1194
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Dit trendthema had ook Plastic Fantastic kunnen heten, want er is een hoofdrol weggelegd voor synthetische materialen, gekunstelde vormen en texturen. Enchanted oogt jong, fris en ongecompliceerd. Uitbundige fluorkleuren, speelse metallics en kleurrijke kunststoffen creëren een aanstekelijke sprookjeswereld. Alles kan, als het maar fun is en soms nét een beetje over the top. Volgens Anne Marie Commandeur is het een tegenreactie op het zoeken naar al wat authentiek, ambachtelijk, ecologisch en natuurlijk is. Het is een voorzet voor échte verandering, meent ze. Voor een komische chaos waarbij alle regels overboord zijn gezet en kitsch, nep en slechte smaak niet langer bestaan.

>Het kleurenpalet is fris en vrolijk: lichte blauwen, fris zalmroze, heldergeel en lila splashen in het rond. Maar daarbij zijn de kleuren ietwat verbleekt en afgezwakt, alsof de volle kleuren bedekt zijn onder een synthetisch schaduwlaagje dat iets van de helderheid wegneemt. In Enchanted vinden we Mix & Match dessins, maar ook veel reliëfstoffen en -structuren. Soms excentriek en grafisch, soms glimmend en transparant. Maar altijd sprookjesachtig en ietwat surrealistisch. Lang leve de fantasie.

Bron: Perscentrum Wonen

Beeld: Jong, fris en ongecompliceerd. Bonte stiksels omranden de ronde doorkijkjes van de dubbellaags gordijnstof Carinola (in 3 kleuren). De stof Capua met opgestikte blokjes confetti is er in 4 kleuren. Voor meer informatie GardisetteWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide