1731
Vegan kaarsen: romantisch én verantwoord
Gepubliceerd: 05-04-2021 Laatste update: 29-08-2023

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom kaarslicht zo romantisch en sfeervol is? Dat houdt verband met twee factoren. In de eerste plaats is er de beweging van de kaarsvlam waardoor er speciale effecten ontstaan die nooit bereikt kunnen worden met een lichtbron die niet beweegt. Vooral de weerspiegeling van het kaarslicht in ogen maakt deze verlichting zo bijzonder als er romantiek in het spel is. Het andere effect is dat het behoorlijk donker is buiten de cirkel die door de kaars wordt beschenen. Het beste merk je dat als er ook een andere lichtbron is. Kaarsen op tafel zijn veel minder sfeervol als er ook een lamp brandt.

De ontwikkeling van geurkaarsen

In eerste instantie werden geurkaarsen ontwikkeld om muggen te verdrijven. Het geurtje in de citronella-kaarsen was niet bedoeld om de menselijke neus te prikkelen, maar om het geurorgaan van muggen te waarschuwen. Later werden ook geurpillen toegevoegd aan gesmolten was voor kaarsen met geuren die mensen aangenaam vonden. Maar geurkaarsen hadden tot voor kort niet echt een duurzaam imago. Dat verandert momenteel. Een Nederlands bedrijf besloot namelijk een stapje verder te gaan en producten te maken die ook duurzaam en milieubewust zijn. Winecandle gebruikt uitsluitend 100% zonnebloemwas voor de kaarsen, die in gerecyclede flessen worden geleverd. Ook de luxe verpakking waarin ze worden verzonden is duurzaam en voldoet aan alle milieueisen.

kaarsbruin.png

WIN-VLOERKLEED.png

Hoe worden de kaarsen bij Winecandle gemaakt?

De kaarsen van Winecandle worden met de hand gemaakt middels een eenvoudig ambachtelijk proces. De flessen worden doormidden gesneden en de scherpe rand wordt zorgvuldig glad gemaakt. Daarin wordt de was gegoten die 100% bestaat uit natuurlijke zonnebloemen. Daarom is deze kaars een zuivere vegan kaars. Deze vegan kaars is goed voor 40 tot 50 romantische branduren. Een leuk cadeau voor een speciaal moment, zoals jullie jubileum, maar ook gewoon voor een verajardag. Op maat gemaakte geuren om jouw favoriete wijnvariëteit na te bootsen. Op die manier krijgt de kaars een specifieke geur.

woneonline_2.png

De vegan geurkaarsen van Winecandle hebben wel heel bijzondere geuren die je vast nog niet kent. De naam van het Nederlandse bedrijf maakt al veel duidelijk. Deze verwijst namelijk niet alleen naar de wijnflessen waarin de kaars wordt geleverd. Ook in de geur is er aandacht voor wijnen. Zo haal je heerlijke wijngeuren in huis. Met een kaars die ruikt naar Merlot of Chardonnay kan jouw avond toch niet meer stuk? En wat dacht je van de verfijnde geur van jouw favoriete cocktail? Naast de collectie vegan kaarsen met wijngeuren is er nu ook een cocktailcollectie. Het is allemaal mogelijk met de veganwinecandles van Winecandle.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide