1254
Wees creatief met bloemenvazen
Gepubliceerd: 30-09-2021

De meeste mensen hebben wel een vaas in huis, of dit nu groot of klein is. Het is een veelzijdige woonaccessoire en past vrijwel in elk interieur. Dit komt doordat er een breed assortiment van verkrijgbaar is; in diverse kleuren, vormen en materialen. Of je de bloemenvaas in de woonkamer of keuken zet, een mooie vaas met bloemen geeft elke ruimte een boost. Ben je benieuwd hoe je creatief met bloemenvazen kunt omgaan? Lees dan verder!

Bloemenvazen zijn multifunctioneel 

Als je dacht dat bloemenvazen alleen gebruikt werden voor bloemen, dan heb je het goed mis. Deze vazen zijn vaak gemaakt van glas, waardoor het een mooie decoratie kan zijn voor op de tafel of kast. Glas heeft een neutrale uitstraling en past hierdoor ook prima in verschillende woonstijlen. Wat je in de vaas zet kun je zelf bepalen, wat het een persoonlijk tintje geeft. Tevens is het aan jou wat voor sfeer de vaas moet uitstralen.

Ton-sur-ton

Wanneer je een ruimte inricht, is ton-sur-ton een goed concept om in gedachte te houden. Ton-sur-ton is een concept, waarbij je één basiskleur kiest en die toepast in diverse tinten. Heb je bijvoorbeeld een lichtblauwe kast, dan zullen transparante en turquoise bloemenvazen het ton-sur-ton effect creëeren waar je naar op zoek bent. Probeer hierin ook een balans te vinden door bijvoorbeeld niet in alle vazen een bloem te zetten. 

inspiratiebrochures1.png

Wil je niet te veel kleuren gebruiken? Ga dan voor een strakke look met vazen in diverse formaten en vormen. Hoewel je dan geen kleur gebruikt, creëer je toch nog een speels effect. Lees hieronder meer over de diverse soorten bloemenvazen.

Bloemenvazen in verschillende vormen

Naast de kleuren, zijn vormen ook belangrijk om te overwegen. In een modern interieur zouden vormen meer tot hun recht komen dan kleuren. Dit komt doordat een modern interieur vaak bestaat uit strakke en rechte lijnen. Om deze reden kun je diverse vormen gebruiken als blikvanger in de woonkamer. Hieronder leggen we uit wat de functionaliteiten van diverse bloemenvazen zijn.

Vloervazen

Houd je van zonnebloemen, gladiolen of losse takken als decoratie? Dan zijn vloervazen de beste keuze. Deze zijn ideaal voor bloemen of planten met lange stengels, omdat ze hierin goed uit de verf komen. Bovendien zijn vloervazen ook prachtig zonder bloemen erin. 

Chique vazen

Chique vazen zijn vazen met een elegante uitstraling. Deze vaas komt goed tot zijn recht in combinatie met een grote en kleurrijke bos bloemen. Doordat dit een vrij uitgesproken vaas is, moet het natuurlijk wel bij je interieur passen. Denk dus goed na over kleuren, vormen en formaten.

Kleine en subtiele vazen

Heb je al veel uitgesproken woonaccessoires in huis? Dan is het misschien niet zo handig om een enorme vaas aan te schaffen. Ze zeggen vaak “less is more” en hier geloven wij ook in. Probeer niet meer dan één blikvanger per ruimte te hebben. In deze situatie zijn kleine en subtiele vazen ideaal. Je kunt er een tafel mee decoreren, ook als er geen bloemen in zitten. 

Ga aan de slag met bloemenvazen!

Heb je inspiratie op kunnen doen met onze interieurtips? Ga dan aan de slag met je interieur. Ga langs de bloemenwinkel voor vazen, of kijk eens online. Het is nu aan jou om creatief te zijn met je interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide