Volgens Anne Marie Commandeur van het Stijlinstituut Amsterdam is Illusionist het meest innovatieve thema dat op de langere termijn ook de meeste invloed zal hebben. Dit is de trend met de zachtste kleuren; licht en verbleekt. Soms vervagend van donker naar licht. Dromerige poederkleuren, zachte metallics, heel veel crème- en wittinten en huidkleuren, mengen zich met een vleugje licht mintgroen en cool paars op delicate organza, tactiel fluweel en stoffen met een papieren touch. Ook wit op wit kan heel kleurrijk zijn. Texturen van stoffen nodigen uit om aan te raken. Ze zijn zacht, sensueel, aaibaar én volumineus. Het zijn stoffen die lekker aanvoelen en je zo een goed gevoel geven.

Dankzij moderne CAD-technologiën zijn bijzondere high-tech stoffen mogelijk die de illusie van massa en volume creëren. Denk aan dikke, gewatteerde stoffen, gebreide en doordrukte stoffen en stretchstoffen, stoffen die uit meerdere laagjes bestaan en heel veel vouwwerk dat doet denken aan origami. In dit beeld passen ook de vele stoffen met plissés, plooien, vouwen, krinkels en applicaties. Illusionist biedt enerzijds dus dikke en zware stoffen, anderzijds ultralichte transparanten en opengewerkte texturen. Licht speelt een belangrijke rol qua kleur- en sfeerbeleving, waardoor het beeld van overdag s avonds een illusie blijkt. (vormgegeven door Alvisi e Alvisi, Italie)

Reizen door de tijd, levert een herwonnen cultureel erfgoed op. Alleen het beste van vroegere stijlperiodes zoals de decoratieve Rococo, Art Deco en Jugendstil, het ambachtelijke Arts en Crafts-handwerk, maar ook de mystiek van de Middeleeuwen en de uitbundigheid van de hippies, wordt bewaard, in een andere context gezet en zo opnieuw ontdekt. Het interieurbeeld is daardoor vertrouwd en vernieuwend tegelijk.

Time Traveller biedt een podium voor decoratie en drama, maar vooral luxe en kwaliteit. Het kleurenbeeld doet denken aan juwelen, schitterend en sensueel: smaragd en emeraldgroen, donker saffier, koningsblauw, robijnrood, amber en amethist. Goud, koper en brons zorgen voor een zekere diepte en mooie glans. Hier vinden we rijke materialen en fijne, glanzende stoffen, waaronder zijde en stoffen met echt metaaldraad erin. Elegante details zijn er veelal met de hand op gemaakt: pailletjes, kraaltjes, pareltjes, stiksels, veren. Een gevoel van vintage overheerst; ook bij de (vinyl) behangcollecties.

Bron: Perscentrum Wonen

Beeld: Dessin Kaleidoscope Lace uit de behangcollectie Glorious Revolution van Hooked on Walls

Witchcraft is de trend van de natuur. Hier vinden we natuurlijke materialen zoals zijde, wolvilt, organische katoen, bamboe, suéde en leer. Ambachtelijk handwerk is belangrijk; breisels, weef- en haakwerk. Stoffen met losse draadjes, kussens van harige wol en rafels intrigeren, net als opengewerkte stoffen en 3D-structuren. Prints zijn grotendeels natuurgetrouw en direct geïnspireerd op flora en fauna. Denk aan (grote) bloem- en bladmotieven, dierenhuiden, funfur en échte veren. Organische oppervlakken zoals mos en boomschors inspireren tot natuurlijke texturen met een mystieke touch. Het kleurbeeld is dat van het bos, met allerlei kleuren groen en modderbruin. Opgehelderd met touches van saffraangeel en warm turquoise. Licht verbleekt en uitgewassen zijn sommige kleuren onmiskenbaar vintage.

ADO presenteert dit voorjaar op Intirio een forse uitbreiding op haar collectie breedtestoffen. Deze uitbreidingen zijn onderdeel van het plan van ADO om in 2009 en 2010 de huidige collectie vier keer zo groot te maken. Het keuzeaanbod wordt de komende jaren dus aanzienlijk uitgebreid en dit zal ook de kwaliteit van de collectieopbouw ten goede komen. Dit geeft ADO de kans om samen met de klant de collectie zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte van de consument.

Collezione Cesaro levert exclusieve interieur- en meubelstoffen. Wij leveren aan meubelstoffeerders, jachtbouw, projectinrichters, woninginrichters en de meubelindustrie.

Het paradepaardje zijn de diverse luxe Trevira CS stoffen die volledig voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld bij het inrichten van een hotel, restaurant of andere openbare gelegenheden, met name vanwege de brandwerende eigenschappen van deze stoffen.

Als het gaat om het inrichten van hotels en andere grote projecten heeft Collezione Cesaro internationaal een naam opgebouwd. In diverse werelddelen is het werk van ons bedrijf terug te vinden. Via een wereldwijd netwerk van agenten maken gerenommeerde hotels gebruik van onze collecties, zoals het Beachside Hotel Key West in Florida, het Flamingo Hotel & Casino in Las Vegas, het Langham Hotel in Melbourne. Op onze website onder "contract references" vindt u meer locaties waar onze stoffen al zijn toegepast.

Al onze collecties worden ontworpen door Christiane Müller van "Studio Müller-Van Tol" in Amsterdam. De luxe stoffen vinden hun weg in zowel moderne als klassieke interieurs. Op verzoek kunnen de meubelstoffen ook af fabriek vlamvertragend gemaakt worden.

Wij hechten ook veel waarde aan de kwaliteit van onze stoffen. Alleen stoffen met een hoge Martindale-testuitslag zijn geschikt voor verdere verwerking en opname in ons programma.

Onze meubelstoffen zijn modern, klassiek, oriëntaals, romantisch tot landelijk en in een ruime variëteit in stofkwaliteiten en worden voor ons geweven door de beste wevers uit voornamelijk Italië en worden reeds voor lange tijd toegepast door vooraanstaande Europese meubelmerken.

Sinds vorig jaar hebben wij onder het merk Cesaro Wallcoverings enkele uitgebreide collecties wandbekleding gelanceerd. Deze collecties voldoen uiteraard aan de brandvertragende eisen, zodat deze inmiddels projectmatig ook al breed worden toegepast. De kleuren in deze collectie zijn afgestemd op onze meubel- en gordijnstoffen.

Op de ETC expo in Culemborg, de interieurvakbeurs voor het midden en hoge segment, kunnen geïnteresseerde elke maandag een indruk krijgen van de mogelijkheden die Collezione Cesaro te bieden heeft. We beschikken over een permanente stand met een oppervlak van 55 m2. Mocht u liever op een andere dag onze stand willen bezoeken, dan maken wij graag met u een afspraak.

Op onze websites: www.collezionecesaro.com en www.cesarowallcoverings.com vindt u ook diverse fotos van onze huidige collecties.

ROMO, wereldwijd een van de meest toonaangevende designhuizen, presenteert verheugd de lancering van haar Najaar/Winter 2009 collectie, bestaande uit zes verleidelijke nieuwe stof- en behangcollecties. ROMO brengt een inspirerende kijk op interieurdecoratie met collecties die bestaan uit prachtige eigentijdse drukstoffen met bijpassend behang en exquise geborduurde zijdes en linnens met speelse dessins, gekleurd in zachte nieuwe kleurschakeringen, waaronder Vintage Mauve, Silver Blue en Sapling Green. Elegante handgeweven katoenen ruiten en strepen en een verrassende variateit aan getextureerde geweven unis in een kleurenpalet van geraffineerde naturellen en intense kleuren maken het plaatje compleet. De collecties zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf september 2009.

Samsara Contemporary Prints
Geïnspireerd door de natuur, met een vleugje van de Oriënt. Deze sprekende collectie met zes dessins, gedrukt op een combinatie van 100% katoen en een katoen/linnen mix, biedt veel variatie in textuur en dessin voor gordijnen en meubelstoffering. Een bamboe slinger met gestileerde waaiers en een schilderachtige blauweregen met hanglantaarns, in balans gebracht met een lieflijke Orientaalse bloesem en een uitbundig paisley dessin. Een zacht kleurenpallet, waaronder de nieuwe ROMO kleur Vintage Mauve, geeft deze opvallende dessins een vriendelijk karakter.

Samsara Wallcoverings
Een prachtige bamboe slinger met gestileerde waaiers, versterkt met metallic highlights is het karakteristieke dessin van deze elegante collectie decoratief behang, ontworpen en gekleurd om met Samsara Contemporary Prints te combineren. Een all over bamboe dessin, twee strepen met schaduweffect en een moderne variant van een paisley zijn toegevoegd voor een subtiele benadering van decoratief behang.

Linara III
Linara, onze klassieker, een betrouwbare katoen/linnen mix met een uitzonderlijk zachte finish wordt uitgebracht in 64 gloednieuwe kleuren, waaronder Vintage Mauve, Cactus en Shadow evenals mooie naturellen als Chinchilla, Tapioca en Feather Grey, eenvoudig te combineren met Samsara Prints en andere recente ROMO collecties.

Tiverton Handweaves
Deze tijdloze collectie brengt twee mooie ruiten en vier stijlvolle strepen met een bijpassende uni in 14 kleuren. Een opliggend, weelderig satijnen detail geeft een luxe uitstraling aan deze essentiële handgeweven katoenen stoffen. Uitnodigende kleuren, met nieuwe combinaties zoals Heritage Blue met Cactus en Shadow en Carmine met Chamois en Alpine creëren een ongedwongen, stijlvolle look voor gordijnen, kussens en siermeubelen.

Peretti Textured Weaves
Strak, modern en prachtig getextureerd, Peretti is een stijlvolle collectie met zes uni en semi-uni weefkwaliteiten. Een verrassende variatie van texturen zijn ontstaan uit een creatieve garenmix, gepresenteerd in aantrekkelijke kleurencombinaties, waardoor elk weefsel zijn eigen karakter krijgt.

Licia Silks en Embroideries
Romo introduceert Licia, haar eerste collectie geborduurde zijdes, waaronder vier exquisite botanische dessins, geïnspireerd door bestaande ROMO drukstoffencollecties, allemaal prachtig geborduurd op een mix van zijde en linnen doeken. Twee elegante strepen met schaduweffect en een subtiel paisley dessin, verfijnd geweven van een luxe 100% zijde, complementeren deze collectie voor gordijnen, vouwgordijnen en decoratieve accessoires.

Bakari is een verfijnde, ontspannen collectie met een serene en moderne draai die werd geïnspireerd door organische texturen en fysieke elementen uit de natuur. Bakari is uitnodigend en toch heerlijk bescheiden en biedt een rustgevende en comfortabele collectie stoffen en behang die zich uitstekend lenen voor gebruik in het hele huis.

Tamika, geïnspireerd op het complexe borduurwerk op de kimonos van geishas, is een vrolijke interpretatie van de broze schoonheid en spirituele rust van de Japanse tuin: de naam van de collectie betekent letterlijk talrijk en fraai. De uitgebreide collectie omvat prachtige katoenen en faux silk-prints, schitterende stoffen met effenbinding en luxueuze patronen, evenals een verrukkelijk gamma bijbehorend behangpapier.

Dit overbekende gezegde is in zekere mate van toepassing op huidige situatie in de woninginrichtingbranche. Wanneer ontwikkeling en vernieuwing stokt betekent dit dat de weg vrij is voor de concurrentie om afstand te nemen of om juist in te lopen.

Met dit in gedachten is ADO aan de slag gegaan en het is gebleken dat het absoluut mogelijk is om tegelijkertijd realistisch én positief te zijn. Het heeft in de huidige situatie geen zin om te kijken naar wat er niet kan; er moet juist worden gekeken naar wat er wel kan.

ADO heeft er in 2009 nadrukkelijk voor gekozen om zich niet te laten verleiden minder of geen nieuwe producten te introduceren. De keuze om met name de breedtestoffen collectie flink uit te breiden blijkt de juiste te zijn geweest. Tot op heden wordt er door vele relaties enthousiast gereageerd en ondertussen heeft een aantal dessins zich inmiddels als echte hardloper ontwikkeld. Later dit jaar zullen ook de najaarsaanvullingen worden beschouwd als zeer praktische verbredingen van het collectieaanbod, omdat de grotere variëteit veel mensen aan zal spreken.

Tevens is een relatie van ADO nu vrij om, behalve de basis vitragecollectie, individuele dessins uit de verschillende ADO collecties op te nemen. Dit betekent dat de collectie die in de winkel wordt aangeboden zeer goed kan worden afgestemd op de behoeftes van de lokale consument. Wij hebben er veel vertrouwen in dat deze vorm van ondersteuning in deze periode van economische tegenwind goed van pas komt.

Voortboduren op huidige strategie
Woonmodecity is ook in 2009 hét evenement waar ADO haar najaarsnoviteiten onder de aandacht gaat brengen. In navolging van de omvangrijke voorjaarsuitbreiding wordt dus ook dit najaar weer volop benut om het collectieaanbod flink te verbreden.

ADO Addition is de naam van een compleet nieuwe collectie die tijdens de komende editie van Woonmodecity zal worden gepresenteerd. De collectie bestaat uit maar liefst 46 vitragestalen die stuk voor stuk een zeer gevarieerd uiterlijk hebben, waaronder een aantal kwaliteiten met geborduurde patronen. Tevens bestaan er ten aanzien van deze collectie interessante condities voor de ADO dealers.

Behalve de introductie van de Addition collectie, worden ook alle bestaande ADO collecties met een serie nieuwe dessins uitgebreid. Dit betekent dat het huidige aanbod van ADO opnieuw over de volledige breedte in omvang gaat groeien. Hiermee wordt voortgeborduurd op het plan om het complete collectieaanbod eind 2010 uiteindelijk vier maal zo groot te laten worden.

Het ruimere aanbod en ook de diversiteit aan dessins biedt de ADO dealer vele mogelijkheden om zijn bestaande collectie verder te personaliseren en aan te passen aan de behoefte van de lokale consument.