1361
Stylingtips voor buitenshuis
Gepubliceerd: 03-07-2015 Laatste update: 07-05-2017

Wij hebben zin in de zomer. Heerlijk genieten, samen met anderen, van een ontbijt in de ochtendzon, een barbecue of van zwoele zomeravonden. Binnenshuis wordt meestal veel aandacht geschonken aan de inrichting en decoratie maar hoe zit dat eigenlijk buitenshuis? Wat je vaak ziet is dat de inrichting van een huis helemaal ‘af’ is. Alles ‘klopt’ en er wordt veel tijd en aandacht geschonken aan inrichting en decoratie. De tuin is keurig aangelegd en op orde, maar vaak is deze niet echt ‘aangekleed’. In tegenstelling tot binnen wordt de inrichting buiten vaak vergeten. En dat is jammer.

Denk verder dan tuinkussens
Als we het hebben over buitenshuis, dan bedoelen we niet alleen de plek waar je zit en ontspant zoals je terras, overkapping, serre of veranda maar ook de parasol, tuinkussens, sierkussens, placemats, tafellopers, tuindoeken (denk aan een kamerscherm) en zelfs de inrichting van bijvoorbeeld de caravan, camper of boot. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk er jouw persoonlijke draai aan te geven.

All-weatherstoffen
Voor het stofferen en stylen buitenshuis zijn er speciale all-weatherstoffen. Dit zijn buitenstoffen in diverse patronen en kleuren die multifunctioneel zijn. Deze stoffen hebben een hoge lichtechtheid, zijn bestand tegen zonlicht, chloor en zeewater, zijn resistent tegen schimmel en zeer gemakkelijk in onderhoud; water en zeep zijn voldoende voor de meeste vervuilingen. Een aantal stoffen is ook bestand tegen Uv-straling en zijn daardoor geschikt voor de aankleding van een parasol of tuindoek. Bovendien zijn de stoffen ademend en voelen ze comfortabel aan; belangrijk als het warm is in de zomer. Binnen met buiten verbinden
De all-weatherstoffen zijn comfortabele stoffen die je voor binnen én buiten kunt gebruiken. Omdat de stoffen ook geschikt zijn voor binnen, kun je afwisselen. Sierkussens voor binnen kunnen ook buiten gebruikt worden en andersom. Maar behalve sierkussens kun je ook tuinkussens, placemats, tafellopers en zelfs de parasol helemaal naar je eigen, persoonlijke smaak aankleden. Het is op die manier goed mogelijk om je interieur binnen prachtig aan te laten sluiten op de aankleding buitenshuis. Zo creëer je een verbinding met kleur of motief tussen binnen en buiten.

Do’s:
Door te kiezen voor all-weatherstoffen, kunnen sierkussens zowel binnen als buiten gebruikt worden;

Maak een verbinding tussen binnen en buiten; denk aan kleur en/of motief van de stoffen die u gebruikt.

Don’ts:
Het decoreren van uw tuin mag geen afbreuk doen aan uw tuinontwerp;

Voorkom een zogenaamde ‘overkill’ aan decoratie in uw tuin.

In de showroom van House of JAB  in Helmond hebben wij veel keuze in all-weatherstoffen en geven we je een ontwerpadvies. Kom langs en doe inspiratie op! Of kijk op onze website

Wij wensen u alvast een hele mooie, sfeervolle zomer toe!


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide