1457
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 29-08-2012 Laatste update: 20-06-2017

Juniper werd geïnspireerd door textiel-, behang- en keramiekontwerpen uit de jaren 30 en 50 en vormt een zeer trendy collectie, die voor een fris accent zorgt. De gestileerde motieven en het slimme gebruik van textuur en kleur zorgen voor een natuurlijk en ontspannen ontwerp wat zich in elk interieur prima thuis voelt.

Voor de ongeremde bedrukte stoffen en weefsels, waarvan er vele geschikt zijn voor zowel gordijnen als behang, worden grote zaadbollen, Afrikaanse lelie en look gecombineerd met schaduwachtige contouren van bladeren en elegante strepen. Het gebruik van natuurlijke vezels - linnen, zijde en katoenmengsels - draagt bij aan de ouderwetse uitstraling van de prachtige stofontwerpen. De collectie wordt bekrachtigd door een luxe gesneden fluweel met een bloesemrank.

Een elegante collectie borduursels wordt gepresenteerd als apart boek, met daarin een schitterende bladerboog in contrasterende tinten, een genaaid ontwerp van een gekrulde varen in een paneelstreep en een markant blad- en knopmotief in een combinatie van onweerstaanbare kleuren. De ontwerpen zijn alle geborduurd op een lichtgekleurde, linnen ondergrond.

inspiratiebrochures1.png

Een boek met effen zijdemengsels dat is ontworpen om samen te gaan met de Juniper bedrukte stoffen, weefsels en borduursels. Deze subtiel getextureerde effen stoffen worden gepresenteerd in een spectrum van 43 zeer veelzijdige kleuren en zijn ideaal voor kussens, blindering, accenten en accessoires en eenvoudige gordijnen.

Tot slot wordt deze collectie gecomplementeerd met een combinatie van reliëfvinyl en vlies (paste the wall), waarmee de drama en het retro gevoel kan worden versterkt. Dit zijn onder andere natuurlijk getextureerde effecten zoals linnen, jutte en zeegras en daarnaast is er behang met de ontwerpen van de stoffen. De gewaagde motieven doen het goed als ze alleen worden gebruikt, maar gaan tevens goed samen met het minder opvallende behang. Ze zijn geschikt voor alle vier de muren en voor diverse soorten kamers, en laten de stoffen extra goed uitkomen in plaats van zelf de hoofdrol te spelen.

Het lieflijke kleurenpalet vult zowel de stoffen als het behang aan. De bedrukte stoffen zijn bruisend, maar hebben toch ook iets terughoudends - ze zijn leverbaar in onder andere grijs/blauw; houtskool, duifgrijs, teal, accenten van fuchsia en klaprozenrood; zacht appelgroen. Het behang is licht van kleur en ingetogen en voelen zeer natuurlijk aan, terwijl de borduursels schitterende kleurencombinaties hebben van olijf/rook; aqua/fuchsia; champignon/houtskool; lila en olijf en gebruik maken van roomwit, bosgroen, parel en amethist.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide