1342
China Club
Gepubliceerd: 29-08-2012 Laatste update: 20-01-2022

Tijdens Maison&Object, het jaarlijkse evenement in Parijs, presenteert de volledige interieurbranche zijn nieuwste collecties. De beurs vond dit jaar plaats van 22 tot en met 26 januari. Het bruiste er van de energie. Meubelen, accessoires, stoffen en behang vonden gretig aftrek. Voor de exclusieve stoffenhuizen moest men dit jaar de stad in.

Ten zuiden en ten noorden van de Seine waren complete routes uitgestippeld, waarbij alle vooraanstaande merken bezocht konden worden in hun mooiste showrooms en pilot stores.

Opvallend in de nieuwste collecties is de herwaardering van traditionele patronen en dessins. De ruit en de streep krijgen hernieuwde aandacht maar wel op eigentijdse wijze. Klassieke motieven worden uit het archief gehaald en opnieuw, of in sommige gevallen zelfs voor de eerste keer, in productie genomen. Veel aandacht is er voor kleur - van fel tot pastel - in tropische patronen, etnische bewerkingen en in op de jaren vijftig-geïnspireerde dessins. Flora en fauna blijven populaire themas. Echt opvallend is daarbij de aandacht voor de onderwaterwereld. Letterlijk, in de toepassing van vissen- en kwallenfiguren en patronen, en figuurlijk, door de toepassing van de kleuren turkoois en aqua. De redactie van het Perscentrum Wonen koos de meest opvallende noviteiten uit de stoffen- en behangcollecties, gepresenteerd in Parijs.

Bron: Perscentrum WonenWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide