1603
Creëer een fijne werkplek in huis: 5 tips
Gepubliceerd: 27-04-2020 Laatste update: 08-05-2022

In deze tijd werken meer mensen vaker thuis dan ooit. Om zo goed mogelijk thuis te kunnen werken, is het wel zo handig als je daar een fijne werkplek voor hebt. Hoe kun je dat nu het beste aanpakken – helemaal als je in een wat kleiner huis woont? Wij zetten 5 tips voor je op een rij om een fijne werkplek in huis te creëren.

1. Probeer je werkplek zo veel mogelijk af te sluiten
Als je thuis werkt, heb je misschien ook te maken met huisgenoten die óók moet bellen of kinderen die je aandacht willen. Om succesvol thuis wat te kunnen doen, is het daarom belangrijk om je werkplek af te sluiten. Richt een thuiswerkplek in een andere kamer in, zorg voor een afsluitend gordijn, of verzin iets om te laten zien of je beschikbaar bent voor een gesprek. Doe dan bijvoorbeeld een koptelefoon op om je huisgenoten te tonen dat je niet gestoord wilt worden.

2. Kies voor goede verlichting
Het wordt misschien al gauw over het hoofd gezien, maar dit is echt ontzettend belangrijk voor een fijne werkplek: verlichting. Met goede, sfeervolle verlichting is werken makkelijker én leuker. Zorg ervoor dat de ruimte waarin je werkt goed verlicht is – steek ook een (geur)kaarsje aan voor de gezelligheid!

3. Zorg voor alle kantoorbenodigdheden

Natuurlijk is het wel zo handig als je alle benodigdheden voor je werk bij de hand hebt op je thuiswerkplek. Wellicht werk je alleen op een laptop, maar denk ook eens verder dan dat. Als je veel moet typen, is een extern toetsenbord met muis erg fijn. Waar je op kantoor even gauw iets kunt printen, moet je dat thuis natuurlijk regelen. Gelukkig kun je bij PrintAbout goede printers laten thuisbezorgen – net als de bijbehorende inktcartridges. Denk ook om benodigdheden als pennen, papier en de juiste opladers voor je apparaten. Vervelend als je dat midden in een digitaal overleg nog moet opzoeken, toch?

4. Hou je gezondheid in de gaten
Belangrijk tijdens het thuiswerken: fit blijven! Waar je normaal op kantoor met je collega’s in de lunchpauze een lekker lange wandeling maakt, op bezoek met bij klanten of fietst naar je werkplek, zit je nu veel meer stil. Voor je het weet zit de werkdag erop, en heb jij alleen maar een paar stappen gezet om koffie te halen uit de keuken. Zet daarom een wekkertje en zorg ervoor dat je zeker om de twee uur even beweegt. Even strekken en wat lopen is wel zo gezond. 

5. Last but not least: maak het sfeervol!
In een werkomgeving waar jij je fijn voelt, is er meer ruimte voor inspiratie en productiviteit. Onze laatste tips is dan ook: zorg erook voor dat je werkplek in huis sfeervol is. Dat je thuis moet werken, hoef niet te betekenen dat je in een kille omgeving hoeft te zitten. Zorg daarom voor een leuk schilderij waar je blij van wordt en een mooie koffiebeker op je bureau. Werk ze!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide