1188
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 16-11-2017

Volgens Anne Marie Commandeur van het Stijlinstituut Amsterdam is Illusionist het meest innovatieve thema dat op de langere termijn ook de meeste invloed zal hebben. Dit is de trend met de zachtste kleuren; licht en verbleekt. Soms vervagend van donker naar licht. Dromerige poederkleuren, zachte metallics, heel veel crème- en wittinten en huidkleuren, mengen zich met een vleugje licht mintgroen en cool paars op delicate organza, tactiel fluweel en stoffen met een papieren touch. Ook wit op wit kan heel kleurrijk zijn. Texturen van stoffen nodigen uit om aan te raken. Ze zijn zacht, sensueel, aaibaar én volumineus. Het zijn stoffen die lekker aanvoelen en je zo een goed gevoel geven.

Dankzij moderne CAD-technologiën zijn bijzondere high-tech stoffen mogelijk die de illusie van massa en volume creëren. Denk aan dikke, gewatteerde stoffen, gebreide en doordrukte stoffen en stretchstoffen, stoffen die uit meerdere laagjes bestaan en heel veel vouwwerk dat doet denken aan origami. In dit beeld passen ook de vele stoffen met plissés, plooien, vouwen, krinkels en applicaties. Illusionist biedt enerzijds dus dikke en zware stoffen, anderzijds ultralichte transparanten en opengewerkte texturen. Licht speelt een belangrijke rol qua kleur- en sfeerbeleving, waardoor het beeld van overdag s avonds een illusie blijkt. (vormgegeven door Alvisi e Alvisi, Italie)

Bron: Perscentrum Wonen

 

inspiratiebrochures1.pngWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide