1633
Altijd een lekkere geur in huis, zo doe je dat
Gepubliceerd: 11-04-2021

Niets is zo fijn als een lekkere geur in huis, maar hoe zorg je daarvoor? Je kunt nu eenmaal niet altijd bakken of koken om ervoor te zorgen dat er een heerlijk huiselijk luchtje hangt. Gelukkig zijn er handige manieren om je huis een heerlijke geur te geven. Hieronder vind je 5 tips!

Kaarsen in huis

Kaarsen zorgen voor sfeer op donkere avonden, maar ze kunnen ook nog eens een heerlijke geur afgeven. Kies bijvoorbeeld voor een kaars die heerlijk geurt naar jasmijn, rozen of peer. Het zorgt ervoor dat je huis lekker fris ruikt en bij kwalitatieve kaarsen blijft de geur ook nog eens lang hangen.

Interieurparfum

Een andere makkelijke manier om voor een lekkere geur in huis te zorgen, is een interieurparfum. Er zijn veel verschillende soorten interieurparfums. Je kunt hierbij denken aan geurstokjes, waarbij je stokjes in een potje met heerlijk geurende olie zet. De stokjes nemen deze olie op en verspreiden de geur zo in huis. Door de geurstokjes af en toe om te draaien, heb je nog langer plezier van de geur. Maar ook een kamerspray is een mogelijkheid. Zo kun je gewoon een lekkere geur in je kamer spuiten wanneer jij dat nodig vindt.

inspiratiebrochures1.png

Bloeiende planten in huis

Niets ruikt zo lekker als de lente en met bloeiende planten haal jij die geur ook een beetje in huis. Natuurlijk is het wel goed om even op te letten welke planten je neemt. Heb je last van hooikoorts, dan zijn hyacinten in huis bijvoorbeeld echt geen goed idee. Primula’s kunnen voor een huidallergie zorgen. Maar er zijn nog genoeg andere bloeiers over waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Stephanotis.

Schoonmaken met frisse natuurlijke geuren

Maak jij nog steeds schoon met chemische schoonmaakmiddelen? Wist je dat er ook heel veel natuurlijke middeltjes zijn waarmee je lekker schoon kunt maken? Citroen is bijvoorbeeld een geweldig middel om zaken als kalkaanslag effectief te verwijderen. Bovendien ruikt het ook nog eens lekker fris. Het is dan ook beslist een goed idee om dit eens uit te proberen. De geur in huis is meteen helemaal in orde!

Natuurlijk geurbrouwsel

Houd jij ervan om alles zo natuurlijk mogelijk te houden? Dan kun je ook gewoon zelf een geurbrouwsel maken. Zet een pan op het vuur en doe hier specerijen in waar jij van houdt. Je kunt bijvoorbeeld een lekker geurmengsel maken van kaneel en vanille, maar ook met sinaasappelschil en kruidnagels. Lekker en heel natuurlijk!

Met de bovenstaande tips ruikt jouw woning frisser dan ooit!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide