1452
Alles over de deurmat
Gepubliceerd: 18-10-2019 Laatste update: 24-10-2019

Je woning is niet compleet zonder een deurmat: anders loop je het vuil zó naar binnen. Maar de ene deurmat is de andere niet. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe maak je een keuze uit het enorme aanbod?

 

Binnen…

Deurmatten kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Maar de hal vraagt om een andere mat dan de stoep voor de voordeur! Binnenshuis heb je veel baat bij een droogloopmat: een mat met absorberende functie, die voorkomt dat er vocht op je mooie vloer komt. Ook de schoonloopmat wordt veel gebruikt. Dit type mat noemen we ook wel een vuilvangmat, omdat de onderkant van je schoenen er bij het lopen mee wordt schoongeborsteld.

…of buiten?

Bij een buitenmat heb je weinig aan de absorberende functie van de droogloopmat: het grootste deel van de tijd zal de mat dan verzadigd zijn met regen en dauw. Een schraapmat of borstelmat is een betere oplossing. Wanneer je op deze mat je voeten veegt na een wandeling in het bosverwijder je een groot deel van het zand. Combineer dat met een droogloopmat binnenshuis en je zit goed!

Deurmat op maat

Heb je openslaande deuren en wil je er in de breedte een mooie deurmat voor leggen? Dan kun je een deurmat op maat laten maken. Dit is ook handig wanneer je bij de voordeur een hoekje te vullen hebt tot aan de meterkast, of als je een schoonloopmat in de hal wil die nét een beetje langer doorloopt. Een deurmat op maat staat rustig, mooi en is effectief. 

Jouw stijl

Ook het materiaal en de vormgeving spelen een belangrijke rol bij de keuze voor een deurmat. Misschien vind jij een subtiele, donkergrijze mat van synthetische vezels het mooiste staan in jouw hal. Of past een gezellige kleur rood leuk in jouw interieur. Maar je kunt ook kiezen voor een kokosmat met borstelende functie: zeer efficiënt en tegelijkertijd sfeervol! Tot slot bestaan er deurmatten met een tekst of afbeelding en kun je voor bedrijven zelfs een logo laten drukken op je schoonloopmat.

Gangloper of traploper

Wil jij graag een indrukwekkende entree én een schoon huis? Een lange gangloper is dan een aanrader. Ook daarbij heb je vaak keuze uit verschillende kleuren en materialen. Bijzonder is bovendien de traploper: een smalle of brede strook tapijt die over de treden naar de eerste verdieping loopt. Ben jij er al over uit welke deurmat, gangloper of traploper jij in huis wil?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide