7748
5 tips voor een sfeervolle woonkamer
Gepubliceerd: 02-08-2018 Laatste update: 02-09-2020

De een houd van strak, de ander van modern. Wat je stijl ook is, sfeer creeeren willen we allemaal. Niets is zo saai om in een woonkamer te moeten bivakkeren waar het ongezellig en sfeerloos is. Sfeer creeeren is helemaal niet zo moeilijk. Wij geven je 5 tips voor een sfeervolle woonkamer.

 

Sfeer op de vloer
De vloer is de basis van het interieur. Alles eromheen zoals de meubels en de kleuren op de wanden en deuren worden veelal op de vloer afgestemd. Heb je een rustige vloer dan kan je op de muren vaak wat gedurfder te werk gaan. Springt je vloer er wat meer uit dan houd je het liever wat rustiger op de wanden. De vloer beslaat over het algemeen best een groot oppervlak en dit kan al snel een beetje kaal overkomen. Hier kan je prima wat sfeer brengen met bijvoorbeeld hoogpolige vloerkleden. Niet alleen geven deze een knus karakter mee aan je woonkamer, ze zijn ook nog eens heerlijk warm voor je voetjes in de winter.

Sfeer voor het raam
Raamdecoratie is heel persoonlijk! De een wil lekker een beetje naar buiten kunnen kijken zonder gelijk al te veel inkijk te hebben in de woonkamer. Jaloezieen zijn dan een perfecte oplossing. Je kunt hier heel mooi de lichtinval mee regelen en altijd nog een beetje naar buiten gluren. Maar er zijn ook mensen die een gordijn of open of dicht willen zetten, bijvoorbeeld middels een rolgordijn. Jaloezieen of rolgordijnen zij vaak wat strak en zorgen niet echt voor een gezellige warme sfeer. Dit kan je oplossen door nog een extra plissegordijn op te hangen. Je zult zien dat deze direct een hele andere warme sfeer geven!

Sfeer met een vuurtje
Een echte sfeermaker in de woonkamer is natuurlijk een gezellige haard. Eentje op gas of hout, dat maakt niet zoveel uit. Tegenwoordig zijn er gashaarden die de sfeer van een houthaard uitstralen met zelfs nog het geluid van knisperend houtvuur erbij. Wanneer je kiest voor een houthaard kan je overigens jaarlijks ook nog aardig op je energierekening besparen. Gelukkig zijn er tegenwoordig houtkachels die schoon werken en dus het milieu niet belasten. 

Sfeer met een knusse bank
Waar vertoeven we het liefst in de woonkamer? Op de bank natuurlijk. Laat deze dan ook maar een hele fijne lekkere bank zijn waar je heerlijk in kunt ploffen en genieten kunt van je favoriete film of tv serie. Een bank geef je extra sfeer door er gezellig wat kussens op te plaatsen 

Sfeer met accessoires
Uiteraard kunnen wat sfeervolle accessoires niet ontbreken om jouw interieur helemaal af te maken. Het leuke is dat je met accessoires ook gemakkelijk kunt inspringen op de seizoenen. In de herfst kies je voor warme kleuren zoals rood en bruin om een gezellig najaarssfeertje te creeeren. In het voorjaar haal je de frisse kleuren weer uit de kast of sier je wat vaasjes met kleurige lentebloemen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide