1662
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 22-08-2012 Laatste update: 15-11-2017

De modetrends voor het najaar, getoond op internationale catwalks, zijn duidelijk terug te zien in de nieuwe gordijnencollectie. Zo wordt gewerkt met colourblocking, dit is het combineren van uitgesproken kleuren bijvoorbeeld fris geel met violetpaars. Ook krijgen retrokleuren zoals celadon en jeansblauw een nieuw leven ingeblazen en wordt er veel gebruik gemaakt van natuur- en bloemmotieven. De gebruikte materialen zijn met name polyester stoffen die er uit zien als natuurlijke stoffen zoals linnen.

Tijdens bezoeken van de ontwerpers van het gordijnenmerk aan toonaangevende, internationale beurzen op het gebied van interieur en stoffen worden de nieuwe trends gespot. Ontwerpster Mascha Bos: Wij reizen veel en kijken dan naar de lokale trends; hoe gaan de mensen gekleed en hoe zien de restaurants en belangrijke modewinkels eruit. De huidige Scandinavische trend in de Homers collectie hebben wij gespot tijdens een recent bezoek aan Kopenhagen. Inspiratie voor de basis collectie Secc is opgedaan in Milaan, waar veel basic, stoere stoffen in indigoblauw en steenachtige kleuren gecombineerd worden met verweerd cognackleurig leer en warm rood kersenhout.

De nieuwe collectie
De vier A House of Happiness collecties breiden de bestaande collecties Trevor & York, Artende, Homers en Secc uit met de themas: Vintage Flower, Stylissimo, Scandinavian Breeze en Spicy Summer.

Het hoofdthema in de Trevor & York collectie is Vintage Flowers. De 100 procent katoenen stoffen zien eruit als linnen en zijn bedrukt met klassieke bloemen en strepen. Beelden die ook terug te zien zijn op de catwalk. Belangrijke accentkleuren zijn grijs, taupe, oudroze en violet.

Colourblocking A House of Happiness

In het moderne label Artende brengt Stylissimo de colourblocking trend. Inspiratie hiervoor is gehaald uit het huidige modebeeld waar veel uitgesproken kleuren met elkaar gecombineerd worden. De gebruikte dessins in deze collectie zijn gestileerde elementen uit de natuur zoals grassen, boomschors, golven en bloemen.

Colourblocking A House of Happiness
Het label Homers heeft zich laten inspireren door Scandinavische invloeden (Scandinavian Breeze). Dit is terug te zien in een heldere en frisse collectie waar wit wordt gecombineerd met vollere pasteltinten zoals celadon. De dessins zijn speels en eenvoudig vormgegeven. Retrokleuren zoals celadon, olijfgroen en jeansblauw vallen op in de Homers-collectie. Het jeansblauw wordt binnen Homers ook vaak gecombineerd met oranje en gebrand rood.

De kleuren in de basiscollectie Secc zijn voornamelijk natuurlijke tinten, denk hierbij aan natuurlijke linnenkleuren. Deze worden gecombineerd met accenten paars, denim en gebrand rood. Dit levert een warm kleurenpalet op. Niet voor niets heet deze collectie van Secc, Spicy Summer.

Stoffen
De linnenlook is nog steeds een duidelijke trend. De stoffen ogen natuurlijk, maar zijn gemaakt van polyester wat makkelijk is in onderhoud. De collectie beschikt ook over ivoorkleurig transparante stoffen met ausbrennerdessin, dit zijn stoffen waarin delen zijn uitgebrand waardoor er stukken doorschijnen. De nieuwe collectie beschikt ook over comfortabele stoffen van velours en chenille. Voor wie de veiligheid in huis wil verhogen, voorziet elke collectie in een aantal brandwerende stoffen. Hiervoor zijn speciale garens gebruikt die minder snel ontvlammen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide