1951
Interieurstoffen Missoini Home
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 21-06-2017

Veelzijdige binnenhuis-/buitenhuisinrichting. Het idee van een serre/verandahuis. Natuurindrukken, herinneringen en fata morganas, afgebeeld in hyperrealistische beelden op stoffen en bekledingen. Woestijnen en plateaus, weelderig bedachte oases, heel gevarieerde tropische serres. Kleur zet de toon. Intens of zacht, in lagen, geconcentreerd, geschakeerd, waarbij een symfonie van kleurnuances wordt gecreëerd.

De nieuwe hebbedingen voor 2009 zijn de plastische vormen van cactussen, hun omtrekken en zeldzame bloemen: echinopsis, aeonium, euphorbia, alo. Stencileffecten, temperaschilderijen en tekeningen met Indische inkt geven elementen weer van de plantenwereld; details verstrengelen en versmelten in de dynamische geometrie van strepen en ruiten, de kern van de Missoni-esthetiek.

Een overvloedige plantengroei breekt los in kronkelende groendraperingen en pronkt zelfs op tapijten en woningtextiel. Een tijdloze gekleurde taal, gebaseerd op evenwicht en pluralisme, die in verbinding staat met reeds bestaande stijlen en profielen.

Missoni Home is nieuw en elk jaar anders, maar het blikt ook terug op klassieke elementen en beeldmotieven. Uitvergrote details zijn opnieuw een traditioneel kenmerk van deze rijke, veelomvattende collectie die prestige uitstraalt dankzij de uniekheid van elk stuk.

Tussen de banen groengebladerte van het complexe herbarium voor 2009 zien we de betovering van een prachtige chique en een drang naar innovatie, overgebracht naar de materialen en vormen. De stoffen hebben een aura van eeuwenoude fabricage, gemengd met moderne, creatieve jacquard en bedrukkingstechnieken. Uit de omkeerbare piqués, de katoensatijnen en linnen stoffen, de klassieke doeken voor buiten, de gewatteerde metaalachtige, veelkleurige badstoffen en 13 effen tinten straalt perfectionisme.

Een vrije conceptuele visie van klassieke en innovatieve combinaties doordringt de interieurideeën. Vernieuwde vormen, een andere kijk op details, een ander ruimteperspectief en een stimulerende inrichting - alles komt neer op dezelfde lifestyleattitude.

"Missioni Home is geëvolueerd van kledij naar een volledig gamma woningtextiel waarvan elk detail bestudeerd is. Nieuwe ideeën worden vertolkt in exclusieve kleuren en vormen: het ontwerp van een zitelement, de rand van een tapijt, de bijzondere aantrekkingskracht van buitenelementen", aldus Rosita Missoni.

Modernism
Gevarieerde bloemblaadjes in sterke kleuren. De Vevey bloem, van de Missoni Home beelden, is altijd een heel aantrekkelijk en populair motief. Het klassieke ronde tapijt Fleury is ideaal voor relaxatieruimtes of leeszalen: de kleurenmozaïek combineert goed met strepen of effen tinten en de vorm ervan past bij zachte, afgeronde lijnen.

In de kijker: het bed Intill, bekleed met een neutrale stof Morgex; gestreepte lakens Karl, sprei Hector. Cilindervormige bijzettafeltjes Spool van geschilderd hout en viscose. Groenvilten Wick fauteuils Gravit voor totaalcomfort; gestreepte Karlito, bloemen Jessie en kleur-en-zwart gestreepte kussens Karlin. Laser gesneden bijzettafel Holly met zigzagpatroon en blinkend/matte bovenlaag.

Badhanddoek Kira, wolvilten wick, doorzichtig gordijn Kefar, katoenen piquet Gretel, ribfluweel met grote ribben Coomba; lakens met toonvlammen ian, veelkleurige strepen Karl en Karlito, bloemen Jessie.

Aeonium
Natuurlijke draperingen en geschakeerde kleuren, bosleven in een overvloed van bloeiende details. Een sfeer van harmonie tussen binnen en buiten die wintertuinen of magische verandaruimtes inspireert. Motieven die u verleiden om te zonnebaden, die leven en licht brengen in huis. Golvende strepen creëren een geometrisch contrapunt en zinken weg in een zachte of donkere harmonische schakering.

Gevarieerde cactusbloemen op bedrukt satijn Karoo of golfgestreepte Kigali Jalamar-sofas, ze veroveren de vierkante vloerkussens en fleuren de cilindervormige poefs Karoo en Kigali op. Lage tafels Aeonium met ongewone contouren. Op de lange, zachte loper: flitsen van granaatappel en papyrusgroen worden benadrukt in de gegolfde strepen Kalahari. Op de grond: wollen/viscose tapijt met maxibloemen in groen, fuchsia en paars Kyla.

Bedrukt satijn Karoo, draadgeverfde viscosefluweel Kigali, gestreept doorzichtig gordijn Kolwezi en Kitwe, en jacquard Kumasi, tafel Aeonium, effen katoen Cairns.

Erbario
Groendraperingen, bloementuilen contre-jour, lagen en details geschikt in een beeldende versiering, bezield door de natuurlijke harmonie van de esthetiek van Missoni. Veelkleurige prints creëren een inlegwerk van bladeren en bloemen in de vloeiende zijde van perfect effen sofas om zich in te nestelen. Het aantrekkelijke tapijt creëert een exclusieve ontspanningszone met poefs en kussens als een zacht, complex herbarium.

Sofa Flip in katoenzijde met bloemen Kyoto, en op de grond kussens en vierkant kussen Kyoto. Tapijt met bloemen Kaizen. De katoenen poefs Kyoto zijn een perfecte aanvulling op de breed gestreepte fluwelen kussens Kyushu. Kussens: gestreept fluweel Kyushu en effen gekleurd fluweel Kushiro.

Bloemenprint op satijn Kyoto, gestreept fluweelkatoen Kyushu, 3D-ruiteffect fluweel Kushiro, bedrukt doorzichtig gordijn Kailu, bedrukte wollen sprei Kiruna, effen satijn Jehu.

Golden Age Silver
Een fonkelende zefier zet de beeldende vevey en Cartagena patronen om in weelderige Venetiaanse reliëfversieringen in zachte goud- en zilvertinten. Het textuurcontrast van jacquard schetst bloemmotieven en glinsterende krullen, met ruimte voor verfijnde strepen en minieme geometrische inlegsels. Veelgetinte clusters van metalen weerkaatsingen, verrijkt met toetsen ivoor, tin, koraalrood, amethist. Het diepe, fluweelachtige karmijnrood van een viscosetapijt en de grafietgetinte vormen van glanzende lage tafels absorberen flitsen licht. Sporen van deze motieven keren terug in het simpele ajourwerk van de gordijnen, in jacquard en in de gravering van decoratieve Corian -bladen.

Tiamat-sofa bekleed met Khal met verschillende kussens en vloerkussens: fluweel met ruit Kushiro; driekleurige gewatteerde Kojda; omkeerbare jacquard Khal; gestreepte plissé Khaduna; satijn bedrukt Kandahar; gewatteerde Kermansah; plissé kadu; en jacquard met gouden en créme ruit Kouand. Tiamat-zetel bekleed met Khal, grote ronde poef Kermansah, zwarte lage metalen tafels Holly, viscose tapijt Wengen.

Zijdekatoen en metaal jacquard dubbelzijdig Khal, katoen metaal ruit Kouand, doorzichtige gordijnen Kariba en Kefar, zijden en katoenen plissé metaal Kadu en gestreepte Kaduna, jacquard gewatteerd in zijde en katoen metaal Kojda en Kermansah, wollen en lurex tapijt Kara.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide