188
10 Interieur tips voor een gezellig thuis
Gepubliceerd: 22-01-2024

Het kan moeilijk zijn om je favoriete interieurstijl en decoratie ideeën te beperken om bij het thema te passen. Daarom zullen we vandaag enkele top interieur tips bespreken om je te helpen bij het ontwerpen van je nieuwe gezellige thuis.

10 Interieur tips voor een gezellig thuis

Deze ontwerptips kunnen worden toegepast in elke kamer van je huis. Of het nu de slaapkamer, woonkamer, eetkamer, badkamer, keuken, salon of een andere kamer is die je geschikt vind voor wat stijl. Laten we het vandaag per onderdeel bekijken. Jij kunt bepalen wat waar gaat, naar jouw smaak.

Verwelkom speelsheid in je interieur

Speelse behangpatronen zijn niet alleen voor kinderkamers. Hoewel ze daar de voorkeur genieten om de hersenontwikkeling te ondersteunen en comfort te bieden, kan een speels behang een prima gespreksonderwerp zijn in elke kamer.

inspiratiebrochures1.png

Je hoeft niet helemaal te gaan met gekke eenden of pratende chimpansees, maar kies iets dat je aanspreekt en tegelijkertijd dat X-factor aan je decoratie ideeën toevoegt.

Laat muurschilderingen en wandkunst karakter toevoegen aan je interieur

We weten allemaal dat kunst allure aan elke kamer toevoegt. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en wil om je huis op te fleuren met muurkunst.

Je hoeft niet veel uit te geven aan opvallende stukken voor een groots effect. Als je ooit door de tunnels van New York hebt gelopen, ben je misschien prachtige muurschilderingen tegengekomen die de tunnels op en neer geschilderd zijn, soms zelfs de straten. Waarom neem je geen kwast en schilder je er zelf een?

Als je jezelf geen kunstenaar vindt, kun je altijd een kunstwerk veilen of investeren in opkomende artiesten. Het is de persoonlijkheid die het meebrengt die telt, niet de penseelstreek.

Waarom geen bar in huis hebben?

Maak van je huis het middelpunt voor sociale bijeenkomsten in plaats van duizenden dollars uit te geven in bars in de stad. Het enige wat je hoeft te doen, is een hoek uitsnijden in een open keuken of de woonkamer voor een thuisbar.

Krijg een houten bar-eiland, bij voorkeur met een ingebouwde gootsteen. Vul de planken erachter aan, voeg wat sfeervol geel licht toe en je hebt een ontmoetingsplek in het comfort van je huis.

Geef nieuw leven aan wat je hebt

Je hebt vast wel eens gehoord: 'Wat voor de een rommel is, is voor de ander een schat.' Het hoeven niet per se de spullen van een ander te zijn. Neem de items die je hebt, of het nu oude meubels zijn, stapels houtpellets, afgedankte gordijnen, bekleding, werkelijk van alles en geef ze een nieuwe bestemming.

Je kunt een salontafel of een nachtkastje maken met oud hout. Of je kunt een oud bijzettafeltje een nieuw leven geven, er wat linnen en kussens aan toevoegen en het aan je zithoek toevoegen. Een beetje doe-het-zelf gaat een lange weg om een oud, nutteloos item te veranderen in een nieuw stuk interieur.

Antiek voegt elegantie toe aan je interieur

Er valt niet te betwisten dat een antiek meubelstuk of een vintage tapijt de plek echt kan opfleuren. Bovendien zien ze er zo elegant uit, ongeacht waar je ze plaatst.

Je kunt ze toevoegen aan je woonkamer of salon waar je gasten ontvangt en zo een gesprek begint. Je kunt een antieke boekenkast toevoegen aan je thuiskantoor of studeerkamer omdat je het mooi vindt. Je kunt zelfs antiek toevoegen aan het ontwerp van je slaapkamer om jezelf eraan te herinneren dat je een schat bent, net als het prachtige stuk voor je.

Kies een blikvanger om het beste te tonen

Je kunt een minimalistisch thema hebben in je huis en het toch glamoureus maken. Wie zegt dat minimalisme geen ruimte laat voor exclusiviteit?

Je kunt een eenvoudig leven omarmen en winkelen op rommelmarkten voor je interieurdecoratie, maar een blikvanger kiezen voor de echt goede dingen. Misschien heb je iets gemaakt in de houtwerkplaats, of misschien heeft je partner je een mooi schilderij cadeau gedaan van hun reizen, of misschien heb je een antieke vitrinekast gekregen. Je kunt het subtiel laten zien door een speciale ruimte toe te wijzen.

Breng je interieur tot leven met verlichting

Verlichting kan het verschil maken. Je kunt een saaie kamer veranderen in een gezellige ruimte als je de juiste soort verlichting gebruikt.

LED's zijn tegenwoordig helemaal in de mode en je moet zeker kijken naar enkele lichteffecten voor extra flair. Er zijn ook hanglampen die een romantische sfeer toevoegen aan elke kamer.

Niet te vergeten, je kunt zelfgemaakte wandlampen maken of sfeerverlichting toevoegen met snoerverlichting. En dan zijn er nog de kroonluchters die een kamer elegant doen aanvoelen, ongeacht de vierkante meters.

Niets verslaat echter de kracht van natuurlijk licht. Ongeacht het vloerplan, investeer in glazen ramen en dakramen om natuurlijk licht en een gezonde luchtstroom in je huis toe te laten. Het verlicht de leefruimte met minimaal moeite.

Breng natuurlijke elementen in je interieur

Een vervolg op ons eerdere punt, maar met een kleine twist. Voeg natuurlijke elementen toe zoals planten, houtwerk, vetplanten enzovoort aan je ontwerpstijl. Ze fleuren niet alleen je huis op, maar zijn ook geweldige bronnen van luchtzuivering en levenskracht.

Meubelstukken zoals salontafels, eettafels, hoofdeinden enzovoort, gemaakt van natuurlijk hout, voegen een rustiek ontwerp en minimalistische uitstraling toe. Hierdoor voelt de kamer uitnodigender aan.

Tip: Bekijk deze woonwinkel in Groningen eens voor inspiratie

Kleur op wat je niet leuk vindt

Wat doe je met een saaie kamer? Je fleurt het op met kleur.

Bij het kiezen van het kleurenpalet voor je interieurontwerp, beperk jezelf dan niet tot standaardverfkleuren. Ga een stap verder door kleurstalen te mengen en gradients toe te voegen. We horen dat de 50-150-regel snel een favoriete kleurentruc wordt voor interieurontwerpers over de hele wereld.

Of het nu de muren zijn of een stuk meubilair, voeg er gewoon wat kleur aan toe en maak het gloednieuw.

Negeer het plafond niet

Plafondpatronen zijn de nieuwe ontwerpinspiratie van deze tijd.

Je hoeft er geen spiegels aan toe te voegen als je dat niet wilt. Eerlijk gezegd vinden we ze gevaarlijk. Je kunt het echter altijd opfleuren met wat aangepast schilderwerk, muurschilderingen, effecten, zelfs behang als je dat wilt.

Je kunt patronen kiezen die passen bij het thema van de kamer, of het nu bloemmotieven, topografische, meteorologische, astronomische, of iets anders is wat je leuk vindt.

Met deze 10 interieur tips kun je jouw gehele woning veranderen in een gezellig thuis. Van slaapkamer tot plafond, er zit vast wel iets bij voor jou.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide