3307
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

De nieuwe lijn interieur- en meubelstoffen Showroom van JAB Anstoetz heeft alles in huis om de show te stelen. De Amsterdamse ontwerper Marty Lamers combineerde immers de meest avant-gardistische technieken met eigenzinnige textielstructuren en verrassende dessins en kleuren. Het resultaat zijn 19 kunstzinnige stoffen die je interieur een innovatieve tint geven. Marty Lamers licht zijn visie achter de nieuwe lijn alvast toe. "Het was een uitdaging om stoffen te ontwerpen die als interieurobject op zich staan." Van de 19 stoffen (beschrijving in bijlage) kregen er twee de prestigieuze Duitse designprijs Red Dot Award toegekend. Swirl, een mengeling van polyester en polyamide, oogt buitengewoon dankzij een driedimensionaal effect. En Score, van tule en organza, heeft een uniek grafisch gestikt dessin dat met de hand is opengesneden. Geen alledaagse ontwerpen dus. Marty Lamers is dan ook niet aan zijn proefstuk toe. Eerder stelde hij in verschillende Europese steden tentoon en werkte hij onder meer 10 jaar bij Ulf Moritz.

Hoe zie jij je eerste collectie voor JAB Anstoetz, Showroom - Volume 1?

"Deze collectie beschouw ik als lifestyle, dynamisch en masculien door de grafische en architectonische benadering. Mijn inspiratie is daarbij gebaseerd op intuïtie en mijn jarenlange ervaring als ontwerper. Het fascineert mij hoe garens een stof vormen en vervolgens een gevoel van warmte of kilte oproepen. Ik zie stof ook als architectuur, het zijn de wanden van je huis. Mezelf zie ik dan ook als verzachter van het interieur. Deze collectie, Volume 1, is een eerste begin van Showroom, waarbij alle vervolgcollecties eenzelfde beeld zullen oproepen. Volume 1 is opgebouwd uit een kleurneutraal- gedeelte met focus op grafische structuren: de wafel, de visgraat of textieluitstralingen zoals de cloqué met grafisch uitgesproken dessins tot een metaalgedeelte. Letterlijk metaal, naast het gebruik ook van edelmetaal-kleuren, iriserende werkingen en technoarchitectonische signaalkleuren."

Wie wil je met Showroom - Volume 1 vooral bereiken?

"Iedereen die houdt van een originele, scherpe en sterke uitstraling die de tijd overleeft. Dat kan gaan van designgezinde consumenten tot interieurarchitecten op zoek naar een speciale stoffencollectie."

WIN-VLOERKLEED.pngVanwaar je passie voor stof en mode in het algemeen? "Die passie is niet te verklaren, die moet er gewoon uit. Zelfs als modeontwerper was ik meer geïnteresseerd in het materiaal dan de vorm. Het gaat me ook niet om die ene stof, maar meer om het totaalbeeld. Het is ook het imago dat je daaromheen ontwerpt, de identiteit. Dat is beeldversterkend, en dat is mode, want mode gaat verder dan alleen maar kleding. En naast die passie voor mode en stoffen is er ook nog de passie voor fotografie, reclame, kunst en architectuur."Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide