594
De 7 gootste interieur en klusblunders die je niet wilt maken!
Gepubliceerd: 19-07-2023 Laatste update: 23-07-2023

Heb je ooit middenin een doe-het-zelf-project gestaan, om je vervolgens te realiseren dat je in een ware klusnachtmerrie bent beland? Of heb je ooit het perfecte interieuridee gehad, maar in de praktijk bleek het allesbehalve perfect? Lees verder en ontdek zeven van de grootste interieur- en klusblunders die de lach op je gezicht brengen en hopelijk voorkomen dat je ze zelf maakt.

1. De muur die nét niet waterpas is

Je hebt besloten om die ene muur in de woonkamer zelf te verven. Uren van nauwkeurig werk later sta je terug om je werk te bewonderen, alleen om te beseffen dat de lijnen zo krom zijn als een hoepel. De muur is nét niet waterpas. Voor de volgende keer, onthoud: controleer je waterpas, niet één keer, maar twee keer!

2. De oneindige Pinterest mislukkingen

We kennen allemaal die fantastische Pinterest-planken vol met droominterieurs. Maar wanneer je deze probeert na te maken, eindig je vaak met iets dat meer lijkt op een horrorverhaal dan op een droomhuis. Van verkeerd gemeten meubels tot een doe-het-zelf-kroonluchter die er meer uitziet als een knutselproject van een kleuter. Onthoud: Pinterest is een bron van inspiratie, niet een handleiding voor interieurontwerp!

3. De “gemakkelijke” IKEA montage

Je kocht dat stijlvolle IKEA-meubel met de gedachte "dit zet ik wel even in elkaar". Vier uur, drie koppen koffie en twee blauwe duimen later realiseer je je dat "gemakkelijk" een relatief begrip is. Tip: reserveer ruim de tijd voor IKEA-montage. Als het in de handleiding staat dat het twee uur duurt, plan dan minstens het dubbele in.

4. De verkeerd gekozen verfkleur

Op het kleurenstaaltje leek die tint groen perfect. Maar nu je hele woonkamer is geschilderd, lijkt het meer op een groenteafdeling dan op een comfortabele ruimte. Volgende keer: gebruik eerst testers en bekijk hoe de verf eruitziet in verschillende lichtomstandigheden voordat je een hele kamer schildert.

5. De opmeet blunder

Je hebt eindelijk die prachtige bank gevonden die precies bij jouw stijl past. Na een flinke investering en een paar weken wachten, wordt hij geleverd... en past hij niet door de deur. Oeps! Herinnering voor de volgende keer: meet niet alleen de ruimte waar het meubel komt te staan, maar ook alle doorgangen waar het doorheen moet!

6. Het statement behang

Je wilde een statement maken en koos voor dat drukke, kleurrijke behang. Eenmaal op de muur is het echter overweldigend en past het bij niets anders in de ruimte. Les voor de volgende keer: statementstukken zijn geweldig, maar zorg ervoor dat ze niet botsen met de rest van je interieur.

7. De creatieve chaos

Die stenen muur die je wilde, het vintage meubilair, de kunst aan de muur, het unieke kleurenschema, al die kussens... afzonderlijk zagen ze er allemaal geweldig uit. Samen in één kamer creëren ze echter een chaotisch beeld dat verre van het rustgevende toevluchtsoord is dat je voor ogen had. Tip voor volgende keer: minder is vaak meer!

In interieurontwerp en klussen zitten veel valkuilen, maar ze bieden ook veel mogelijkheden voor humor en zelfspot. We leren van onze fouten, en hopelijk kunnen we er achteraf om lachen. Met een beetje geluk heb je nu een glimlach op je gezicht en kun je enkele van deze blunders in de toekomst vermijden. Succes met je volgende project!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide