872
Bo's woontip van de week: Eten doe je met je ogen!
Gepubliceerd: 24-08-2022 Laatste update: 10-10-2022

Wij krijgen dagelijks op de redactie de leukste beelden, foto’s en tips van jullie als lezers binnen omtrent wonen en interieur. Ontzettend leuk om te zien en top inspiratie. Blijf dit vooral doen! Al deze té leuke tips vonden we zonde om voor onszelf te houden, daarom hebben wij besloten dat we hier iets mee gaan doen. Komende tijd zul jij op Wonenonline.nl ook artikelen treffen met inspiratie van onze trouwe volgers. Naast alle vertrouwde berichten vanuit ons als redactie natuurlijk, want jullie blijven inspireren met ál dat woonleuks; daar kunnen we natuurlijk nóóit mee stoppen!

We trappen vandaag af met de rubriek ‘woontip van de week’! Hier gaan we iedere week een tip die bij ons is binnengekomen met jullie delen. Deze week;

Bo's woontip van de week: Eten doe je met je ogen!

Eigenlijk kunnen we bij deze eerste tip wel stellen, het is meer een ‘keukentip van de week’. Bo geeft namelijk eerlijk toe; een echte keukenprinses is ze niet. Maar dol op een mooie keuken is ze dan weer wel. Deze vol trots laten zien aan vrienden en familie, inclusief een heerlijk diner, dat doet ze dan ook graag. Dat het dan vaak eenpansgerechten zijn zoals een romige risotto of goede linguine, dat maakt niet uit. Stiekem geloven haar gasten namelijk nog steeds dat Bo de sterren van de hemel kookt. Hoe ze dit doet? Bo haar motto is ‘Het oog wil ook wat’, je eet immers ook gedeeltelijk via je ogen. Door niet iedere keer hetzelfde servies te gebruiken, hier en daar een bloemetje op tafel neer te leggen, handgeschreven kaartjes te maken én leuke servetten neer te leggen, denken haar gasten dat ze in een waar sterrenrestaurant zijn beland.

inspiratiebrochures1.png

Je hoeft niet alles zelf te doen

Bo geeft hierbij zelfs toe: ‘Ook de traiteur bezoek ik veelvuldig wanneer er weer een dinertje op de planning staat, niemand heeft dat door’. Haar gasten genieten van een heerlijk avondje uit, aan een tafel die niet zou misstaan in een woontijdschrift. Wat Bo haar échte geheime tip bij de aankleding is? Kies altijd de juiste kleur! Wanneer jij voor een witte pasta Carbonara gaat (met saus uit een potje) dan ziet die er opeens véél smakelijker uit op een groen bord. Juist een rode Bolognese saus? Ga dan voor wit servies! Je staat versteld van het verschil en uiteindelijke resultaat,’ aldus Bo.

Dat een groen servies hélemaal van nu is, dat hadden wij onlangs ook al eens gespot. Wanneer je in één keer een hele set koopt, ben je nog voordelig uit ook. Maar ook een zwart servies kan een ware ‘culinaire beleving’ aan je gasten geven. Wissel dus af qua kleur waar het gaat om de inhoud van je servieskast.

Kortom, je hoeft niet meer een keukenprinses te zijn om toch regelmatige prachtige diners te geven met deze slimme én stijlvolle tip van Bo.

Ook jouw woontip delen? Laat het ons weten en wie weet lees jij jóuw tip binnenkort terug op Wonenonline! 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide