1203
Interieurstoffen

Witchcraft is de trend van de natuur. Hier vinden we natuurlijke materialen zoals zijde, wolvilt, organische katoen, bamboe, suéde en leer. Ambachtelijk handwerk is belangrijk; breisels, weef- en haakwerk. Stoffen met losse draadjes, kussens van harige wol en rafels intrigeren, net als opengewerkte stoffen en 3D-structuren. Prints zijn grotendeels natuurgetrouw en direct geïnspireerd op flora en fauna. Denk aan (grote) bloem- en bladmotieven, dierenhuiden, funfur en échte veren. Organische oppervlakken zoals mos en boomschors inspireren tot natuurlijke texturen met een mystieke touch. Het kleurbeeld is dat van het bos, met allerlei kleuren groen en modderbruin. Opgehelderd met touches van saffraangeel en warm turquoise. Licht verbleekt en uitgewassen zijn sommige kleuren onmiskenbaar vintage.

Volgens Anne Marie Commandeur van het Stijlinstituut Amsterdam vertegenwoordigt Witchcraft onze tegengestelde gevoelens ten opzichte van de natuur. Ik zie een nieuwe generatie ontwerpers die de ideologische scheiding tussen high-tech en natuur achter zich laten en zowel gebruik maken van eco-vriendelijke, duurzame fabricagemethoden als moderne technologieën en zo komen tot een soort Next Nature. (vorm gegeven door het Stijlinstituut, Amsterdam)

Bron: Perscentrum Wonen

 

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners