1727
Interieurstoffen

Sinds enkele maanden is via stripesandcolors.nl een groot deel van het assortiment van het Franse kwaliteitsmerk in textiel, Artiga te koop. Het bijna honderdjarige familiebedrijf Artiga uit Frans Baskenland staat bekend om haar kleurrijk gestreepte stoffen van hoge kwaliteit. In het assortiment van Stripes & Colors zijn onder meer tafel-, keukenlinnen en accessoires (tassen, espadrilles) opgenomen.

Frans fabricaat.

De oorsprong van Artiga ligt in het weven van espadrille band, maar is door de jaren heen uitgebreid naar andere breedtematen en stofvarianten (katoen, katoen/linnen en buitenstoffen). In hun 2 fabrieken in Frans Baskenland vindt de totale fabricage plaats. De katoenen (en linnen) draden worden er geverfd, geweven en vervolgens tot eindproduct vervaardigd.

Verrassende dessins in katoen en katoen/linnen

De kleurstelling van de producten is origineel en kleurrijk en wordt gekenmerkt door verrassende streeppatronen. Naast de meer traditionele patronen, waarbij slechts enkele kleuren en strepen worden gebruikt, zijn er ook moderne dessins van brede en of smalle strepen.

Twee collecties per jaar.

Om het productaanbod aan het seizoen aan te passen, worden ieder jaar 2 collecties gepresenteerd. De zomer collectie wordt gekenmerkt door, onder andere, tafelkleden voor de buitentafel en tassen in zonnige kleuren. De wintercollectie richt zich, naast het basisassortiment, meer op de tafel-, en keukentextiel binnenshuis en kent rustigere kleurstellingen.Stripes & Colors agent voor Artiga in Nederlands taalgebeid.

De eigenaresse van Stripes & Colors, Anne Mieke Vethman, is tevens agent voor Artiga in Nederland en Vlaams Belgie. Ze kwam tijdens haar vakantie in de zomer van 2006 de producten van Artiga voor het eerst tegen. Na de eerste kennismaking ontstond al snel het idee om deze hoogwaardige producten naar Nederland te gaan brengen. Een gedachte die werd versterkt toen bij een eerste marktverkenning bleek dat de producten van Artiga in Nederland hun gelijke niet kennen. Door de komst van deze producten wordt een leemte opgevuld van hogere kwaliteit en originaliteit aan textielproducten.Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners