1861
4 low-budget interieur tips!
Gepubliceerd: 05-03-2020

Het is niet voor iedereen even makkelijk om het interieur stijlvol in te richten. Afhankelijk van je smaak, kan dat namelijk behoorlijk duur uitvallen. Zeker als je houdt van een luxueus interieur, kan dat behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Dan moet je bijvoorbeeld kunst aanschaffen om op te hangen in je huis. Gelukkig zijn er tal van hacks, die je interieur een luxe uitstraling kunnen geven zonder dat het enorm veel geld hoeft te kosten. Een aantal van die low-budget interieurtips zetten we voor je op een rij.

 

Schilderijen zelf maken

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf kunst aan te schaffen. Het nadeel hiervan is dat dit vaak vrij veel geld kost en dat niet iedereen zoveel geld kan missen. Volgens interieurexperts is het echter ook heel goed mogelijk om je kunst ‘zelf te maken’ om een luxe uitstraling te geven aan je interieur. Dit is dan ook een van de meest effectieve low-budget woontips! Je kunt namelijk gemakkelijk gratis kunst van internet downloaden. Door deze kunst op groot formaat te uitprinten bij de copyshop, heb je eigenlijk zelf kunst geproduceerd. Dan hoef je het alleen nog maar in te lijsten en op te hangen. Zo heb je voor een zeer laag budget toch kunst aan de muur hangen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf te gaan schilderen of om langs te gaan bij een kunstacademie in de buurt. Daar kun je vaak heel goedkoop kunst op de kop tikken.

Groot tapijt

Een andere belangrijke tip die interieurexperts geven is het neerleggen van een groot tapijt in je kamer. Een groot tapijt zorgt namelijk voor de optische illusie dat de ruimte groter lijkt dan dat het daadwerkelijk is. Je kunt natuurlijk een heel groot tapijt aanschaffen, maar nog goedkoper is het om een aantal kleinere tapijten zelf aan elkaar vast te maken en deze in je kamer neer te leggen. Op deze manier creëer je dus het optische bedrog dat je kamer heel groot lijkt en dus heeft het een luxere uitstraling. 

Minimalistische look

Niet elke kast hoef helemaal vol te staan met servies, boeken of andere spullen. Een minimalistische look, met dus veel open ruimte in de kast, kan ook voor een luxe uitstraling zorgen. Slechts een paar boeken en wat vazen zullen in principe genoeg zijn om je interieur net even wat luxer te laten lijken. Een tip is om dan wel je kast te vullen met verschillende soorten spullen, die ook verschillen wat betreft kleur en vorm. Op deze manier houd je het interessant.

Wees niet bang om te combineren

De meeste interieurs houden een bepaalde stijl aan. De een wil een retro inrichting, de ander juist hypermodern. Des te leuker is het echter om verschillende stijlen te combineren. Dat kan juist voor een luxe uitstraling zorgen. Een stoel uit de jaren 80 en een moderne bank kunnen samen een hele goede match vormen voor een luxe interieur. Wel is het natuurlijk belangrijk om in dat geval te letten dat de kleuren van het meubilair wel enigszins op elkaar zijn afgestemd, al is dat natuurlijk ook geen verplichting. 

Zo, dit waren 4 low-budget interieurtips. Meer handige tips kun je vinden op Lifestyleblog Tipify.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide