1435
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 17-10-2017

Witchcraft is de trend van de natuur. Hier vinden we natuurlijke materialen zoals zijde, wolvilt, organische katoen, bamboe, suéde en leer. Ambachtelijk handwerk is belangrijk; breisels, weef- en haakwerk. Stoffen met losse draadjes, kussens van harige wol en rafels intrigeren, net als opengewerkte stoffen en 3D-structuren. Prints zijn grotendeels natuurgetrouw en direct geïnspireerd op flora en fauna. Denk aan (grote) bloem- en bladmotieven, dierenhuiden, funfur en échte veren. Organische oppervlakken zoals mos en boomschors inspireren tot natuurlijke texturen met een mystieke touch. Het kleurbeeld is dat van het bos, met allerlei kleuren groen en modderbruin. Opgehelderd met touches van saffraangeel en warm turquoise. Licht verbleekt en uitgewassen zijn sommige kleuren onmiskenbaar vintage.

Volgens Anne Marie Commandeur van het Stijlinstituut Amsterdam vertegenwoordigt Witchcraft onze tegengestelde gevoelens ten opzichte van de natuur. Ik zie een nieuwe generatie ontwerpers die de ideologische scheiding tussen high-tech en natuur achter zich laten en zowel gebruik maken van eco-vriendelijke, duurzame fabricagemethoden als moderne technologieën en zo komen tot een soort Next Nature. (vorm gegeven door het Stijlinstituut, Amsterdam)

Bron: Perscentrum Wonen

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide