Vorige week waren wij uitgenodigd op een wel heel speciale locatie van Villeroy  & Boch. In het mooie Drentse Roden bezochten wij de Wellness fabriek, die dit jaar 25 jaar bestaat.

Feestelijk ontvangst

De fabriek schitterde bij aankomst feestelijk in de zon, maar ook binnen werd duidelijk dat er wat te vieren was. We werden vriendelijk ontvangen en verwend met koffie en gebak of fruitspiesjes. Na een reis van twee uur was dit erg welkom.

2-Blog-Wonenonline-Baden-van-Villeroy-&-Boch-Made-in-Holland-door-Styling-ID-presentatie.png

Presentatie

In de speciale presentatieruimte kregen we een reis door de tijd. In 1993 is men begonnen met de ontwikkeling van Quaryl®, het innovatieve materiaal werd toen door Ucosan, in een Joint Venture met Villeroy & Boch, ontwikkeld. In 1999 werd de gehele fabriek overgenomen door V&B en ging men baden exclusief, voor dit prachtige merk, produceren.

Bezoek in de fabriek

 

1-Blog-Wonenonline-Baden-van-Villeroy-&-Boch-Made-in-Holland-door-Styling-ID-Fabriek.png

3-Blog-Wonenonline-Baden-van-Villeroy-&-Boch-Made-in-Holland-door-Styling-ID-Productieproces-Quaryl®.png

Na enige kennis over de productie van de baden en douchevloeren te hebben opgedaan, werden we uitgenodigd om een kijkje in de fabriek te nemen. Een unieke gelegenheid die zelden voorkomt!

Gekleed in veiligheidshesjes en beschermbril betraden we de fabriek en kregen we de theorie in praktijk te zien.

Een bad in 55 minuten

Eén van de kenmerken die Quaryll® zo bijzonder maakt is de snelheid waarmee een bad of douchevloer gemaakt wordt. In speciale mallen wordt de vloeibare Quaryll® gegoten en na 55 minuten is het bad klaar (een douchevloer wordt nog sneller geproduceerd) Afhankelijk van het soort bad en kleur, wordt deze verderop in de fabriek afgewerkt.

Moderne Vakmanschap

Een bad uit badkamercollectie Finion is verkrijgbaar in diverse kleuren. Het bad bestaat uit twee delen: de badkuip en de bak eromheen. Dit is voor de consument niet zichtbaar, want beide delen worden aan elkaar verlijmd en handmatig op kleur gespoten. In de fabriek konden wij dit vakmanschap, Colour on Demand, in stappen zien en ervaren.

Lunch

5-Blog-Wonenonline-Baden-van-Villeroy-&-Boch-Made-in-Holland-door-Styling-ID-lunch.png

Na afloop reden wij naar een prachtig landgoed, waar we met een high tea onze ervaringen konden nabespreken. Het was fantastisch om deze behaalde mijlpaal op deze manier met Villeroy & Boch te mogen beleven.

Nancy van der Drift | Styling ID  

Deze maand blikken we terug op de stylingadvies winnaars, van de “Oktober woonmaand winactie 2017” van Wonenonline.nl. Door deel te nemen wonnen zij een interieuradvies van Styling ID en een fonQ shoptegoed van € 250. Begin dit jaar bezocht ik deze winnaars en hielp ze op weg met wat tips & tricks.

Vrijdag 16 maart was het World Sleep Day en op uitnodiging van Hästens Leiderdorp vierden wij deze dag op een hele leuke en leerzame manier. Na een korte kennismaking met alle aanwezigen, mochten we plaats nemen aan een prachtig gedekte tafel. Het heerlijke ontbijt werd ons aangeboden door Central Park By Ron Blaauw.

1-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-ontbijttafel.jpg

Zweeds Welkom

Speciaal voor deze dag hadden wij een persoonlijke ontmoeting met de hartelijke Sanja Tegeltja. Deze Zweedse Pr-dame gaf de aftrap aan dit event. Enthousiast vertelde ze over de geschiedenis van dit familiebedrijf, dat in 1852 ontstond. In eerste instantie was Hästens een fabrikant in paardenzadels, maar met het vervaardigen van bedden werden zij zeer succesvol en mochten ze zelfs aan de Zweedse koninklijke familie bedden leveren. De in blauwwit geblokte bedden zijn inmiddels wereldwijd een succes.

2-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-Sanja-Tegeltja.jpg

Betere Nachtrust

Wie een gezond en productief leven wil leiden, moet goed slapen en dromen leren waarderen.
Dat is de boodschap, die we aan het begin van de interactieve sessie van droomexpert Lia Timmer (Xalia) kregen. Aan de hand van een presentatie legde zij ons uit welke gezondheidsproblemen gerelateerd zijn aan slechte slaapgewoontes.

3-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-droomexpert-Lia-Timmer.jpg

Ontspanningsoefening

In het tweede gedeelte van de sessie kregen we allemaal een bed toegewezen in de showroom. Vanaf het moment dat we allemaal comfortabel lagen, begeleidde Lia ons in een ontspanningsoefening. Deze oefening helpt je sneller in slaap te komen en door te slapen. Het is een eenvoudige ademhalingsoefening, waardoor je je ontspant.

4-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-bed-1.jpg

Nachtmerries

Dromen roepen veel vragen op: Waarom dromen we eigenlijk? Zijn dromen voorspellend?  Waarom zijn ze vaak zo bizar? Waarom onthouden we maar soms een droom? Met voorbeelden prikkelde Lia onze geest en werden onze dromen verrassend open met elkaar gedeeld. Vooral nachtmerries kwamen aan de orde en werden kort geanalyseerd. Aan een terugkerende nachtmerrie gaat vaak een traumatische ervaring vooraf. Door die gebeurtenis te verwerken, verdwijnen ook de nachtmerries.

5-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-showroom.jpg

Droomtips

Aan het einde van deze zeer boeiende workshop krijgen we een paar tips om onze dromen te onthouden. De truc is om bij het wakker worden de droom direct op te schrijven. Dus leg pen en papier binnen handbereik. Wanneer je direct begint aan je dagritueel vervaagt de droom, maar dan heb je hem al in woorden op papier gevangen en kan je hem later teruglezen of analyseren.

6-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-vividus.jpg

Vividus

Na het ontbijt en workshop mogen we nog alle bedden uitproberen. Eén bed is enorm populair. Twee jaar lang hebben de beddenmakers en productontwikkelaars diverse combinaties van alle natuurlijke materialen uitgeprobeerd en getest om tot een perfecte balans te komen. Het Hästens bed Vividus is het resultaat van een bed dat uw lichaam draagt en steun geeft op elke plek van uw lichaam. Dit bed is niet voor iedereen weggelegd en staat alleen bij de Rich and Famous thuis. Met een prijskaartje van boven de €100.000,00 is het natuurlijk wel de moeite waard om hem even uit te proberen.

7-Wonenonline-blog-Hästens-Dream-Event-door-Styling-ID-modellen.jpg

Hästens Platinum Limited Edition

Als laatste nog een primeur! Hästens presenteert met trots de Hästens Platinum Limited Edition, geïnspireerd door het zeldzame platinum metaal, een verwijzing naar het nobele erfgoed van Hästens. Elk Hästens-bed wordt met de hand gemaakt van alleen natuurlijke materialen zodat ieder bed uniek is en precies aansluit bij wat u nodig heeft om echte slaap te ontdekken.

Wil je ook graag proef liggen en het Hästens gevoel ervaren? Neem dan hier contact op met Hästens Flagshipstore Leiderdorp. Een fantastisch en aardig team van specialisten zullen je op een comfortabele manier laten genieten van de prachtige bedden. Wil je ook een workshop volgen van droomexpert Lia Timmer, bezoek dan haar website.

08-02-2018| Nancy van der Drift | Styling ID

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden, maar Anne was één van de drie winnaars van de Oktober woonmaand winactie van Wonenonline.nl. Door deel te nemen won zij een interieuradvies van Styling ID en een fonQ shoptegoed van € 250. In januari bezocht ik Anne thuis, een bezoek die ik niet snel zal vergeten.

Het huren van een vakantiehuis in Frankrijk is altijd een goed idee, ook nu de donkere maanden zijn aangebroken. Als u altijd al eens de Dordogne of de Provence in de winter had willen bezoeken, raden we u dat zeker aan. Zowel de Dordogne als de Provence zijn prachtige regio’s met ieder een heel eigen karakter. In deze periode van het jaar geniet u volop van de rust aangezien er minder toeristen zijn. Bezienswaardigheden kunt u op uw gemak bekijken en tegelijkertijd ontdekt u hoe mooi deze regio’s zijn. Als accommodatie zou u kunnen kiezen voor een huis op een vakantiepark. Dit is een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes. Heeft u ook al zin om te gaan genieten op een vakantiepark in Frankrijk? Even ertussenuit en opladen om zo weer vol nieuwe energie er tegenaan te gaan. Kunt u niet wachten om de omgeving te verkennen? Op www.francecomfort.com hebben wij de leukste uitstapjes voor u geselecteerd. 

Na Paleis Soestdijk stond één ding vast, ook Paleis het Loo kon een bezoek van ons verwachten. Ik vind het leuk om samen met Floor ons cultureel erfgoed te bezoeken. De verschillende bouw- en interieurstijlen van dichtbij aanschouwen is enorm interessant en leerzaam.

Om op de hoogte te blijven van de laatste woontrends, bezoeken wij regelmatig beurzen. Het is dan ook heel fijn dat er websites zoals Wonenonline.nl zijn, die een mooi overzicht geven van alle beurzen en evenementen. Zo ontdekten wij, dat er eind mei een ZomerFair in de tuinen van paleis Soestdijk zou zijn. Een bezoek aan Paleis Soestdijk was al langer een gekoesterde wens en nu konden we die combineren met de ZomerFair.

Om de uitstraling van een trap te accentueren wordt vaak gekozen voor een traploper. Een traploper is maatwerk. Ze worden altijd met de hand gemaakt. Daarmee is een traploper een visitekaartje voor uw huis.

Veiligheid en geluidsdemping
Het allerbelangrijkste is dat een trap veilig is. Door gebruik te maken van degelijke, slijtvaste materialen voorkomt u ongelukken. Let bij de aanschaf van een traploper ook op de akoestiek. Het is niet de bedoeling dat de hele buurt hoort dat er van de trap afgelopen wordt. Door vakwerk en degelijke materialen voorkomt u valpartijen en geluidsoverlast.

Geschikte materialen
Het natuurlijke materiaal sisal is goed tot een traploper te verwerken. Sisal is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Diverse weeftechnieken bepalen uw eigen stijl. Robuust of elegant, u kunt alle kanten op. Een ander bruikbaar materiaal is wol. Het is sterk en duurzaam. Het kan verfijnder geweven worden en kan beter tegen vuil. Wol is in alle kleuren te verkrijgen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor slijtvast en anti-allergeen synthetisch materiaal. Maatwerk
Het leggen van een traploper is maatwerk. De treden van de trap worden eerst voorbewerkt. Voor de duurzaamheid en akoestiek worden tredekussens aangebracht. Daarna wordt de traploper in één stuk op de trap op maat gemaakt. Vakkundig wordt de loper met de hand genaaid. Traproedes houden de loper op zijn plaats. Vooraf bepaalt u hoe u de roedes wilt laten monteren. Er zijn verschillende technieken voor de montage. Volg hierbij uw eigen stijl. Soms wil men de roedes zien, anderen zien liever dat ze blind gemonteerd worden.

De do’s en don’ts bij het kiezen van een traploper:

Do’s:
• Gebruik rubberen tredekussens voor betere akoestiek en duurzaamheid.

• Gebruik slijtvaste materialen.

• Gebruik roedes en eindknoppen voor een eigen stijl.

• Laat u goed adviseren over de combinaties die mogelijk zijn.

Don’ts:
• Slechte montage waardoor de traploper niet veilig is.

• Halve maantjes kiezen om kosten te besparen, er zijn meer mogelijkheden, vraag om advies.

• Tredekussens van vilt nemen of het helemaal weglaten van tredekussens.

In de showroom van House of JAB in Helmond kunnen we u verschillende materialen laten zien waarmee u uw trap kunt bekleden. Wij adviseren ook over het gebruik van kleuren. Kom langs en doe inspiratie op voor uw interieur! Of kijk op onze website.

Extra styling tip: Laat de kleuren van uw traploper doorlopen in uw overloop, dat geeft een ruimtelijk effect.

Door onze columnist Wilma Korrl - Wat hebben wonen en eten met elkaar gemeen? Beide hebben te maken met een emotie. Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Wonen is een gevoel van thuis zijn, je behaaglijk en veilig voelen, helemaal jezelf kunnen zijn, en je onderscheiden met een interieur dat bij je past. Eten en voeding is anno 2010 ook een manier je te onderscheiden en om erkenning te krijgen. We geven elkaar tips waar de lekkerste restaurantjes zijn, we kennen allemaal adresjes met de beste vis, de lekkerste groente, enz.

Het is daarom ook niet vreemd dat DesignKaas te vinden is tijdens de expositie in de Moooi Gallery in Amsterdam. Op 19 maart was de succesvolle opening, er waren ongeveer 300 gasten, muziek, wijn en een gigantische zwarte kaas met een kantwerk design, die werd aangesneden door Marcel Wanders.

Marcel Wanders is één van de meest succesvolle designers die Nederland rijk is. En niet alleen in eigen land wordt zijn design bijzonder gewaardeerd. Marcel Wanders heeft al heel wat design opdrachten gedaan voor grote internationale design labels zoals B&B Italia, Bisazza, Moroso, Poliform, Flos, Boffi, Cappellini, Droog Design en natuulijk het design label Moooi, waarvan Wanders tevens mede-eigenaar is.

DesignKAAS staat voor puur Hollands; Hollandse producten, maar ook een mooi ontwerp van Dutch Design. DesignKAAS is een combinatie van 'lekkere Hollandse kaas in een mooi jasje', omdat er levensgenieters zijn die willen dat iets niet alleen lekker SMAAKT, maar ook nog eens lekker SMOELT.

De eerste collectie kazen zijn door Marinde van Leeuwen zelf ontworpen. Zij deed een Design opleiding in Rotterdam. Daar hield zij zich bezig met conceptontwikkeling, design en fotografie. Daarnaast studeerde zij Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Inspiratiebron bij de ontwerpen van DesignKAAS is alles wat oer-Hollands is. Dus Hollandse polders, Delfts blauw, tulpen en gehaakte kleedjes zijn vertaald in een eigentijds design. In de toekomst wil DesignKAAS ook graag limited edition kaascollecties uitbrengen van bekende Hollandse ontwerpers, kunstenaars, dichters of fotografen.

De DesignKAAS-jes zijn heerlijke romige Goudse babykaasjes. Ze worden met de hand gemaakt bij De Jongenhoeve in Bergambacht, een klein plaatsje in de polder onder Gouda. 's Zomers grazen daar de koeien in het groene grasland van de Krimpenerwaard en dat proef je!

De kaasjes zijn zowel voor consumenten als bedrijven te bestellen op www.designkaas.nl. Van Leeuwen: De kaasjes staan leuk op een kaasplankje, maar zijn ook heel geschikt als relatiegeschenk. Daarom is het voor bedrijven ook mogelijk naast de DesignKAAS-jes, kaas met een eigen bedrijfslogo of ontwerp te laten maken.

DesignKAAS zet zich in voor het behoud van het Hollandse landschap en het ambachtelijke bedrijf. Daarom gaat 10% van de opbrengst naar goede doelen op dit gebied, waaronder Natuurmonumenten.

De expositie van DesignKaas in Moooi-Gallery te Amsterdam is tot en met eind Mei 2010 te bezoeken.

Door onze columnist Wilma Korrel - Ben je op zoek naar leuke en aparte decoratie-ideeën voor de Paasperiode? Wil je vrienden en familieleden verrassen met een zelfgemaakt Paascadeau?

Een traditie van vroeger is de Paasboom: aan een stok werden vier dwarslatten bevestigd waaraan gekleurde eieren gehangen werden. Die eieren hadden een symbolische betekenis: ze vertegenwoordigden nieuw leven. Wanneer een ei wordt uitgebroed komt er immers een kuikentje uit. Eieren werden ook door de boeren als symbool van vruchtbaarheid gezien. Men geloofde dat het ingraven van een ei in de grond een garantie was voor vruchtbaarheid van het land en een goede oogst. Om dezelfde reden werd in de eerste korenschoof vaak een ei gestopt, in de hoop dat ook de volgende oogst goed zou zijn. Nu worden er in de weken voor Pasen siertakken van de wilg of de hazelaar verkocht, waaraan o.a. gekleurde eieren gehangen kunnen worden. Eieren versieren hoort net zo bij Pasen als een Kerstboom versieren bij Kerstmis.

Voor degene die origineel en creatief wil decoreren rond de Paasdagen heb ik enkele aparte en leuke paasdecoraties geselecteerd.

Paas-bezem

Benodigdheden:

een bezem zonder steel, tubetje 2-secondenlijm, paasdecoraties. Lijm de beestjes en eieren willekeurig tussen de bezemharen in. Steek je hand in een plastic boterhamzakje voordat je met de 2-secondenlijm aan de gang gaat. Trek het plastic weer naar voren over de tube heen, wanneer je deze even wilt neerleggen. Op deze manier lijm je zonder problemen.

Paasmandje

Mandje van siertakken versierd met vastgeplakte kippeneitjes, kwarteleitjes, veertjes, en droogmateriaal.

Paastas

Deze tas is gemaakt van kippengaas met daar doorheen gevlochten repen binnenband van de fiets. Doe in de tas oude kranten en dan een plasticzak met steekschuim waarin de tulpen en het groen worden gestoken.

Paasbloemstuk

Neem een houten bakje (bijvoorbeeld wijnkistje). Je snijdt de binnenband van de fiets in repen van ongeveer 3 cm breed. Zet de band aan de binnenkant met een nietje vast en draai hem rond het bakje, terug naar de binnenkant en niet de band vast. Eerst de smalste kant van de bak, dan de langere kant en onderaan intussen weven en tenslotte rondom weven met fietsband. Niet in de 4 hoeken ijzerdraadjes en verhoog het bakje vervolgens met nog enkele stokken door deze kruislings met de ijzerdraadjes vast te zetten. Plaats in de bak een plastic bakje en leg hierboven wat kippengaas. Vul op met tuinmateriaal naar keuze.

Paaskrans

Maak een guirlande van boskruid en knoop de twee uiteinden aan elkaar vast, zodat je een cirkel krijgt. Plak met een lijmpistool de eierschalen verdeeld over de krans en versier de krans met een paasdecoratie.

Door Karin Po - Vanuit het interieurvak door een klant gevraagd worden om het interieur in een bestaand huis te komen restylen kan verschillende oorzaken hebben. Regelmatig is dat omdat de partner van degene die er nu nog woont nog niet zo lang geleden is overleden. Dapper vind ik het dan als je aangeeft dat je graag je huis wilt veranderen! Je interieur veranderen naar een interieur wat meer bij jou en de nieuwe fase in je leven hoort. Natuurlijk blijft het wel een interieur waar de herinneringen aan vroeger in de vorm van meubelen, fotos etc. nog bestaan.

Nog niet zo lang geleden heb ik advies gegeven aan een man die 1,5 jaar na het overlijden van zijn vrouw in hetzelfde huis met nog hetzelfde interieur als vroeger woonde. Die heel graag ook wat betreft zijn interieur een nieuwe fase in wilde. Een prachtig monumentaal pand in het midden van het land.

Ik werk dan meestal via het MAK© concept, een manier van communiceren om snel achter de behoeften van de mens achter de klant te komen. Na het eerste gesprek hadden we de interieurvraag vast staan: lichter, wat stoerder, minder vol en misschien een modernere keuken.

Samen hebben we daarna gekeken wat er wel en niet in ieder geval in huis zou blijven. Het interieur bestond voornamelijk uit een flink aantal prachtige antieke kasten verdeeld over het huis, een zithoek en een chaise longue. En ook een eiken eettafel met zes bijbehorende stoelen. Verder een aantal bijzettafeltjes en een secretaire van de brocantemarkt die er minder mooi uitzagen, maar wel door zijn vrouw uitgekozen. En verder stapels verzamelde tijdschriften van zijn vrouw van de afgelopen 10 jaar. Veel fotos van vakanties, kinderen en kleinkinderen en nog het één en ander wat je in een gezamenlijk leven verzameld in de loop der jaren.

De eerste stap is dan alles wat weg mag, zoals bv de tijdschriften, wegdoen. Alles wat er verder is aan fotos en herinneringen in een aparte doos, waar later weer uitgehaald kan worden om in het nieuwe interieur een mooie verzameling fotolijstjes en gezamenlijk herinneringen te worden.

De tweede stap is dan de basis, dus alle muren, houtwerk en plafonds schilderen. In dit interieur hebben we dat gedaan in een gebroken wit en de mooie houten vloer geschuurd en opnieuw in de was gezet.

De derde stap was het opstellen van een nieuwe indeling. Dit natuurlijk met het meubilair wat er al was. De banken en de chaise longue opnieuw gestoffeerd met een mooie dikke katoen in een taupe grijs/bruin en bordeauxrood. Enkele bijzettafeltjes opnieuw gelakt en weer gebruikt of een andere plaats in huis gegeven. De schilderijen en fotos die zouden blijven op hun plaats, en twee mooie schilderijen die de opdrachtgever prachtig vond aangeschaft en een mooie plek aan de muur gegeven. Een paar grote planten gekocht die in dat huis met de oude, hoge plafonds prachtig staan.

Het eindresultaat was stijlvol en passend bij het huis en natuurlijk bij de bewoner. Mixen en matchen; hier met een combinatie van meubelen die zowel bij het verleden als bij het heden horen!

Door Karin Pol - Ook jij ziet vast met regelmaat woonprogrammas en interieurbladen voorbij komen waarbij een prachtige en sfeervolle huiskamer het eindresultaat is van een metamorfose. Een beauty van een kamer met daarin allemaal nieuwe meubelen, nieuwe decoratie…resultaat: een prachtige woonomgeving waar de meeste bewoners wel blij mee zijn, maar ook zichtbaar enorm aan moeten wennen. Waarom, want het is toch allemaal prachtig en mooi op elkaar afgestemd?

Het antwoord is: "Omdat er vaak zo weinig van henzelf terug te vinden is." Regelmatig kom ik als styliste bij klanten die als wens hebben om ook eens zon plaatje van een huis te hebben, net als op tv. Want, eerlijk is eerlijk, wat je ziet op tv is meestal om te smullen. Alles mooi op elkaar afgestemd, de nieuwste kleuren, opgeruimd en overzichtelijk en toch heel sfeervol. Eén van mijn vragen bij het in kaart brengen van de adviesvraag is dan ook altijd: wat mag er echt niet weg? Natuurlijk komen er dan een aantal meubelstukken die niet weg mogen, zoals de boekenkast die in die leuke winkel is gekocht of die heerlijke stoel die opnieuw bekleed is en gewoon lekker zit. Ook kunst en fotos zijn vaak heel dierbaar en natuurlijk houden we ook daar rekening mee.

Het interieuradvies baseren we dan ook deels op wat er "echt niet weg mag" en verder natuurlijk op wat de klant verder aan wensen heeft. Meestal meer ruimte, meer eenheid in de stijl en vaak ook andere kleuren of meer kleur, maar wel altijd een interieur wat past bij de klant die ik voor me heb. Bij hun levensstijl en bij hun wensen. Kortom het is altijd een interieuradvies waardoor een huis uiteindelijk meer hun huis zal worden en waarin zij zichzelf herkennen en thuis voelen!

Bij onze interieuradviezen komt regelmatig naar voren dat er te weinig ruimte in huis is om met een heel gezin met drie of meer opgroeiende kinderen comfortabel en zonder al te veel ergernissen te leven. Meestal gaat het dan om een huis van gemiddelde omvang, een redelijk ruime woonkamer, drie niet al te ruime slaapkamers en gelukkig wel een zolder voor alle overbodige spullen van iedereen….

Datzelfde huis was groot genoeg toen de kinderen nog klein waren, maar nu ze alle drie ouder worden en ook hun eigen vrienden mee willen nemen en ook allemaal, net als hun ouders, hun privacy willen… is de zolder vaak de oplossing! De zolder is meestal redelijk groot, maar één open ruimte met een hoop dozen, oud kinderspeelgoed en dozen vol met kleding waar nooit meer iemand naar omkijkt etc. Wanneer er flink opgeruimd is blijkt dan dat er in die ene ruimte bijvoorbeeld een computerhoek kan komen, een tv hoek en eventueel ook nog wel een zithoek extra om lekker te relaxen… Staan er op die zolder ook de wasmachine, droger etc? Dan zou daar misschien een gipsen wand voor kunnen met eventueel een deur daarin. Dit helpt ook om, naar alle kanten, dat stukje broodnodige privacy te geven waar behoefte aan is.

Herken je deze situatie? Lees dan verder.

Altijd beginnen met echt opruimen. Wat kan er weg om dat er al jaren lang niets meer mee is gedaan en wat houd je dan nog over? Misschien kun je voor dat wat je echt niet weg kunt doen, opbergruimtes maken onder de schuine dakwand. Met schuifdeuren vanaf een meter boven de grond naar beneden en dat over één of twee lange wanden ben je vaak al een heel eind verder.

Schilder daarna de hele zolder wit..om optisch zoveel mogelijk ruimte te creëren. Ondertussen overleggen met de kinderen wat zij echt nodig hebben en waar ze allemaal wat mee kunnen. Bijvoorbeeld die computerhoek en de loungehoek met tv. En dan indelen op papier door het plaatsen van bureaus, banken en stoelen. Maak dan een lijstje met wat er eventueel extra bij moet komen aan meubilair, decoratie om het gezellig te maken etc. en inrichten. En ,oh ja, vergeet die deur niet… want die verhoogt nog eens extra de privacy!

Door Karin Pool

Druk, druk , druk met de voorbereidingen van de Voorjaarsbeurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten op 30, 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs te Utrecht.

Nu nog een paar weken te gaan, en ik ben druk bezig met ideeën vormen en realiseren om een zo opvallend mogelijk en aantrekkelijke standinrichting te maken. PPpfffff, en dat valt nog niet mee, want ik heb veel te veel ideeën en inspiratie om alles op 9 m2 te realiseren. Keuzes, keuzes maken dus. De plannen heb ik inmiddels uitgetekend en de kleuren bepaald. Nu nog spullen combineren, kopen, verzamelen, maken, zagen, schuren, verven, plakken, etc. Er komt een hoop bij kijken, maar dan heb je ook iets staan. Ik beloof je dat mijn stand er prachtig uit gaat zien, dus kom zeker even kijken.

Ben je net verhuisd, of heb je net je woning verbouwd? Wil je wat anders doen met je inrichting? Wil je weten welke kleuren bij je passen? Welke vloer ga je kiezen? Welke raamdecoratie is er mogelijk? Wil je meer weten over verlichting? Wil je van je huis een sfeervol geheel maken? Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Zoek je een oplossing voor een bepaald interieurprobleem? Kom dan zeker kennismaken op de beurs.

Mijn bedrijf International Interior Styling & Design heeft een stand 12.C19 in het Interieur-Advies paviljoen waar je terecht kan voor gratis interieuradvies tijdens de beursdagen. Inschrijven voor een afspraak met mij kan via www.eigenhuisverbouwen.nl/paviljoenen/Naast het geven van gratis interieuradvies presenteer ik op de beurs mijn boek "Jouw woonstijl", na de beurs ook bij de boekhandel verkrijgbaar. "Jouw woonstijl" staat boordevol praktische informatie en tips over wonen. Om een indruk te krijgen volgt hieronder een samenvatting van de inhoud.

Wonen is het gevoel van thuis zijn, je behaaglijk en veilig voelen, helemaal jezelf kunnen zijn. Maar ook jezelf onderscheiden met meubels in een speelse meubelopstelling die helemaal bij jezelf, je gewoontes, en de rest van het gezin past. Hoe kies je nu de juiste meubels in verhouding tot het vertrek en de meest optimale opstelling?

Niet alleen meubels bepalen je woongenot, maar ook het gebruik van de juiste kleuren. Kleuren in je interieur roepen niet alleen een stemming op, maar hebben ook een bepaalde ruimtewerking. Je kunt je nauwelijks voorstellen, hoe het leven zonder kleur zou zijn. Kleuren bepalen grotendeels de sfeer in huis. Met kleuren laat je zien wie je bent en wat je mooi vindt. Je onderscheidt je met kleuren van anderen en je gaat je er prettig door voelen in je eigen huis. Hoe kies je nu de kleuren die bij je huis, jezelf en de rest van het gezin passen?

Zonder licht is er geen kleur. Zeker in de donkere maanden van het jaar is goede verlichting een belangrijk onderdeel van je interieur. Licht heeft een grote invloed op kleuren, de sfeer en de ruimtewerking in je huis. Verlichting is vaak het laatste wat in een interieur geplaatst wordt, maar het is juist vanaf de beginfase belangrijk te weten waar stopcontacten moeten komen. Niets is lelijker dan overal snoeren te zien hangen. Hoe kies je nu voor accentverlichting, basis- of sfeerverlichting of diffuus licht en weet je waar dit nodig is?

De gezelligheid van een open haard kan een middel- of rustpunt zijn in je kamer. Een open haard brandend of niet brandend moet in overeenstemming zijn met de rest van de kamerinrichting: vorm, kleur en materiaal moeten op elkaar zijn afgestemd. Een open haard mag in het interieur geen al te dominerende rol spelen. Hoe kies je nu de juiste plaats voor de open haard?

Als we een vertrek binnen komen zien we niet meteen hoe de ruimte werkelijk is. Het oog geeft ons niet direct de juiste informatie. Dit gezichtsbedrog kunnen we dus gebruiken om een vertrek groter of kleiner, hoger of lager en smaller of breder te doen lijken. Hoe kies je nu voor woontrucjes die je daarbij helpen?

Het interieur moet je zien als één geheel, bestaande uit vloeren, wanden, meubelen, en de kunst die opgehangen is. Kunst in de vorm van een mooie collectie schilderijen, reproducties, etsen, tekeningen of dierbare fotos heeft iedereen wel in zijn bezit. Hoe kies je nu de juiste plek of de juiste hoogte en hoe een fraaie compositie samen te stellen?Voor iedereen met bouw-, verbouw- of inrichtingsplannen is een bezoek aan de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten een échte aanrader. Het (ver)bouwen van een eigen huis vergt veel voorbereiding en uitzoekwerk en is daardoor een tijdrovende aangelegenheid. Tevens moeten er in een korte tijd veel beslissingen worden genomen. Om je bezoek aan de beurs te vereenvoudigen, zijn er verschillende branches in speciale zones ingedeeld. Hier kunnen specialisten al je vragen beantwoorden en tonen zij de mooiste noviteiten. Bezoek het Architectenpaviljoen, het Interieur-Advies paviljoen, het Haardenpaviljoen, het Badkamer- en Sanitairpaviljoen en het nieuwe Tuinpaviljoen. In één ochtend of middag heb je een totaaloverzicht van bedrijven die je kunnen helpen bij het maken van je keuzes. De nieuwste trends en ontwikkelingen worden getoond

Chalet Chic en Blokhut Beautiful, dat is de woonsfeer waarin we ons - tot aan de eerste lentezon - willen hullen. Dutch Style Company creëerde daarom een sfeervolle blokhut waarin hout en eenvoud overheersen. Met dank aan onder andere de op maat gemaakte (ronde!) jaloezieën van Luxaflex en het sfeervolle behang van Eijffinger, is deze stoere maar stijlvolle woonsfeer compleet. Laat de lente nog maar even wegblijven!

Door onze columnist Wilma Korrel Wonen is het gevoel van thuis zijn, je behaaglijk en veilig voelen, helemaal jezelf kunnen zijn. Maar ook jezelf onderscheiden met meubels in een speelse meubelopstelling die helemaal bij jezelf, je gewoontes, en de rest van het gezin past. Maar hoe kies je nu de juiste meubels in verhouding tot het vertrek en in de meest optimale opstelling?

Voor de opstelling van los meubilair kunnen verschillende uitgangspunten worden gebruikt.