1582
Zolder
Gepubliceerd: 29-08-2012 Laatste update: 10-06-2023

Bij onze interieuradviezen komt regelmatig naar voren dat er te weinig ruimte in huis is om met een heel gezin met drie of meer opgroeiende kinderen comfortabel en zonder al te veel ergernissen te leven. Meestal gaat het dan om een huis van gemiddelde omvang, een redelijk ruime woonkamer, drie niet al te ruime slaapkamers en gelukkig wel een zolder voor alle overbodige spullen van iedereen….

Datzelfde huis was groot genoeg toen de kinderen nog klein waren, maar nu ze alle drie ouder worden en ook hun eigen vrienden mee willen nemen en ook allemaal, net als hun ouders, hun privacy willen… is de zolder vaak de oplossing! De zolder is meestal redelijk groot, maar één open ruimte met een hoop dozen, oud kinderspeelgoed en dozen vol met kleding waar nooit meer iemand naar omkijkt etc. Wanneer er flink opgeruimd is blijkt dan dat er in die ene ruimte bijvoorbeeld een computerhoek kan komen, een tv hoek en eventueel ook nog wel een zithoek extra om lekker te relaxen… Staan er op die zolder ook de wasmachine, droger etc? Dan zou daar misschien een gipsen wand voor kunnen met eventueel een deur daarin. Dit helpt ook om, naar alle kanten, dat stukje broodnodige privacy te geven waar behoefte aan is.

Herken je deze situatie? Lees dan verder.

Altijd beginnen met echt opruimen. Wat kan er weg om dat er al jaren lang niets meer mee is gedaan en wat houd je dan nog over? Misschien kun je voor dat wat je echt niet weg kunt doen, opbergruimtes maken onder de schuine dakwand. Met schuifdeuren vanaf een meter boven de grond naar beneden en dat over één of twee lange wanden ben je vaak al een heel eind verder.

Schilder daarna de hele zolder wit..om optisch zoveel mogelijk ruimte te creëren. Ondertussen overleggen met de kinderen wat zij echt nodig hebben en waar ze allemaal wat mee kunnen. Bijvoorbeeld die computerhoek en de loungehoek met tv. En dan indelen op papier door het plaatsen van bureaus, banken en stoelen. Maak dan een lijstje met wat er eventueel extra bij moet komen aan meubilair, decoratie om het gezellig te maken etc. en inrichten. En ,oh ja, vergeet die deur niet… want die verhoogt nog eens extra de privacy!

Door Karin Poolinspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide