoe het met de luchtvochtigheid in je woonkamer is gesteld dan is het altijd mogelijk om dat te meten. Daar gebruik je dan een hygrometer voor. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 40% en 60%.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide