2339
10 x inspiratie voor een landelijke inrichting
Gepubliceerd: 17-01-2019 Laatste update: 13-07-2023

Spreekt een landelijk interieur jou helemaal aan, maar weet je niet hoe je deze woonstijl naar je eigen huis kunt brengen? Wij geven 10 ideeën ter inspiratie: van meubels tot materiaalgebruik.

 Robuuste vloer

Als je de kans hebt om voor een nieuwe vloer te kiezen, ben je meteen een flink aantal stappen dichterbij je landelijke interieur. Met een echte houten vloer vol knoesten zorg je voor een warme én landelijke sfeer; maar ook een vloer met grove tegels (natuursteen of vintage) levert een goede basis.

  1. Gecapitonneerde bankOok het bankstel heeft veel invloed op je interieur: zowel vanwege het formaat als om de plaats die het inneemt in je woongenot. Kies voor een gecapitonneerde bank om een landelijke sfeer te creëren: in beige, roomwit of antraciet. Een gecapitonneerde bank zorgt namelijk voor gezelligheid, een vintage touch én veel comfort!
  1. Hout, hout en nog eens hout

Van hout kun je bijna niet genoeg hebben in je landelijke interieur. Laat het hout robuust en naturel voor een stoer geheel, of kies juist voor een laagje witte verf om een romantische sfeer te creëren.

  1. Houten schuifdeur

De combinatie van hout en het grove design van de schuifdeur maakt dat deze perfect in je landelijke interieur past. Het doet een beetje denken aan een staldeur; maar dan met een hip tintje!

  1. De buffetkast

Eigenlijk onmisbaar in een landelijk interieur: de buffetkast of houten vitrinekast. Zet er weckpotten in met rijst, pasta en muesli! Of vul de buffetkast met je landelijke serviesgoed.

  1. Plaids en kussentjes

Als je de hele dag op het platteland bent geweest en warm moet worden bij niet veel meer dan een haardvuurtje, zijn dekens onmisbaar. Vandaar dat plaids echt bij het landelijke interieur van nu horen. Maar ook kussens passen er goed in: veel landelijke interieurs hebben namelijk echt een knus element.

  1. Vloerkleed

Een landelijk interieur is niet strak en zeker niet saai: het mag zelfs een beetje rommelig zijn, met veel gezellige elementen. Een hoogpolig vloerkleed is dan ook een goede keuze. Houd de kleuren neutraal – bruin, wit, grijs of zachtgroen. Ook een schapenvachtje doet het erg leuk in een landelijk interieur.

  1. Aardewerk

Zoals we al schreven kom je in een landelijk interieur vrij veel gezellige elementen tegen. Aardewerk  is daar zeker één van! Denk aan robuuste stenen potten voor je planten, maar ook een lamp met een voet van natuursteen.

  1. Vintage accenten

Een landelijk interieur neemt ons mee terug naar een eenvoudigere tijd op het platteland: vandaar dat vintage accenten heel mooi staan. Een oude theepot als hanglamp; een gietijzeren paraplubak in de hoek; een zoveelste-hands-kast met subtiel beschadigde deuren… de keuze is groot.

  1. Natuurlijke materialen

Behalve hout en aardewerk zijn er nog veel meer natuurlijke materialen die jouw interieur een landelijke uitstraling kunnen geven. Het hangt er helemaal van af of je voor vintage-robuust gaat of rustiek-romantisch; rotan is bijvoorbeeld vrij modern, terwijl natuursteen echt karakter toont. Maar ook wol, touw, linnen en uiteraard veel groene planten doen het goed!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide