Tijdens Maison&Object, het jaarlijkse evenement in Parijs, presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties. De beurs vond dit jaar plaats van 22 tot en met 26 januari. Het bruiste er van de energie. Meubelen, accessoires, stoffen en behang vonden gretig aftrek. Voor de exclusieve stoffenhuizen moest men dit jaar de stad in. Ten zuiden en ten noorden van de Seine waren complete routes uitgestippeld, waarbij alle vooraanstaande merken bezocht konden worden in hun mooiste showrooms en pilot stores.

Opvallend in de nieuwste collecties is de herwaardering van traditionele patronen en dessins. De ruit en de streep krijgen hernieuwde aandacht maar wel op eigentijdse wijze. Klassieke motieven worden uit het archief gehaald en opnieuw, of in sommige gevallen zelfs voor de eerste keer, in productie genomen. Veel aandacht is er voor kleur - van fel tot pastel - in tropische patronen, etnische bewerkingen en in op de jaren vijftig-geïnspireerde dessins. Flora en fauna blijven populaire themas. Echt opvallend is daarbij de aandacht voor de onderwaterwereld. Letterlijk, in de toepassing van vissen- en kwallenfiguren en patronen, en figuurlijk, door de toepassing van de kleuren turkoois en aqua. De redactie van het Perscentrum Wonen koos de meest opvallende noviteiten uit de stoffen- en behangcollecties, gepresenteerd in Parijs.

Bron: Perscentrum Wonen

Een bezoek aan de internationale vakbeurs Intirio te Gent is een must voor elke interieurspecialist. Ruim 200 exposanten presenteren daar hun nieuwste collecties op het gebied van interieur, decoratie en huislinnen. Dit jaar was het gebruik van verantwoorde materialen en productietechnieken opvallend. Daarnaast was, zoals op de beurzen in Keulen en Parijs, de toepassing van tropische kleuren, verschillende dessins en Afrikaanse en Oriëntaalse invloeden ook in Gent zichtbaar. Zoals in Parijs worden traditionele patronen en dessins gecombineerd met veel kleur, wat zorgt voor een vertrouwd maar eigentijds beeld. Naast verantwoorde materialen en kleurrijke collecties, lag het zwaartepunt ook op het creëren van een persoonlijk interieur. De gepresenteerde nieuwe collecties bieden hiervoor uiteraard de juiste handvatten: de slaapkamer wordt qua inrichting persoonlijker en uitbundiger en zelfs tafelzijl creëert een persoonlijke touch, op andere plekken dan de tafel alleen. 

Bron: Perscentrum Wonen  Romo, een van de meest gerenommeerde stoffen designhuizen van Engeland, introduceert zes zinderende nieuwe collecties in twee karakteristieke stijlen. Weelderige zijdes, schitterende velours en luxe behang met kralen in rijke kleuren met frisse accenten zijn zodanig ontworpen om een dramatisch statement te maken. Daartegenover staan op linnen gedrukte strepen, geometrische dessins en unis met een bijpassend behang voor een stijlvolle en tegelijkertijd ongedwongen look. De nieuwe collecties worden wereldwijd verkrijgbaar via ons netwerk van geselecteerde detaillisten en decorateurs vanaf januari 2011.

Shima Behang
Een luxe collectie van behang met kralen, waaronder een brede streep, een traliewerk-dessin en een stip met een gedrukte streep, geïnspireerd door Ikat druktechnieken. Verrassende kleurcombinaties met metallic effecten maken deze collectie compleet.

Romo interieurstoffen & behang

Arden - Linnen weefsels
Twee elegante linnen weefsels, een zware kwaliteit voor meubelstoffering met een gedetailleerd visgraat dessin en een charmante semi-uni kwaliteit die mooi soepel valt als gordijn.

Romo interieurstoffen & behang

Casson Behang
Twee speelse strepen vergezeld van een subtiel bladdessin, gepresenteerd in eigentijdse kleuren die overeenkomen met de Casson stofcollectie.

Romo interieurstoffen & behang

Casson - Geometrische drukstoffen & decoratieve weefsels
Dit combinatieboek van druk- en weefstoffen weerspiegelt de sfeer van de jaren 50 met geometrische dessins, een subtiel bladdessin, een vakkundige moderne ruit en een serie van losjes geweven strepen. Deze collectie biedt gedetailleerde texturen, geschikt voor gordijnen, meubelstoffering en accessoires.

Romo interieurstoffen & behang

Ellise - Decoratieve weefsels
Een moderne collectie van gesneden velours. Sterke geometrische dessins in rijke, zelfverzekerde kleuren creëren een sprekend effect voor meubelstoffering en accessoires.

Romo interieurstoffen & behang

Sarasi €" Geborduurde zijdes & decoratieve weefsels
Deze rijke collectie van zijden stoffen voor gordijnen en accessoires biedt op Ikat geïnspireerde borduursels gecombineerd met levendig getextureerde zijdes, een taft met een velours streep en een gecompliceerd riedimensionaal weefsel

ADO is dit voorjaar druk doende om de nieuwe themaboeken bij haar dealers onder de aandacht te brengen. De introductie van deze themaboeken vond plaats tijdens Intirio en kon toen al op veel enthousiasme en waardering rekenen van de aanwezige dealers, stylisten en media.

Ado interieurstoffen

De uitlevering van de boekensets is in volle gang en uitgaande van de huidige reacties en bestellingen zal tot de zomervakantie zon 20% van de dealers de boeken hebben opgenomen. De sfeervolle en functionele wijze waarop dessins en kleuren in deze boeken worden gepresenteerd, zal een belangrijke rol gaan spelen in de manier waarop ADO voortaan met nieuwe collecties naar buiten zal treden.

Ado interieurstoffen

Momenteel bestaan er vier themaboeken, elk met een eigen gezicht en stijlrichting. Op dit moment biedt deze set van 4 boeken de woninginrichter veel mogelijkheden om aan de gevarieerde vraag van de hedendaagse consument te voldoen. De actuele themas zijn Juliets Garden, Atmosphere, Eternity en Minimal Move. Deze themas richten zich op sferen als landelijk, klassiek, natuurlijk & eigentijds en modern & grafisch.

De paginas van de boeken zijn als uitgebreide moodboards opgebouwd. Voor zowel de woninginrichter als de consument is het een groot voordeel dat men hierdoor in één oogopslag kan zien of een dessin in de huiselijke en persoonlijke sfeer past. Doordat er per pagina ca. 15 verschillende stoffen worden getoond, is ook duidelijk zichtbaar welke kwaliteiten goed met elkaar te combineren zijn. Dit is een prettige ondersteuning bij het maken van keuzes.

Ado interieurstoffen

De kwaliteiten in het Juliets Garden boek passen met name bij interieurs, waarin lichte en frisse kleuren worden gebruikt. Hiermee kan dan worden gezorgd voor een zachte en/of romantische uitstraling. Het Atmosphere boek bevat stoffen die goed passen bij ruimtes waarin klassieke elementen terug komen of waar een contrast tussen modern en klassiek aanwezig is.

Het thema Eternity bevat een range aan dessins die met name geschikt is voor eigentijdse en gematigd moderne inrichtingen. Deze kwaliteiten komen goed tot hun recht wanneer er natuurlijke elementen of materialen in een inrichting terug te vinden zijn. Tot slot biedt het aanbod in het thema Minimal Move volop combinatiemogelijkheden binnen een strakke leefomgeving. De veelal modern getinte stoffen sluiten goed aan bij minimalistische inrichtingen met geometrische accenten.

ADO leidt concurrentie om de tuin met introductie Juliets Garden Behalve de uitgebreide aandacht die het Quadrado concept ten deel viel, beleefde een ander nieuw concept van ADO ook zijn introductie tijdens Intirio. Het gaat hier om een belangrijke pijler ter ondersteuning van de ADO strategie, welke wordt vormgegeven door een serie prachtige themaboeken.

Ado interieurstoffen

Tijdens de beurs zijn vier themaboeken geïntroduceerd, elk met een bijzonder sfeervolle uitstraling en gevuld met een brede range aan dessins. Elk boek bevat een deel van de nieuwe voorjaarscollectie, dat wordt gecombineerd met bestaande dessins en bijpassende uni-kwaliteiten. Kenmerkend voor deze boeken zijn de uitgebreide moodboards waarop in één oogopslag uitstekende combinatiemogelijkheden te zien zijn.

Ado interieurstoffen

Eén van deze themas heet Juliets Garden en binnen dit thema ligt de focus op een landelijke en familiaire sfeer. De kwaliteiten in dit themaboek passen met name uitstekend bij inrichtingen waarin lichte en frisse kleuren worden gebruikt. Hiermee kan dan gezorgd worden voor een zachte of tegelijkertijd romantische uitstraling. Behalve Juliets Garden zijn ook de themas Atmosphere, Eternity en Minimal Move geïntroduceerd. Deze themas richten zich onder meer op de sferen klassiek, natuurlijk en eigentijds en modern en grafisch.

De themaboeken zijn tijdens Intirio door de ADO dealers enorm positief ontvangen en veelal ook zonder aarzeling opgenomen. Binnenkort hebben deze klanten dus de primeur en zullen de boeken bij hen in de winkel te bewonderen zijn. Op korte termijn volgt meer nieuws over deze themas.

Clarissa Hulse, één van de rijzende sterren uit de Britse designwereld, heeft besloten samen te werken met het toonaangevende interieurbedrijf Harlequin. Het zal haar eerste collectie voor Harlequin worden. Haar typische stijl en karakteristiek handschrift maken van Kallianthi, wat wilde bloemen betekent in het Oudgrieks, een betoverende collectie, geïnspireerd op de botanica. De collectie wordt voorgesteld op Decorex in september 2011.

Mark Alexander, het nieuwe interieurstoffen en wandbekledingmerk van de Romo Groep, gaat het tweede jaar in met de lancering van zeven nieuwe, elegante stoffencollecties. De collecties omvatten tijdloze prenten en borduursels, ontspannen geweven strepen en een reeks van gladde texturen. De collecties zijn verkrijgbaar via geselecteerde retailers en interieur ontwerpers.

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Mark Alexander interieurstoffen by Romo

Romo lanceerde onlangs tijdens de London Design Week in London drie prachtige nieuwe collecties.

Melbury, een mix van grote en kleine ruiten voor een eigentijdse look. Zola met prachtige texturen en Chenille met een eenvoudig gevoel voor luxe.

Romo interieurstoffen

Romo interieurstoffen

Romo interieurstoffen

Romo interieurstoffen

Romo interieurstoffen

Zinc Textiel presenteert Miami, een nieuwe collectie met kleurexplosies die verwijzen naar jaren 50. De stad Miami is een speeltuin voor rijken en beroemdheden, deze collectie is een speeltuin voor de verbeelding.

Zinc interieurstoffen Miami

Zinc interieurstoffen Miami

Zinc interieurstoffen Miami

Zinc interieurstoffen Miami

Zinc interieurstoffen Miami

Zinc interieurstoffen Miami

Zinc interieurstoffen Miami