1409
Jab Anstoetz interieurstoffen
Gepubliceerd: 07-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

In de nieuwe najaarscollectie van JAB Anstoetz zinderen de frisse kleuren van afgelopen zomer nog verder na. Toch ademen de nieuwe stoffenreeksen Basics, Cosmos, Flores, Lounge, Kenia, Mariba, Marmande, Out en Thai Silks in de eerste plaats warmte en behaaglijkheid uit. Deze herfst en winter zien we een terugkeer naar sfeervolle interieurstoffen met diepe kleuren en stijlvolle, serene motieven zoals strepen en gestileerde bladmotieven.

Met 9 nieuwe collecties brengt JAB Anstoetz dit najaar volop sfeer in huis. Opvallend zijn de gebruikte materialen die erg zacht en natuurlijk aanvoelen door de uitgekiende samenstelling.

Basics - Deze collectie dubbelgeribde stoffen in 100 % katoen is de pasklare oplossing voor wie in een handomdraai een compleet nieuw en fris interieurbeeld wil scheppen. Bij de Basics vinden we twee soorten stoffen. Casual is zoals de naam doet vermoeden de ongekunstelde uitvoering met een uitgebreid kleurenpalet aan heldere, frisse kleuren. Elegant is een meer verfijnde en vlekwerende versie, met een iets beperktere kleurenoplage. Beide stoffen kunnen probleemloos gewassen worden (krimppercentage slechts 1 tot 1,5 %) waardoor ze zich uitstekend lenen als stoelenovertrek.

Cosmos - De Cosmos collectie toont prachtig stevig mohair velours. Dit 100 % mohair wordt bekomen door het scheren van jonge geitjes en is dus veel zachter dan de wol van oudere dieren. Enkel hoogkwaliteitsmateriaal werd gebruikt, in dit geval nieuwe wol, die aangenaam aanvoelt en het zitplezier aanzienlijk verhoogt. Mohair is een van de sterkste stoffen die voor meubelstoffering worden gebruikt en kan tot 500.000 martindales draaien (meetmethode om de slijtvastheid te meten). De epinglé wollen uitvoering (lussenweefsel) behoort tot de sterke meubelstoffen en is bovendien vuilwerend. Echte kenners zullen deze stoffen dan ook zeker weten te appreciëren.

> Flores - Eigen aan de Flores reeks is de opvallende samenstelling van de stoffen. Deze zijn in hoofdzaak synthetisch maar niettemin stralen zij een natuurlijke charme uit door het gebruikte type garen en de afgewogen mix van viscose en katoen. Fluweelzachte chenille en glanzende mouliné effecten zorgen voor een subtiele oppervaktestructuur in verschillende toonaarden.

Lounge - Deze collectie is ingedeeld in 9 erg frisse en deels erg expressieve kleurengroepen. Alle stoffen bestaan uit 100 % polyester en kunnen dan ook buigen op de typische kenmerken van dit materiaal: brandveilig, makkelijk onderhoudbaar, duurzaam. De stoffen zijn uitermate geschikt op en rond het water (IMO) voelen fijn en zacht aan of kregen een iets ruwer ogend geweven-linnen-effect. Zowel bij de vloerkleden als de meubelstoffering zien we strepen terugkeren: afgetekende streepmotieven in contrasterende kleuren, een zich steeds herhalend gesofisticeerd streepjesdesign, of net een onregelmatig en ongecontroleerd streepjespatroon.

Kenia - Afrikaanse invloeden zijn niet meer uit onze hedendaagse interieurs weg te denken. De Kenia collectie is een ode aan de Afrikaanse savanne: de stoffen presenteren de traditionele Afrikaanse motieven op hun best, incluis naïeve tekeningen en ethnische figuren, maskers en symbolen in de typische warme aardetinten.

Mariba - Deze semi-transparante, platgeweven stof is een samenstelling van polyester, viscose en linnen. De gemengde stof met zijn afwisselend kleurenpalet toont zich op zijn best in combinatie met een donkere kleur op de achtergrond. Met uitzondering van de rustige wit/beige kleurencombinatie toont de Mariba collectie ook enkele eerder ongewone kleurencombinaties zoals mosterd/bruin en donkerpaars/bruin, die de modernisten onder ons zeker zullen aanspreken.

Marmande - Dit is de prima donna van de glamoureuze Damast-collectie, op zich al het paradepaardje van de Jab Anstoetzcollecties. De stof, een mengeling van acetaat, viscose en katoen, bestaat uit grote, luxueuze bloemencomposities versierd met prachtige Swarovski applicaties: 49 schitterende kleine kristallen, omgeven door een zijdeachtig medaillon in geweven damast. Deze fraaie decoratiestof met een breedte van 1,40 m is verkrijgbaar in de volgende kleurencombinaties: bruin/blauw, roestbruin/ baksteenrood, beige/wit, oker/beige en mosgroen/roestoranje.

Out - Oorspronkelijk werd deze collectie 100 % acryl stoffen ontwikkeld voor het gebruik buitenshuis. Maar ook binnenskamers bewijzen de Outdoor collecties stijlvolle diensten bij het aankleden van frisse, ongecompliceerde interieurs met eenvoudige dessins als subtiele ruiten, een gestreepte marinelook of dierenprints.

Thai Silks - Deze collectie heeft absoluut niets te maken met de gekende overdadig bedrukte Aziatische zijde. In de plaats daarvan vindt u hier subtiele dessins, met zacht schijnend en allesbehalve opdringerig jacquard. Ondanks zijn bescheiden design trekt deze collectie meteen alle aandacht door zijn elegante uitstraling. Thai Silks is de favoriet voor wie houdt van een sobere gesofisticeerde stijl.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide